Thursday, May 22, 2008

Villi Kiinanmuuri, 1.osa / The Great Wild Wall, Part 1


Kaksi vuorokautta, 30 kilometriä seikkailua jylhässä pusikossa, jossa vuoroin kivuttiin kohti muuria, toisinaan lähes vyöryttiin alas laaksoon. Välillä edettiin pitkin villiintynyttä 600-vuotista muuria, vartiotornilta toiselle. Teltat pystytettiin muurin helmaanmetsikköön, suojaisaan mutkaan.


Hulppean maiseman avautuessa tunsin vapauden ja pienuuteni. Jo monien kymmenien sukupolvien ajan on aurinko tuota kiveyttä valaissut ja illalla muurin toiselle puolelle kadonnut. Kymmenet tornit ovat maanjäristyksien, tuulien ja kulkijoiden mukana kadonneet, mutta sadat ovat edelleen pystyssä, ihmisten seikkailtavana.


Opimme mestarilta muurin rakentamisesta, elämästä ja nykypäivästä, Kuvittelimme tiilenkantajalapsia vaaterievuissaan, kadonneiden rakentajasotilaiden kohtaloita, sotia, muuria kaltoin kohtelevia hiekkamyrskyjä.


Paikoittainen jyrkkyys sai hämilleen, sillä kunto oli monella vähällä loppua. "Sisulla eteenpäin!" tokaisin tyttärelle sekä reisilihaksilleni.


Rosoisen karu, villiintynyt muuri kätki itseensä herkullista ja vaatimatonta kauneutta, josta nauttiessa alkoi vallan huimata. Linnanmäki ei minun osaltani ole enää aktuelli kesäretkikohde!

Toistaiseksi 9-10 -vuotiaiden luokkaretkeläisten havainnot, kokemukset ja mahdolliset elämykset ovat hautautuneet hurjan väsymyksen alle. Maltan tuskin odottaa vaikkapa kuukauden päähän ja kuulla tyttären jo hieman syvällisemmin prosessoidun mielipiteen tästä kouluretkestä. Äidille mieleenpainuvaa oli tyttäreen ihastuneet suloiset nuoret herrat, joista yksi halusi kantaa neidon reppua ja toinen lähetti rakkauskirjeen.

Ps. Kiitos kaikille kommenteista!!! Blogspot on siis edelleen kiinni enkä pääse kommentoimaan omia enkä muiden postauksia. Lukemaan sentään osaan livahtaa.

----------

48-hour trip to The Wild Great Wall
30 km hiking in bushes and on the wall
15 9-year-olds
8 tent
6 parents
2 teachers
2 guides
2 mules
2 nights
1 Wall expert

and 200 fotographs... and soft air, delicious local food, singing birds, wild akilleijas and...
A good trip!

8 comments:

 1. Upeaa! Ei muuta voi kuin ihailla. kiitos tästä.

  ReplyDelete
 2. Hienolta näyttää! Onpa teillä ollut kiehtova retki! Vaan melko haasteellinenkin, kohderyhmän ikää ajatellen.

  ReplyDelete
 3. Onpa ihania kuvia. Hienoa ,että kaikki meni hyvin.

  ReplyDelete
 4. Ooh. Kuulostaa aika ainutlaatuiselta. Olette onnekkaita.

  ReplyDelete
 5. Kiitos kertomuksesta. Se teki suuren vaikutuksen.
  Saako teltan muuten iskeä mihin huvittaa?

  ReplyDelete
 6. wow, mitkä kuvat ja tekstit!
  K.K

  ReplyDelete