Harkitsetko uranvaihtoa? Alla vapaata riistaa oleva ehdotus todellisesta bisneksestä, sillä aloituskustannukset eivät liene estä Autenttisen Pekingiläisen Ravintolan perustamista jonnekin Eurooppaan.
Ravintolan nimi punaisella katonrajan lasiruutuihin. Vierelle ilmastointilaite - ei välttämättömästi toimiva.
Houkuttelevasti viiniruukku ovenpieleen.
Sekalainen tuuletinrivistö seinälle - olisi ihan kiva mikäli toimisivat, sillä silloin voisi kuvitella olevansa jossain lämpöisemmässä maassa, kuten Kiinassa.
Valaisulla on ruokaillessa suuri merkitys ruoan makuun. Tällaisen valaisimen hankiminen valmiina saattaa tuottaa vaikeuksia, mutta kätevät selviävät haasteesta itsekin.
Katkaisijoiden väriviimeistely vaatii muutamien päiväkotiryhmien vierailua. Hoitunee maistiaspalkalla.
Menu selkeä, hinnat alhaiset. (10 yania on noin yhden euron.) Vierelle jokin pikantti yksityiskohta, kuten vesipiste.
Viimeiseksi vaikein osio. Ruoan on oltava ehdottoman herkullista ja höyryävän kuumaa. Valkosipulin tuoretta ja sitä nakerretaan suoraan kynnestä, lihadumblingien oltava juuri suupalallisen kokoisia, liemen niin hekullista että sen holautta lopuksi himokkaasti alas. Astioissa pyrittävä kestävään ja käytännöllisen eli emaliastiat hakuseen heti jos omaa ravintolaa mielit!
Tässäpä se pääpiirteissään olikin. Keittiöpiste perälle, jolloin lukutaidottomat ja kieltä osaamattomat voivat sormella osoittaa mikä maistuisi lounaaksi. Viimeisen silauksen tuovat servetteinä toimivat vesapaperirullat pöydillä. Toilettiosastossa voikin sitten tehdä myönnytyksiä enemmän eurooppalaiseen suuntaan.
Tämä kaikki on totta ja aidon ihailuni ansainnut.
Friday, May 30, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kiitos, kiitos tästä vierailusta paikallisessa ravintolassa:) Ehkä joku ravintolasta haaveileva sai tästä vinkkejä ja ideoita, mutta sitten siihen mikä jäi kiinnostamaan eniten ainakin minua; miltä maistui?
ReplyDeleteVilijonkan pyynnöstä laitan hänen vastauksensa kysymykseeni tähän;
ReplyDelete--------------------------
Ruoka maistui lempeältä ja pyöreältä. Dumblinkien pastatyyppinen kuori juuri aldente ja sisus mureaa - johtunee siitä että se oli jauhelihaa!
Ja liemen tosiaan holautin kokonaan. Siksi kirjoitinkin ruoan
maukkauden olevan se ravintolan vaikein osuus.
Vilijonkka
--------------------------
Ihana! Kiitos ilmaisesta ravintolakulttuurimatkasta!
ReplyDeleteAurinkoista viikonloppua Pariisin epävakaisesta alkukesän säästä!:)
Ihana kuvasarja ja esittely, tykkäsin. :)
ReplyDeleteJiaozit olivat varmasti herkullisia. Pekingissä nekin ovat parempia kuin täällä etelämmässä.
ReplyDeleteSaakohan Suomessa mistään kiinalaisesta ravintolasta dumplingeja??
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete