Wednesday, May 6, 2009

Hiilikaivoskaupungin muisto


Tämä on se surullinen näkymä joka on muistunut viime päivinä mieleen. Etupiha, perheen mikroyritys suuressa kylmässä huoneessa, sen etuhuoneen perällä tai erillisessä pikkuruisessa takahuoneessa perheen koti. Kymmenien naapurien kanssa yhteinen reikälattiassavessa, kylmävesiputki jonkun talon edessä, alkeellinen viemärointi jossain, ehkä. Elinolosuhteita, joita ei minnekään voi paeta.
Mikäs tässä Pekingin ruskeita (ei siis mustia!) pölyjä ayin pyyhkiessä, itse mietiskelen valokuvankäsittelykurssille osallistumista ja samalla laskeskelen viikkoja tulevaan kesälomaan Suomessa. Koivunvihreä, männynruskea, Suomenlahden ukkosensininen vesi, Sondbyn hiekanbeessi ja se vaalean sininen taivas, jessus.

Ettei vaan malttamattomuus painaisi rouvan mieltä? Taitaa olla talven elämyspurkki täynnä.

10 comments:

 1. Ymmärrän hyvin, ymmärrän. Täälläkin kaivataan Suomea ja yksinkertaista kaunista. Olen juuttunut katselemaan mökkejä Etuovessa. Voi minua.

  ReplyDelete
 2. Merja, Etuovi ja Oikotie, ulkosuomalaisen virkistymissivustot! Ja varsinkin jos on jotain oikeasti etsimässä se on mahtavaa, kun kaikki on vielä mahdollista, pilvilinnoja ja punaisia mummonmökkejä voi löytyä juuri seuraavan ilmoituksen takaa. Milloin olette Suomessa ja missä päin?

  ReplyDelete
 3. Tulinko tosiaankin vasta nyt vastavierailulle, ihmettelen vaan. Blogisi on todella kaunis ja tunnelmallinen ja täynnä ihania kuvia! Ihailen taiteellista silmääsi. :-)

  Kiva myöskin nähdä kauttasi palanen Kiinaa, joka on minulle aivan tuntematonta maaperää.

  ReplyDelete
 4. Suomessa ollaan kesäkuun lopusta elokuun puoliväliin, enimmäkseen Oulussa, mutta matkustaa voin. Yritetäänkö järjestää tapaaminen johonkin päin kotimaata?

  ReplyDelete
 5. Toivottavasti aika kuluu nopeasti. Itselle Suomen kesä taitaa olla suorastaan itsestäänselvyys, kun ei ole koskaan missään muualla ollutkaan. Väritkin varmasti näkisi selvemmin, jos olisi nähnyt mustan.

  - se samanikäisten tyttöjen äiti, joka opettelee värien näkemistä uudella "nimellä" -

  ReplyDelete
 6. Huh, aika surkean näköistä on...

  Monikaan asia ei kyllä yllä kilpailemaan kesätaivaan sinisen kanssa. Ehkä sininen kesätaivas muutamalla poutapilvellä höystettynä on vielä parempi :)

  ReplyDelete
 7. Hippu, kiva kun kävit ja ulkoilutahan taas nalleasi! Ja niin oli Kiina vieras minullekin, vain hieman yli vuosi sitten. Onneksi uskaltauduin tutustumaan, paljon olen oppinut.

  Merja, jep jep. Meilaillaan.

  Tirlitta, kiva kun "paljastit" itsesi. Olit taas vasta hiljan mielessäni.

  Pilvitarha, Eikä ole vaan näköistä, vaan oli oikeasti surkeaa. Kuvat eivät valehtele. Mutta tuon kaiken surkeuden ja lian keskeltä löytyi mitä hyväsydämisimpiä ja iloisia ihmisiä!

  ReplyDelete
 8. Juu ei ole reilu tämä maailma.
  Voi voi.
  Eikä tämä nyt ollut mitään pelkkää nyökyttelyä, kyllä aina riipaisee.
  Ja tajuaa miten helkkarin hyvin itsellä on kaikki, vaikka aina ei rahaa olisikaan parmesanjuustoa ostaa.

  ReplyDelete
 9. Milloinkas olette Suomessa? Oletteko koko kesän? Miten teidän lapsilla on lomat, nyt kun on tuo kansainvälinenkin koulu kuvioissa?

  ReplyDelete
 10. elaman raadollisuus. oltiin joku aika sitten lomalla tassa lahella ja ne lapset polvia myoten kurassa, laihoina ja likaisina tulivat uniin.
  mina olen surffaillut viime paivat australian propertysivuja;-)
  sita australian taivaan varia ei voi edes kuvailla. se on suunnattoman suuren sininen.

  ReplyDelete