Tuesday, January 24, 2012

"Tapaninpäivä"


On meneillään ensimmäinen vuoden kahdesta virallisesta lomaviikosta, juhlista suurimman "Tapaninpäivä". Ja sehän näkyy puistojen lähikaduilla vaeltelevasta ihmismassasta, joka on joko menossa temppelijuhlaan tai palaamassa kotiin kainaloissaan karnevaalikrääsäostoksia. Juhla-ajan myös kuulee vuorokauden ympäri jatkuvasta pamauttelusta. Hauskasti kiinaksi raketteja ei suinkaan ammuta, vaan "ilotulitteilla leikitään".


Taitaa olla krääsäkauppiaiden ohella katuruokakauppiaiden vuoden kiireisin aika. Herkut vaihtavat ennätyksellisen vauhdikkaasti omistajaa ja leivonnaiset ovat taatusti tuoreita.Sen sijaan museossa oli hiljaista. Eivät edes vahdit aiheuttaneet keskustelullaan häiriötä, vaan nukkuivat rauhallisesti pois juhlaväsymystään...

3 comments:

 1. Oletko onnistunut löytämään hyviä leivonnaisia? Mikä on teidän perheen suosikki? Muistelen että siellä oli aika paljon äkkimakeaa ja oudon makuista..

  ReplyDelete
 2. Merja, olen löytänyt oikein herkullisia leivonnaisia meidän lähileipomosta, joka on kylläkin ranskalaisen pitämä... Kiinalaiset leivonnaiset OVAT äkkimakeita ja oudon makuisia minustakin, mutteivät ilmeisesti, 1,3 miljardista kiinalaisesta. Onneksi makuasioista ei tarvitse väitellä!

  ReplyDelete
 3. Ai, ei ollutkaan miekkosella raketteja takinselkä täys!

  Reipasta vuotta vilojonkkaset!

  ReplyDelete