Wednesday, April 13, 2011

Vuoden parasta aikaa
On taas se aika vuodesta kun aika kiitää. Uusi heinäsirkka oppii soittamaan siipiään päivä päivältä puhtaammin. Vielä eilen kukkivat magnoliat, tänään jo lakastuivat. Toisaalta kotiportille on ilmestynyt huumaava syreenin tuoksu. Kalenteri täyttyy kuin itsestään. Käyn joogaamassa, tänään jopa meditoimassa (veikeää puuhaa!) ja huomenna menen kiinalaiselle ruoanlaittokurssille. Siivoan ja järjestelen kotia, sillä perjantaina saapuvat odotetut ystävät Suomesta saakka vierailulle. Luvassa jopa leikkitoveri kuopukselle, mahtavaa! Sääennuste lupasi myös hurjia: huomenna +30. Kevät on tosiaan Pekingissä ihana.

8 comments:

 1. Tahtoisin heti magnolian pihalleni, jos se täällä vaan kasvaisi.
  Heinäsirkka on kyllä niin hullun näköinen, ihan uskomaton kaveri.

  Meille luvataan +13 astetta viikonlopuksi, se tuntuu jo ihan ihmeelliseltä! Lumi sulaa silmissä, silti ikkunasta kun katsoo niin pääväri on vielä valkoinen (likainen valkoinen).

  ReplyDelete
 2. Ihana sirkka :)))

  Meilläkin mittari huitelee kolmessakympissä.

  ReplyDelete
 3. Wautsiwau! +30 astetta on jo jotain! Itse kun jo viipotan ja nautiskelen jo näissä +20 asteen keleissäkin.

  Tuollaiset suomivieraat on muuten ihan mahtavia. Ihan erilailla kaikki niitäkin arvostaa, jotka tänne asti lähtevät matkaamaan. Tosin meidän vieraista lähes kaikki joutuivat nyt keväällä perumaan matkansa. Jäi karkki ja hammastahna varastot täyttämättä ;)

  ReplyDelete
 4. Minun toinen magnoliani ei selvinnyt tästä talvesta Espoossa, vaikka meren rannalla ihan etelässä oli. Harmi. Mutta se toinen selvisi jo toisesta talvestaan (vai olikohan jo kolmas). Tosin minun ovat vaaleanpunaisia versioita, joka kestää kuulema paremmin kylmää kuin se kaikkein upein - se kaunis valkoinen. Magnolia on ehdottomasti suosikkini. Harmi vaan, että se ottaa Suomessa helposti nokkiinsa ja kuolee.

  ReplyDelete
 5. Liivia, mulla on tuohon magnoliaan hieman kaksijakoine suhtautumistapa. Se on huikean kaunis, viikon vuodessa! Lopun aikaa sitten sellainen härpäke, että onkohan se sittenkään maineensa veroinen? Ajattelepa kanssa, että siitä likainen valkoinen mahdollistaa sen myöhemmän elinvoimaisen vihreän!!!

  Mizyéna, niin onkin ihana ja silti sillä ei ole nimeä.

  Uusi Aamu, juu, hammastahnaa menikin tilattiin ja pääsiäiskarkkeja, mignoneita, ja muuta välttämätöntä! Firma on jo toista vuotta tiukalla säästölinjalla, niin mies matkustaa liian harvoin Suomeen pitääkseen perheen tyytyväisenä herkkujen suhteen.

  Jutta, enpä tiennyt sen (ehkä) pärjäävän Suomessakin!

  ReplyDelete
 6. Keväältä se tuntuu täälläkin, vaikka vielä osittain lumien keskellä! Eilen paistoi aurinko ja lämmitti niin, että ekaa kertaa laitoin pyykitkin ulos kuivumaan. Lapset nautiskelivat oikein olan takaa kuralätäköistä, pienempi välillä rähmällään loiskutteli. Jäljellä olevissa lumissa on sekin hyvä puoli, että hangessa voi tehdä kokonaisvaltaisen esipesun umpikuraiselle ipanalle! Eihän noita kamppeita voisi edes pesukoneeseen muuten heittää. Vaan en hennonut kieltää, onhan joskus saatava olla Lapsi ja läträtä lätäköissä.

  Olisipa ihanaa päästä itsekin livenä teitä tervehtimään, mutta taitaa jäädä tässä tilanteessa haaveeksi... Onneksi pidät tätä blogia, pääsee edes virtuaalisesti kurkistamaan kiina-elämää! Jospa sitten kesällä onnistuisi tapaaminenkin, vaikkei se näissä maisemissa niin eksoottista olisikaan.

  ReplyDelete
 7. Nauttikaa te keväästä.Uskomatonta mutta totta, meillä kärvistellään vajaassa +20 asteessa. Varjoisalla parvekkeella on +18...

  Magnolia on kaunis, juuri sen viikon :)

  ReplyDelete
 8. Jo tämän viikon toinen kirjoitus oka minua ilahduttaa Magnoliallaan!

  Hei LIIVIA, HUHUU, tässä meidän kadulla kukkii muutaman kuukauden päästä magnolia, menisikö jossain siellä Tampereellakin lämpimällä seinustalla?

  Kehittyvätkö ne sirkatkin soitossaan. Alki ihan naurattaa mielikuva soitto-oppilaasta!

  ReplyDelete