Tuesday, February 2, 2016

Kahden vaaleanpunaisen kirjan pauloissa


Sain ystävättäriltä lahjaksi ihanan kirjan. Iltasella vuoteessa ennen nukahtamista asetan rituaalinomaisesti japanilaisen liinan peitolle, jonka päällä pitelen käsissäni kirjaa. Näin teen pieniä retkiä Japaniin, niin nykyaikaan kuin tuhannenkin vuoden taakse. Oi, olisin valmis ihan oikeaan Japanin matkaan milloin vain, mutta kyllä tämäkin kelpaa ja on aivan ihanaa. Suosittelen!


Tämän toisen vaaleanpunaisen kirjan suosittelemisen teen varauksella, sillä se saattaa aiheuttaa kamalan kiireen. Nimittäin viimeinen viikko on mennyt siihen, että olemme monsieurin kanssa käyneet läpi lähes kaikki kodin esineet, vaatteet, kirjat, saippuapullot, korut, paperit, ihan kaikki. Tapahtui kertakaikkinen hurahtaminen. Olemme siis ottaneet kaikki kodin esineet yksitellen KÄTEEN, kysyneet tuottaako kyseinen esine meille vielä iloa. Ajatus on, ettei saa ripustautua menneeseen tai pelätä tulevaa. Kielteisen vastauksen saanutta on sitten kiitetty käynnistä (toisinaan samalla kippurassa nauraen) ja viskattu menemään kunnosta riippuen joko kirpparikasaan tai roskasäkkiin. 


Kirpparikasasta tuli niin suuri, että sunnuntaina avasimme suoranaisen lifestylekaupan. Kuvassa vain puolet myytävästä! Kirjoja karsiutui peräti 13 hyllymetriä. Lähiaikoina kauppa on jälleen päivän auki - ilmoittelen siitä muutaman päivän varoitusajalla täälläkin. Kenties joku blogin lukija on perustamassa kotia ja tarvitsee mattoa, astiaa, lamppua, peliä, taidetta, balalaikkaa, korkokenkää, kärpäslätkää, kukkaruukkua, koria, tuolia tai vaikka ebenpuista norsua. 

Tämä kiireinen viikko on ollut yksi parhaista pitkään aikaan. Siivous ei ole aivan vielä valmis, mutta aika pitkällä jo ollaan. Suosittelen, varauksella.


9 comments:

 1. Olen puolivälissä tuota vaaleanpunaista... pitäisi saada luetuksi loppuun ja sitten katsotaan, mitä tapahttu. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikö olekin hauska opus? Välillä ne ajatteluohjeet ovat kyllä koomisia ja sitten toisaalta aivan mahtavia. Inspiroiva.

   Delete
  2. Juu, hauska on, ja jotenkin helppo nähdä niissä esimerkkitarinoissa ihmisten toiminnan huvittavia puolia, joille omassa elämässä sokeutuu täysin.

   Delete
 2. Tuo Mia Kankimäen kirja on ihana! Ja Konmari kiinnostaa. Hyvin mielelläni kävisin oman kotimme läpi tuolla periaatteilla. En vain ikävä kyllä usko, että oma mieheni innostuisi. Italialaiseen elämäntyyliin tuntuu kokemukseni mukaan kuuluvan se, että tavaraa riittää eikä siitä erityisesti pyritä eroon vaan suosiolla eletään kaapit täynnä jos jotakin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän siivouksen menestykseen vaikutti luonnollisesti se, että monsieur hankki tuon kirjan ja oli se asiasta kiinnostunut. Eli minun ei tarvinnut houkutella mukaan. Minä olen tässä karsinut jo lähes vuoden päivät, mutta tyystin ilman "systeemiä", sekavasti ja poukkoillen, mutta nyt hommat loksahtivat aivan toiselle tasolle.

   Delete
 3. Heiii, miten hieno idea. Haluan heti tiedon ja tulen. Vaikken kotia ole perustamassakaan ja tavaraa en tartte, mutta aina jotain ihanaa voi löytyä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olin tässä jo ajatellut jo tulevaa sunnuntaita, mutta Foreca lupailee sadetta, enkä siten ihan tiedä lähteekö ihmiset liikkelle. Laitan viimeistään perjantaina tietoa tännekin.

   Delete
 4. Minäkin kiinnostunut, seurailen ilmoittelua!

  ReplyDelete
 5. Ooh, rakastan molempia kirjoja! Kummastakin seuraa hyvää!

  ReplyDelete