Thursday, March 19, 2009

Ettei pääse unohtumaan

missä maassa ollaan!

Minulle globalisoituminen ei ole kirosana, vaan mahdollistaa täysipainoisen elämän useamman tuhannen kilometrin päässä synnyinmaastani. Saan tuoreeltaan lukea päivän lehdet, voin nauttia tutuista mauista, kuunnella lempimusiikkiani konserttisalissa sekä kommunikoida kirjoittaen ja puhuen ystävien kanssa ympäri maailman vain sekunnin murto-osan viiveellä.

Mutta, haluan myös elää nykyisessä kotimaassani täysipainoisesti, jalat tukevasti maassa, yrittäen ymmärtää ympäröivää ja joskus jopa oppia jotain. Siihen ei paljoa tarvita, vain kartta käteen ja menoksi. Miten kävikään, eilen eksyin hieman reitiltäni ja kaikki näytti kovin KIINALAISELTA.


Vastaan tuli kynnysbuddha, kuivumassa oleva ja valossa "erityisesti puhdistuva" tuplaonnitäkki, kenkäpyykki, korttelin "hyvien ja avuliaiden" ihmisten nimiluettelo sekä perinteisistäkin perinteisin papparainen.

Ja mitä tästä kaikesta seurasi? Ajauduin ostamaan buddhalaisen nunnan kaavun... Muotinäytös seuraa kunhan kehtaan!

9 comments:

 1. Toi täkki on kyllä muikea.
  Se on mun silmääni niin hirmu kiinalainen ettei ole tosikaan.
  Sulta tulee koko ajan parempia ja parempia kuvia.

  ReplyDelete
 2. Samaa sanoo maahiska, kuvat aina vaan paranee ja tuo lunkisti loikoileva Buddha herätti ajatuksen uskonnonvapaudesta maassamme: laitappa Suomessa Jeesus-patsas johonkin törröttämään niin jo vandaalit käy sen rikkomassa ;-D Tai joku ateisti tykkää kyttyrää ja ilmoittaa ympäristövirastolle... Kiitos näistäkin kuvista! mutta mikä on tuplaonnitäkki???

  ReplyDelete
 3. Hauska "punainen lanka" kuvasarjassa.
  Mista voi paatella, etta mita taulussa lukee? Olet tainnut loytaa erinomaisen taitavan mandariinin opettajan ennatysajassa!

  ReplyDelete
 4. Violet, tuo täkki on yksi kiinalaisin näkemäni. Jotenkin herkkä, siinä on somuus haussa, kuitenkin hieman
  hatara ja perinteissä tiukasti kiinni.

  Maahiska, tuplaonni lukee täkin keskellä punaisella. Se on kaikkien kiinalaisten häiden symboli, kuvastaa siis kahden onnea. Käytetään kaikissa häihin liittyvissä painotuotteissa ja koristeissa. Suosittu merkki myös metalivadeissa, kankaissa ym. kodin esineistössä.

  Elena, ehei, uusi mandariinin opettaja on vielä hakusessa. Saatan nyt ensin tämän vanhan seinäävasten laittamisen loppuun. Huomenna lienee loppunäytelmä. Mutta, onneksi talossa pyörii kotiapulainen, joka osasi kertoa taulun sisällöstä. Itse ajattelin siinä lukevan jotain sääntöjä. Aika tylsä olen!

  ReplyDelete
 5. ihana takki! voih! upea kuvasarja jalleen. mina en ole saanut sankykuvaa viela kehyksiin ja edelleen ehdotan etta teet kirjan. sinun kuvat ovat ihan minun lempikuvia.

  ReplyDelete
 6. Matkastasi kera kuvien olen pitänyt, mutta parasta kaikesta on asenteesi elää täydesti uudessa kotimaassasi ja oppia sitä tuntemaan. Kaikilla ei ole siihen rohkeutta eikä aina oikein haluakaan. Onnea matkallasi ja blogistasi kiitäen.

  ReplyDelete
 7. Olen jo pitkään seurannut hienoa blogiasi. Itse Kiinassa opiskelijavaihdossa olleena ja sinne alati kaipaavana on ihana päästä lukemaan havainnoistasi. Täällä on kiva käydä kun Kiina-kaipaus yllättää :) Kuvat ovat myös todella onnistuneita.

  Hyvää kevättä!

  t. Heidi

  ReplyDelete
 8. Ja sinun ansiostasi taas me (konttori)nojatuolimatkailijat päästiin taas aitoihin tunnelmiin. Yliveto sarja, merci !

  ReplyDelete
 9. Oi mitä kuvia!

  Kaapu kuulostaa kiinnostavalta :)

  ReplyDelete