Wednesday, December 12, 2007

Ompelemalla tytär iloiseksi / Making daughter happy by sewing

Kuinkas nyt näin kiirettä pukkaa? Ei edes postauksia ennätä tehdä, tällaisella ohjelmamäärällä riittäisi aiheitakin vaikka muille jakaa. Viimeisiin päiviin on mahtunut eläintoria, maalaamista, ompelua, viininmaistajaisia, köhiviä lapsia ja tänään vielä musikaalikin.


Lucia-päivä lähestyy ja kuopus ilmoitti viime viikolla päättäväiseen tyyliinsä olevansa Pepparkaksgumma. Ja piste. Tärnalle olisi löytynyt valmis valkoinen kaapu koululta, tonttuvaatteita olisi laatikossa valmiina, mutta neiti halusi ehdottomasti saada laulaa huomion keskipisteenä: "Vi kommää, vi kommää flån Pepakakelan...". Vain asu puuttui.

Siispä kangasta hankkimaan, pääsin jälleen kierrokselle Montmartren kangastaivaaseen. Sieltä löytyy aina mitä ikinä etsinkin! Pehmeästä, joustavasta puuvillasametista ompelin illalla piparkakkumuorin asun. Varastojen uumenista valitsin sopivat pitsit sokerikuorrutukseksi, huolella vuosia säilötyt yksittäiset valkoiset napit kiinnitin koristamaan edustaa.

Aamulla riemusta pyörineen tyttären ilmeet palkitsivat illan aherruksen. Kyllä kelpaa huomenna lussata!


Ja kaiken riehunnan päätteeksi piparkakkuneito voi hetken levähtää tutkimalla nappeja. Kunnes taas laulu kutsuu tanssimaan.

10 comments:

 1. Voi kuinka söpöinen piparkakkutyttö (autohullu minimachoni sanoo että piipaakakku). Varmasti muistaa puvun vielä mummona.

  ReplyDelete
 2. Kyllä tosiaan kannatti - niin suloinen piparkakkuneito ja hänen ilonsa palkkana:)

  ReplyDelete
 3. Ihastuttava piparimuori! Ja kuvat, koko sarja, kaunista!

  ReplyDelete
 4. Hieno, väkersitkö tosiaan yhdessä illassa noin upean asun?

  ReplyDelete
 5. Oih ja voih, voin vain kuvitella tytön riemun. Ihanat kuvat ja puku! Tällaisina hetkinä muistan varsin selvästi miksi kaipaan tyttöä perheeseen...Luciat ja kaikki on vähän laimeita poikien kanssa, jos ymmärrät... eikä voi ommella mekon mekkoa:(

  ReplyDelete
 6. Kiitos kaikille kauhiasti kehuista. Cilla on kulkenut koko päivän piparkakkuna. Oli aika söpö töllöttäessään telkkaria jopa lakki tiukasti päässään.

  Merja, kyllä tuollainen yhdessä illassa tuli, hmm, palojen leikkaamiseen meni 45 min kun käytin vanhoja vaatteita kavoina ja ompelut sujuivat kahdessa tunnissa - en harrasta harsimista nääs! Lisäksi meni vain vartti nappien ompeluun, kun ei tarvinnut tehdä napinläpiäkään.

  Vintage Living, mekkoja on tosiaan vaikea saada poikien päälle, mutta entäpä piparkakkupojan asu? Sellaisia ainakin nuo ruotsalaiset käyttävät Lucia-juhlassa. Hieno ruskea "silinterihattukin" kuuluu asuun .

  ReplyDelete
 7. Voi kuinka kaunis piparkakkuneito!

  ReplyDelete
 8. Suloinen piparkakku on! Hyvaa juhlapaivaa!

  ReplyDelete
 9. Mainio asu ja tyttö! Juuri tuossa tuumin työkaverille, että näyttääpä olevan Lucian päivä. Itse en ole koskaan päivää juhlinut, mutta hauskalta kuulostaa piparkakkupuvut!

  ReplyDelete
 10. Ihana asu! Hattu ja kaikki.

  Lucian päivä on ollut aina kadehdittavien juhlien listallani ja ostinkin luciaseppeleen valoilla(joo, aika karsea, mutta pakko oli se ostaa), jotta voisin nyt aloittaa Lucian päivän viettämisen.

  Olen kyllä ihan ulkona koko juhlasta. Siis siihen liittyy piparkakumuorikin! Oi että, vielä parempaa!

  Aion nyt lähteä hillumaan ympäri kotia Luciakruunu kutreillani, laulellen mennessäni: "taivaalla tähtivyöööö, kirkkaana loistaa.."

  ReplyDelete