Sunday, December 9, 2007

Isojen tyttöjen lauantai / Saturday in downtown

Harmaata, +10 C, vesisadetta. Lupasin isoille tytöille jo kauan sitten, että jonain sopivana päivänä menemme hieman humputtelemaan kaupungille. Tänään se päivä sitten koitti ja suuntasimme kohti isoja tavarataloja. Mitä muutakaan tällaisena päivänä tekisi.


Oman katumme jouluvalot jäivät pettymykseksemme tänävuonna ilmestymättä, joten tuntui niin juhlavalta kulkea runsaiden jouluvalojen alla.


Galerie Lafayette on kuin tehty joulua varten. Oikea tunnelma löytyisi ilman tuota kaksikymmentämetristä kuustakin. Toisaalta, kesäisin samainen tila on kuin kukkaniitty uhkeimmillaan. Mukautuvaista arkkitehtuuria.


Päivän asenneherätykseen törmäsimme tavaratalon ulko-ovella. Kuinkas monella teistä on ollut joulupukki-ilmapallo? Miksi ilmapalloleikeistä saisi nauttia vain vappuisin? Niinpä niin, jotta ne tuntuisivat erityisiltä juuri silloin.


Vaan eipä tullut yksinäinen olo liikenteessä, monet muutkin olivat päätyneet katselemaan jouluista kaupunkia. Meillä oli kuitenkin kiva humputella, sillä kiirettä ei ollut mihinkään ja kävimme missä jaksoimme. On mulla jo isoja tyttöjä!

10 comments:

 1. Kiitos kuvista! Tätähän minä kaipasinkin, pientä ikkunaostostelua Pariisissa.

  Kyllä on upea tuo galerie lafayette. Hyvänen aika.

  ReplyDelete
 2. Isoinpapu, olla hyvä. Sinua tosiaan hieman ajattelinkin postausta laitellessani, mutta varsinaiset jouluikkunakuvat tulevat myöhemmin. Malttia vielä, kyllä ennen joulua postaan ne.

  ReplyDelete
 3. Pariisin jouluikkunoista näytetiin telkkarissa esimakua muutama päivä sitten. Odotan kuviasi innolla. Tuovat muistot mieleen parin vuoden takaa.

  ReplyDelete
 4. Vai että vielä ikkunakuvia luvassa, kivaa!
  Viikonloppu ollaan pysytty tiiviisti tönössämme, joten mikä onkaan hauskempaa kun käydä aamukahvin lomassa vähän Lafayettessäkin!

  ReplyDelete
 5. Hieman eri luokkaa nuo teidän jouluvalonne, kuin täällä. Pitääkin käydä ensi viikolla ikuistamassa meidän pääkatumme (lue: ainoan katumme) jouluilmeen :)
  Sitä katsellessa ei haukota ihastuksesta vaan ihmetyksestä "voiko jossain todellakin näyttää NÄIN kurjalta joulun alla"

  ReplyDelete
 6. JOulu valojen ihailu ja ikkunaostostelu ajan kanssaon mukavaa, ja vielä hyvässä seurassa. Aikamoisia valoja siellä teilläpäin, tällä vähäsen(?!) vaatimattomammin.

  ReplyDelete
 7. Lafayetten kupoli on kyllä yksi kauneimmista kaupan katoista mitä olen nähnyt. Ei sentään, kyllä se on kaunein!

  ReplyDelete
 8. Meillakin oli tyttojen lauantai mutta emme me sentaan nain hienoissa ympyroissa pyorineet.Keli oli kuitenkin samanmoinen,lampimampi ehka hieman.

  ReplyDelete
 9. Aih kateus! Kyllä nuo Lafayetten Joulumeiningt Stokkan pikku muovikuuset voittaa...
  :)

  ReplyDelete
 10. Kivoja ilmapalloja! Kommentistasi tuli mieleen, että olen aina ihmetellyt miten penskat voivat syödä jätskiä kaikilla säillä, jopa pakkasella, jätskitötterö lapasessa. Aikuisten mielestähän jäätelö kuuluu vain kesään, siis ulkona syötynä. Lapset voivat ihan hyvin istua lumipenkalla jätskiä syömässä. Kääks.

  ReplyDelete