Tuesday, December 18, 2007

"Elämä vie mennessään" / Where to move, Beijing maybe?

kuten kummitätini minulle hiljan kirjoitti.

Perus arki on sellaista potkulaudalla potkimista. Sujuu mukavasti asfaltilla, kurvit ovat kauniita, homma etenee sopivassa määrin suunnitellusti. Sitten välillä on kausia, joissa tuntuu lykkivänsä potkukelkkaa ylämäkeen hiekoitetulla tiellä. Edistystä tapahtuu, muttei ilmaiseksi. Sekin on hyvä, haasteita tarvitaan jotta maailma paranisi.


Viimeinen kuukausi on ollut päivästä toiseen vaihtelevaa, välillä potkulautailua, seuraavana kelkkailua ja sitten syöksylaskua kuin Porvoon Linnamäen rinteessä. Ajatukset pyörivät hyrränä, mihin suunnata elämässä, missä asua, miten lapset sitten, kiinnostaisiko sellainen vai tällainen työ, arki vieraalla mantereella, millaista kuvailua se olisikaan? Kysymyksiä, matkalippuja, peruutuksia, innostumisia, jarruttamista, kurveja, pettymyksiä aikataulussa...

Tänään varmistui huominen. Kutsut, viisumit ja lentoliput vihdoin taskussa lähdemme matkaan. Pieni pyrähdys Helsinkiin, lapsien luovutus isovanhemmille ja matka jatkuu kohti Pekingiä. Maanosaan jossa kumpainenkaan meistä ei ennen ole ollut, jonne olen aina toivonut pääseväni, jossa olisi miehelle työtä, lapsille ruotsalainen koulu, minulle jotain. Mitä se olisi lähdemme nyt selvittämään, muun muassa.

Kotiin palaamme jouluksi. toivottavasti intoa täynnä, valmiina järjestelemään tammikuista muuttoa. Vaan jos ei tunnu oikealta valinnalta ja jänis hyppää pöksyyn, täytynee miettiä muuta. Kenties moottoroitua kulkuvälinettä?

15 comments:

 1. Huikea mahdollisuus!
  Rohkeutta, uskallusta ja onnea matkaan!

  ReplyDelete
 2. Onnea ystävä matkaan! Olen varma, että kaikki palapelin palaset loksahtavat omimmille paikoilleen. Jouluiloa!

  ReplyDelete
 3. Apua. Miten jotkut ovat noin rohkeita? Minä en haluaisi edes muuttaa täältä saareltamme pois. Onnea matkaan!

  ReplyDelete
 4. Olen isojen liikkeiden kannalla joissakin asioissa. Kyllä sen itse tuntee nahoissaan mihin taipuu tai sitten ei. Ja elämä on armollista; jos menee pieleen saa yleensä aina uuden mahdollisuuden.
  Odotan innolla raporttia Pekingistä!

  ReplyDelete
 5. Minua jännittää! Siis kuinka jännittävää! Wow.


  Sitäpaitsi, on ollut hienoa kurkkia Pariisiin, olisipa hienoa kurkkia Pekingiinkin....

  ReplyDelete
 6. Jännitän puolestanne! Onnea matkaan!
  (Kuva sopii kuin nenä ...)

  ReplyDelete
 7. Huih, jännittävää!
  Meillä maan muutto toiseen on vain ajatus tasolla, emmekä me mielikuvitukseton kaksikko ole päässeet eurooppaa kauemmas haaveissamme.
  Mielenkiintoisaa nähdä ja kuulla Pekingin reissun kuulumiset.
  Mukavaa turvallista matkaa!

  ReplyDelete
 8. Eipä ole maailma miksikään nomadiajoista muuttunut - jurtta kasaan ja uuteen paikkaan elantoa keräämään. Taakse jää sosiaalinen verkosto, tosin nomadeillahan se kulkee mukana. Tänä päivänä virtuaalisesti.

  Sitä vain miettii, että miltä tuntuisi, jos olisi elämänsä aikana paikasta ja kulttuurista toiseen singahdellut. Ystäväpiiri olisi ollut alituisessa liikkeessä.

  Vaan onhan tuollainen reissaaminen varmaan tavallaan siistiä. Näkee ja kokee. Itse olen tosin vakaasti päättänyt asua samassa kylässä, samassa talossa ja saman puolison kanssa kunnes en enää kykene. Vuodenaikojen vaihtelu mäellämme, lasten kasvaminen ja tasainen arki, siinä minulle riittävästi vaihtelua.

  Ja näkeehän niitä maailmanmatkaajia sitten kesällä ja jouluna, ja saa vähän kuulla maailman menosta.

  ReplyDelete
 9. Onnea matkaan!

  Peking on vastakohtien kaupunki,erittain mielenkiintoinen.Itse tapasin aikoinaan appivanhempani ensimmaista kertaa juuri siella kun olivat ja elivat kaupungissa.

  Antennit herkkina.Kuten Violet sen jo sanoi,kylla sen tuntee nahoissaan.

  ReplyDelete
 10. Onnea matkaan. Uskon että solahdatte sinne kuin kalat veteen.

  Ja niinhän se taitaa olla että arki on arkea, ollaan sitten Porvoossa, Pariisissa tai Pekingissä. Ainakin omat ulkomaankomennukset on näin minulle opettaneet.

  Mukava olisi joka tapauksessa lukea postauksiasi Pekingistä, aiheita varmasti riittäisi.

  ReplyDelete
 11. Onnea matkaan! Kiitos tuosta Linnanmäen pulkkakuvasta! Olen myös Porvoosta kotoisin, asun tällä hetkellä Belgiassa.

  Hyvää joulua teidän maailmanmatkaajaperheellenne!

  t. Taina

  ReplyDelete
 12. Kyllä minä ymmärrän vaikka haikealta tuntuukin. Olisin varmaan itsekin aikoinani lähtenyt, jos olisi ollut mahdollisuutta. Mahdollisuudet olivat vain pohjoisesta etelään kotomaan rajojen sisällä. Onnea vain matkaan, menettepä minne hyvänsä!

  ReplyDelete
 13. Voi kuika jännää! Minäkään en ole koskaan Kiinassa käynyt mutta se on nyt ruvennut pikkuhiljaa kiinnostamaan.. kiitos ehkä blogistanian ;)

  ReplyDelete
 14. Kiitos kaikille kannustuksesta! Luin kommentit jo Kiinassa, mutten päässyt itse kommentoimaan, sen verran arveluttavana paikallinen valtiovalta toimiani piti...

  Hyvin meni matka, kannattava reissu. Vallan oli Peking erilainen kuin olin kuvitellut, mitä lie etukäteen "järkeilinkään", mutta tunnelmasaldo jäi reippaasti plussan puolelle! Raporttia sitten joulun jälkeen enmmän, kunhan aikaerosta ja ajatuskaaoksesta olen selvinnyt.

  Nyt Porvoossa sukulaisten luona tunnelmoimassa ja sähellän vieraalla tietokoneella, ehkä huomenna uskallan yrittää postatakin jotain.

  Hyvää aatonaattoyötä!

  ReplyDelete
 15. Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

  ReplyDelete