Thursday, April 7, 2011

Tarvetta?

Helposti sitä paikalliseen menoon väsyneenä rupeaa marmattamaan, että kun on asiat huonosti. Mukamas, vain koska ei ole saatavilla raesokeria, 44-kokoisia sukkahousuja, rasvattomia maitotuotteita, nuhjaantumattomia pikkuhousunsuojia, ruostumattomia silmäneuloja ja mitä kaikkea sitä puuttuukaan. Ei kuitenkaan pitäisi unohtaa mitä kaikkea täällä onkaan saatavilla!


Ihan tuossa lähellä on mm. yksi kaupungin kymmenistä kivikaupoista. Löytyy murikkaa joka makuun ja tarpeeseen. Mittalaput siististi jokaiseen teipattu, kivikenttä helposti löydettävissä kaupan sijaitessa vilkasliikenteisen kadun laidalla ja kauppias päivystää leppoisasti autossaan nukkuen. Pitäisikö paremmman puutteessa hankkia yksi järkäle?

Tällainen muistiinpano tänään.

10 comments:

 1. Voi, tuollainen olisi minun unelmakauppa :) Pidän kivistä pihalla ja juuri päivänä muutamana ihastelin lumen alta paljastuvaa isoa kiveä jonka mies toi kerran. Peittoaa kukkakimpun 10-0 :)

  ReplyDelete
 2. Järkäle pihaan raivattavaksi kun tarvitsee jotain konkreettista tekemistä? :)

  Kiitos hyvistä nauruista!

  ReplyDelete
 3. Sari*ll, suomalaiset kivet ovatkin aivan ihania! Mutta makunsa kullakin, sillä näistä kivistä en minä kotipihalleni huolisi yhtäkään. Ihmeellisen limaklöntinsukulaisia monet ja lopuissa kaikenlaista kuhmu- tai särmäongelmaa.

  Merja, ole hyvä vain! Näiden raivaamisessa varmasti tuntisi konkretian lihaksissaan.

  ReplyDelete
 4. Neljäs kuva ylhäältä: Harmaa kivitorni tuo mieleen vanhat temppelirauniot. Se voisi olla aika makee tontin reunalla. Ei tarvitse tuoda kesällä.

  ReplyDelete
 5. Oi, mä olen ihan kivifani. Aika vaikuttavan näköinen tuollainen järkäle olisi pihalla... Lähetänkö sinulle lentopostitse raesokeria? :) Löysin sitä aivan vastikään täältä.
  Halaus!
  - tuli muuten mieleen, että muistan, kun ekana Ranskan vuotenamme raahasin kassitolkulla Suomesta vaikka mitä, siis ihan himmeitäkin juttuja, kuten parasetamolia (ihan kuin täältä ei saisi...) ja kaurahiutaleita (lähi-Casinosta saa pariakin merkkiä). Nykyisin tuon pari pakettia ruisleipää ja lapselle Suomi-juustoa eli Oltermannia, enkä muuuta. Voin tosin uskoa, että sieltä teiltä päin ei tosiaan niin helpolla löydä vaikka sitten niitä nuhjaantumattomia pikkuhousunsuojia!;)

  ReplyDelete
 6. Pensastasku, joo, voisi olla hieman turhan kallis tuliainen.

  Kaisa, arvaas mitä saa meidän ulkkarituontikaupasta? Oltermannnia, venäjänkielisin tekstein ja tuplahintaan Suomen hintoihin verrattuna. Mutta ostan silti. Ei siellä muuta suomalaista sitten olekaan, eniten ameriikan ihmeitä. Mm. kauhean pahoja karkkeja ne siellä Atlantin takana syövät.

  ReplyDelete
 7. Jep, ja listaa voisi jatkaa kunnon tomusokerilla, kunnon juustoilla, etc... mutta maramattaminen ei auta. Meidän amerikkakaupassa on varmaan juuri samoja karkkeja, onneksi Marabouta löytyy tavan marketista.

  ReplyDelete
 8. Venäjänkielistä Oltermannia, wau! ;)

  ReplyDelete
 9. no ihan jotenkin tutun kuuloista, Sisiliassakin ruostuu kaikki minkà ei pitàisi ruostua. En esim ymmàrrà miten ihmeessà voidaan valmistaa suihkussa pidettàvà puteliteline metallista joka ruostuu? Tai pesukoneen sisàllà olvat kappaleet? eikò jo valmistusvaiheessa ole selvillà ettà ko. kamppeet tulevat olemaan veden kanssa tekemisissà? No myònnàn ettà neulat mulla ei ole vielà ruostunut, ja nyt kun ikea avasi vihdoin tànnekin niin elàmànlaatu (lue; kallen màtitahnaa ja marabuuta) on kohentunut huomattavasti.

  ReplyDelete