Friday, May 23, 2008

Maalaisarjen estetiikkaa / Everyday things in the countryside


Kumma on jollei tällaisessa väri-iloittelussa asuminen piristä mieltä! Ihmiset olivatkin nimettömäksi jääneessä vuoristokylässä varsin iloisia, etenkin naisilla oli hymy ja nauru herkässä. Ja hehän siellä tavaroiden keskellä enimmäkseen pyörivät miesten ollessa peltoja laittamassa.


Turistinkin saadessa kaataa herkullista vihreää teetä ruusuisesta kannusta katoavat päivän vaelluskilometrit kummasti jaloista, eivätkä suunpielet yksinkertaisesti kehtaa olla hymyilemättä.


Metalliset termarit tosin tuntuvat olevan katoava esineperinnettä, sillä vain hetken kestävälä muovilla on kaikki valta. Edistyksellinen kiinalaisemäntä omistaa muovisen termoskannun, enkä ole edelleenkään bongannut perinteistä mallia toreilta tai kauppojen hyllyiltä.


Koillisen toukokuu on kuin suomalainen kesä parhaimmillaan. Mutta taloissa on tarpeellista valmistautua syksyyn ja talveen, joten olettaisin lämminvesipullokasan olevan muuta kuin majapaikan rekvisiittaa.


Jotain tästä riemusta haluaisin kopioida Helluunkin, siihen 50-luvun lautamökkiimme. Onneksi on vielä kaksi viikkoa aikaa harkita tuliaisia, jotten hätäpäissäni vallan ammu yli!

-------

In the countryside I could see the old everyday aesthetic. There were roses, red pions with turquoise back round, goldfishes and many kind of birds. Many would say kitsch, may be it is, but it got me in the really good mood. This kind of bright colorful life sure makes otherwise hard life at least little happier. Somehow, what a surprise, I started to dream of getting some stuff like this to our summer cottage. Kitsch would be perfect match with our light build cottage from 1950's!

6 comments:

 1. Sinun silmiesi kautta on tosi antoisaa kulkea Kiinassa. Lämmin kiitos!

  ReplyDelete
 2. Eipä ole kansa jäänyt junnaammaan beessiin ja tummansiniseen kotiväreissä ainakaan:) Hauskat termarit! Yhdistän itse kiinankansan tummaan punaiseen? Ehkä se on oma taantuma?
  Iloa t. Kaarna K.

  ReplyDelete
 3. Voi kuinka nämä kaikki Kiinapostauksesi ovat mielenkiintoisia!
  Kunpa me joskus saisimme pienen tyttären sieltä kiinanmaalta..mutta ei kovin lupaavalta näytä, jonot ovat pienen ikuisuuden pituisia.

  ReplyDelete
 4. Olen myös yrittänyt löytää noita kukallisia perinteisiä termareita mutta huonolla onnella. Kaupat pursuavat nykyaikaisia muovisia.Helpommin niitä saa Suomen Kiinakaupoista.

  Tuo ihana punapohjainen pionikangas on yksi suosikeistani, käy myös sini-, pinkki- tai vihreäpohjaisena.

  Me suuntaamme nyt seuraamaan Olympiasoihdun saapumista Kiinan Venetsiaan!

  ReplyDelete
 5. Mielikuvitustani kutkuttaa kuvitella suunnittelijoita tai taiteilijoita, jotka ovat luoneet nuo kiinalaisastioiden ihanat kukkakuviot. Mitenhän tuo tyyli on syntynyt, millaisissa oloissa koristeet on suunniteltu.

  ReplyDelete
 6. Värien ja kuvioiden runsautta näkyy siellä olevan. Melkoinen vastakohta varmaan Pariisin asunnon valkoisille seinille ja skandinaavis/ranskalais -sekoitteiselle sisutukselle.. Oletko huomannut punaisen piristävän mielialaa? Eikös sillä ole sellainen aktivoiva vaikutus.

  Minä en edelleenkään oikein osaa olla punaisen kanssa, ainakaan sisustuksessa. Katsotaan sitten miten piipahdus siellä vaikuttaa. Onkos teillä muuten jo selvinnyt lomallelähtöpäivä? Minulla on passi tällä hetkellä Kiinan lähetystössä hakemassa viisumi-leimaa, vähän kyllä huolestuttaa pääsenkö sinne ollenkaan. Nimittäin green card jenkkeihin saattaa olla siinä rajoilla että hyväksyvätkö ja päästävätkö maahan..

  ReplyDelete