Tuesday, January 26, 2016

Kiitos ympyröistä!Monen monta vuotta sitten inspiroiduin hurjasti käsityökirjasta, jonka kannessa oli idea ihanasta hameesta jollaisen ehdottomasti halusin tehdä. Koska en yleensä lankatekniikoita pahemmin harrasta ei minulta ohjeen mukaisia jämälankoja löytynyt. Niinpä reissasin Pekingissä tunnin ajomatkan päähän lankamarkkinoille, hankin vihreänkirjavan keräkokoelman ja aloitin urakkani. Olen hieman jatkanut sitä vuosittain, ikään kuin säästellen.

Nyt olen päässyt kuvan näyttämään pisteeseen. Minä kiitän kirjaa ideasta, kiitän muutamista mukavista virkkaustuokioista, mutta luovun ihan itseeni tyytyväisenä leikistä. Pallot ovat tätä naputellessa jo poistuneet elämästäni, mutta vedet silmissä niistä luopuessani NAUROIN. Vieläkin naurattaa, että varsinainen tekstiilityön opettajan pätevyyden omaava minäkin...

Olikohan talon muinaiset omistajatkin lukeneet myös jotain inspiroivaa kirjaa tai lehteä v. 1917 peittäessään pinkopahvilla tämän pyöreän ikkunan? Onneksi eivät olleet heittäneet menemään vaan jättivät meille löydettäväksi!

7 comments:

 1. Kiva ikkuna!

  Oulussa oli muuten kerran keskeneräisten käsitöiden näyttely, inspiroiva sekin.

  Iris

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistan kanssa joskus Kympinuutisten loppukevennys kertoi keskeneräisten käsitöiden näyttelystä. Aika hervottomia olivat nekin. Kyllä on ihminen optimisti alun hetkellä!

   Delete
 2. Aivan ihana ikkuna!

  Melkein kaikki minun käsityöni ovat keskeneräisiä. Erinäisistä pöytälaatikoista niitä löytyy useammasta maasta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. No, niistä ei onneksi tarvitse stressata. Joko saat ne joskus valmiiksi tai sitten vain heität jossain vaiheessa menemään ajatuksella, että olipa kivat hetket tekeleen kanssa.

   Delete
 3. Vilijonkka, olet palannut! Ihana yllätys sunnuntaiaamuun. Jään taas seuraamaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Palannut juu, ja tiedätkö, on aika kivaa!

   Delete
  2. Palannut juu, ja tiedätkö, on aika kivaa!

   Delete