Thursday, January 21, 2016

Tyhjennysremontointia
Remonttia siis piisaa, ainakin seuraaviksi vuosikymmeniksi. Nyt aivan aluksi kuorimme lähinnä viimeisten 30 vuoden aikana laitettuja kerrostumia pois ja harkiten paikkaamme välttämättömimmät. Helpointa asumismukavuuden lisäämiseksi on ollut 105 vuotta täytetyn vintin, liiterin ja viiden kellaritilan tyhjennys, jotka helpottunut myyjä jätti (sovitusti) sellaisenaan taakseen. Suurimmat tavarat ovat löytäneet uuden kodin Tori.fi:n annetaan osaston avustuksella, mutta jotain pieniksi aarteiksi luokiteltavia olen toimittanut jopa huutokauppakamarille.  Ehdottomasti tehokkain siivouspäivä oli kuitenkin eräs kuulas syksyinen sunnuntai, jolloin kannoin pihatiemme alkuun kuutioittain tavaraa ja rustasin pahvista kyltin: "Ilmaiskirppis. Saa ottaa!" Näin vapaapäivän reippailijat ja Korkeasaaresta palaavat perheet haalivat lamppuja, suksia, koristeita, kippoja, verhoja, laukkuja jne. kainalot täyteen eikä minun tarvinnut tehdä mitään, paitsi välillä kantaa lisää tavaraa pois haalittavaksi. Tiedättekö, minusta tuntuu että olen tällaisessa suursiivoamisessa aika hyvä! Ja kiitosta vain perheille, ihan huippupalvelua. 

8 comments:

 1. Oo, teillä on oma uusi pesä! Onnea sille!
  KIEhtovat tapetit ensimmäisessä, kiehtovia yksityiskohtia kaikki tyynni. Kunpa jonakin päivänä ennättäisin ihan sinne asti moikkaamaan- juu, kyllä se päivä vielä tulee.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, sekä kiehtovia että todella kiehtovia tapetteja on näkynyt. Vintiltä olen käyttänyt paikkaamiseen vanhoja rullajämiä, mutta sieltä on löytynyt vain hillittyjä. Nuo hulluimmat on joku nolouksissaan jo heittänyt aiemmin menemään. Olisipa mukavaa nähdä!

   Delete
 2. Piti tulla jo aiemmin huikkaamaan, että onpa kiva kuulla sinusta! Kuulostaa mainiolta ratkaisulta tuollainen ilmainen itsepalvelukatukirppis. Yhden romu on toisen aarre.

  ReplyDelete
 3. Yritin aiemmin jo kommentoida kun ilahduin niin, että olet taas kirjoitellut, mutta se ei jostain syystä onnistunut...ei onnistu koskaan, että vika on täällä päässä... Ja nyt on jo sukkatarinalle tullut jatkoa.
  Tuollainen kirppis on varmasti se paras kirppis kun kaikki hyötyy.
  Ihania kevättalven päiviä teille!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos samoin, Johanna! Ja nyt näyttää kommentointi onnistuneen.

   Delete
 4. Vau! En ole kaynyt taalla aikoihin (enka omassa blogissa, mista olisin nahnyt, etta blogi on taas alkanut paivittya). Onnea uusille omistajille :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri nyt tuntuu siltä, että blogi voisi päivittyä taas useamminkin. Kirjoittaminen on mukavaa ja kun vaihteeksi on vähän parempi draivi meneillään niin tulee kirjoittaneeksi ehkä julkaisukelpoistakin.

   Delete