Friday, July 13, 2012

Mehuhetki

Ostin mustikat ujohkolta poimijakauppiaalta. Kauppa-auto ei ole viiteen vuoteen tullut lähimaillekaan, mutta tämäpä kauppias tupsahti keskelle olohuonettamme.
Rahkapiirakka valmistui tuossa tuokiossa grillissä. Niin, uuni on vasta tuloillaan, mutta grillatut piirakat maistuvat jo toista kesää.
Ja sitten pidimme rannalla mehuhetken pienen sateen jatkaessa juomiamme. Lopuksi lapset ihmettelivät, miksi herkuttelemme päivällisaikaan. Hmm, koska en aamulla löytänyt rannekelloani. Mukavan ajaton päivä.

5 comments:

 1. Kiitos mehuhetkestä. Tulin hyvälle mielelle tuosta mustikkakauppiaasta, vaikka homma voisi kuullostaa muultakin.
  Grillipiirakat! Aika hyvä:)

  ReplyDelete
 2. Voi kun sinulla on niin ihastuttava blogi <3

  ReplyDelete
 3. Mites sä grillaat piirakkas? Onko siihen joku jippo vai siitä vaan heität grilliin?

  ReplyDelete
 4. Kristiina, kuten kuvassa näkyy, piirakkavuoka on parasta olla metallinen, lasinen varmaan halkeaisi (näin vallan itse päättelin). Ja grillin lämpötila riittävän alhainen, jottei pohja pala, kuten minulla AINA. Grillin kansi kiinni, niin rahkakin jähmettyy. Olen siis maailman surkein leipoja, käytän vain ja ainoastaan valmistaikinoita, kuten tätä Pirkan murotaikinaa. Eli Kiinassa en leivo koskaan, koska sieltä ei siedetävän makuisia valmistaikionoita saa. En yksinkertaisesti pidä taikinaan koskemisesta, mikä lie tuntoherkkyysongelma minulla tässä kohtaa onkaan, on vain niin öllöä, mutta valmistaikinoiden levityksestä sentään selviän. Grillipiirakkaa kannattaa kokeilla!

  ReplyDelete
 5. Kiitos! pitää seuraavalla mökkireissulla kokeilla :)

  on myös paljon taikinoita joihin ei tarvitse koskea käsin ollenkaan. Senkun vaan sekottaa aineet kulhossa lusikalla ja kaataa vuokaan.

  Äh, nyt rupes tekeen mieli mustikkapiirakkaa... ;)

  ReplyDelete