Thursday, December 3, 2009

Saako pelata vai eikö?


Meidän tytöistä Moshi Monsterit ovat niin ihania, kerrassaan. Meni toki pitkään ennen kuin opin mitä ne ovat, että ymmärsi yhtään mistä lapseni puhuvat. Nyt jo tiedän paremmin niiden olevan internetissä löytyvän pelin hahmoja. Peli jossa kullakin on oma pieni lemmikki jota hoidetaan ja jolla leikitään. Modernin ajan tamagotchi. Välillä alkaa ärsyttää, että eikö lapsillani ole todellisuuden lemmikkieläimissä tarpeeksi, pitääkö sitä pelihahmoa tosiaan kolme kerta viikossa päästä hoitamaan, hyh kun typerää. Sitten taas toisaalta:


Monsterit inspiroivat keskimmäistä kirjoittamaan satuja opettajalle,


luomaan mielikuvitusmaisemia joissa pupumonsteri seikkailee


ja piirustuksissa samaiset hurjat tanssivat balettia, käyvät ostoksilla, kirjoittavat satuja ja tekevät kaikkea sitä mitä taiteilija itsekin puuhaa. Olen alkanut ajatella, ettei tässä peliasiassa ehkä niin mustavalkoinen tarvitse olla, kun inspiroi 8-vuotiasta niin moneen muuhun "ihan järkevään".

Olkaahan ihmisiksi, monsteripuputontut hiippailevat ja tarkkailevat ovatko aikuiset kilttejä!

7 comments:

 1. Blogistasi oppii uutta! En ollut kuullutkaan moshi monstereista. Meidän pikkumies on aivan koukussa internetin playmobil- ja lego-peleihin... Ja Pikkukakkosen Sana-arkku on "niin ihana", että hänen kuulemma pitäisi päästä ohjelmaan mukaan. Todella hienosti keskimmäisenne kirjoittaa englantia! Lapset ovat niin pesusieniä kielien oppimisessa. Pikkumiehellämme on majavan rooli koulun joulujuhlanäytelmässä ja osaa hienosti englanninkieliset vuorosanansa. Kohta nuo lapset saakin opettaa meitä!:)

  ReplyDelete
 2. Kaisa, ai playmobil-pelejäkin olemassa. Niillähän meidänkin laposet tykkäävät leikkiä, täytyypä käydä tsekkaamassa pelitonko jotain tyttjä kiehtovaa. Ja lasten oppimisesta, hurja tahtia tosiaan imevät. Esikoisellakin on niin vaikeita sanoja historiassa (opiskelevat muinaisia egyptiläisiä ja argeologiaa), ettei mulla ollut aavistustakaan mitä sanakirjan tarjoamat suomenkieliset käännöksetkään olivat - unohtuivatkin jo eilisestä!

  ReplyDelete
 3. jaahas, meikalainen on ihan pihalla peleista ja monstereista!
  Mutta ei haittaa.
  Voin ihailla silti niiden innoittamia toita! :)
  Tosi kiva kun lapset innostuu. Tekee kasillaan. Luo mielikuvituksesta.
  Todella upeeta!
  Luin noita aikaisempia postauksiasi.
  En tiennyt etta 'kaikki' on prepaid. Toisaalta katevaa. Maksat ja kulutat. Ei toisin pain.
  Sun sumukuvat oli hakellyttavan...sumuisia.

  Nyt menen. Heippa rallaa ja mukavaa viikonloppua, kohta se jo on!

  ReplyDelete
 4. playmobil.com -> games. Siellä on aika hauskoja juttuja; mun suosikki on makkaran grillaus-peli, jossa pm-ukkelit grillaa pihvejä ja makkaroita - saa olla tosi tarkkana, ettei ne kärähdä pannuun. ;)

  ReplyDelete
 5. Hei, sinulla on aivan tavattoman mielenkiintoinen blogi. Olen jo monta sivua lukenut juttujasi ja ihastellut kuvia, vaikka oikeastaan pitäisi lukea työn puolesta yhtä artikkelia. Täytyy ehdottomasti tulla uudestaan :)

  ReplyDelete
 6. :)

  Odotan innolla, koska meillä alkaa syntyä itsekirjoitettuja tarinoita. Nyt jo yritetään, mutta vielä ei jaksa oikein lauseita syntyä paria enempää. Mutta ihan selvästi tulossa niitä on.

  ReplyDelete