Thursday, May 7, 2009

Puhtaaksi lounaalla


Suuria seikkailuja ei tälle keväälle enää ole tulossa, mutta "suunnittelukokouksia" on silti mukava pitää. Tällä kerralla valitsimme läheisen, jo aiemmin mainioksi todetun paikan.


Tosin nyt oli salin puoli täynnä, joten pääsimme tutustumaan takahuoneeseen. Jonka sisustus oli vähintäänkin mielenkiintoinen, jollei jopa yllättävä.


Mikäs sen kätevämpää kuin yhdistää kaksi pakollista toimenpidettä hoidettavaksi yhden ja saman katon alle. Lounas ja autonpesu. Ei täältä ainakaan bisnesideoissa mielikuvitusta puutu.


Ruokapöytien vieressä odottivat pesijöiden taukopallit tyhjillään, olihan lounasaika vilkkaimmillaan.


Persoonattomat sisustustaulut oli korvattu käytännön esineistöllä.


Ja pahimmilta roiskeilta saattoi suojautua talon tarjoamilla sateenvarjoilla.


Jos jollain lounasseuran valinta oli epäonnistunut sai aikansa kulumaan seuraamalla auton mattojen kuivumista. Ja kaikki nämä toiminnot yhdessä ja samassa tilassa. Parvikin siellä oli, en kehdannut vaan kurkistaa, mutta veikkaanpa siellä olleen yrittäjien pedit.

Meidän lounaamme oli makoisa ja edullinen, totta kai, kuurausta emme kokeilleet. Ehkä seuraavalla kerralla. Ja jos jälleen on kovin täyttä ei hätää sinäänsä ole, sillä samaisella kadulla oli vastaavia yhdistelmäyrityksiä kahdeksan.

Idea vapaasti käytettävissänne!

5 comments:

 1. Jumankekka miten ruma voi näyttää kauniilta. (vrt. 3 alinta kuvaa, esimerkiksi)

  Jos joku yrittäisi tätä vastaavaa Suomessa niin siitä tulisi semmonen "yritys hyvä" -tyyppinen juttu.
  Ei tämmöstä voi tekemällä tehdä.

  ReplyDelete
 2. Hih, hih, Suomessahan on vastaavia yrityksiä pilvin pimein. Niiden nimi on huoltoasema ja vaikka pesut ja kahvilat on tiukasti erillään, niin idea on vähän sama. Persoonallisuudesta en kyllä sitten mainitsekaan mitään.

  ReplyDelete
 3. Violet, ruman kaunista täällä riittää! Ja olet oikeassa, toiseen paikkaan siirrettynä ja väkisin väännettynä harva homma toimii.

  Tuazophia, huoltoasemaan tässä on muutama keskeinen eroavaisuus: suomalaisessa systeemissä palvelut on karsittu minimiin ja aivan itse saa suurimmassa osassa paikkoja pestä sen autonsa (tai siis istua autossa kun kone pesee). Toki löytyy poikkeuksia. Ja sitten ruokapuolessakin löytyy eroavaisuuksia. Nimittäin kiinalaisille ruoka on yhtä pyhää kuin ranskalaisillekin. Nakit ja muusi tai lihapasteija karvaalla kahvilla eivät oikein tässä vertailussa pärjää.

  ReplyDelete
 4. Kaunista rumaa tosiaan!

  Multa onkin tuo bisnesidea puuttunut...

  ReplyDelete
 5. Ei hitsit näitä sun juttuja ja kuvia; tulen niistä niin hyvälle tuulelle! Tämänkaltaisista yhdistelyideoista tulee mulle jostain syystä mieleen Risto Räppääjät (kirjat + elokuva), jotka ovat täynnänsä hulvatonta tilannekomiikkaa ja mahtavia ideoita (sillä erolla, että noissa kiinalaisissa ideoissa ei ole tilannekomiikkaa, vaan homma näyttää olevan täyttä yrittämistä paikallisille ihmisille).

  Halauksia Pariisin keväästä, joka on parhaimmillaan - puut vielä tuoreen vihreinä, mustarastaat laulavat, pääskyset livertävät, lämpötila erittäin mukavat +20 astetta. Toivottavasti nähdään kesällä - olisi ihana tavata teidän poppoota!!

  ReplyDelete