Sunday, October 29, 2017

Kerrassaan herkullista kaikki!
Koulun keittiössä riittää vipinää lähes kellon ympäri, sillä siellä valmistetaan kaikki vuorokauden ateriat niin oppilaille kuin opettajillekin, omia keittiöitä kun opettajilla ei ole. Koulun pääkokki vaikutti toimeliaalta ja iloiselta herralta, jolla on käytössään oppilasta kohti koko vuodeksi noin 300€. Kouluvuoden kustannuksista ruoka onkin suurin yksittäinen menoerä. Aamiaiseksi riisivelliä, leipää ja vihenneksia, lounaaksi vaikkapa vihanneksia, tofua ja riisiä, illalliseksi esimerkiksi nuudelikeittoa. Vaatimatonta ja yksinkertaista kiinalaista perusruokaa, mutta ah niin herkullista! 

Lapset ottivat ruokaa kipponsa kukkuroilleen ja he näyttivät syövän suurella ruokahalulla. Lihaa  pilkotti padoissa lähinnä maustehippusina ja proteiinipitoisia vihanneksia oli annoksissa rajallisesti, joten heräsi kysymys mahtavatko nämä kasvavat ja ahkerasti opiskelevat nuoret saada riittävästi proteiinia. Toisaalta oppilaat olivat reippaita, ihot kuulsivat sileinä ja hiukset kiilsivät elinvoimaa, ysiluokkalaisetkin ovat kuulemman menestyneet hyvin valtakunnallisissa kokeissa... 

Mutta varmuudella tiedän, että omat lapseni vaihtaisivat mieluusti minun makaronilaatikkoni ja koulujensa peruspöperöt maittaviin kiinalaisruokiin. Siksi perheemme kaipaessa kunnon makuelämyksiä tai juhlistaessamme syntymäpäiviä suuntaamme kipittäen kohti Kulosaaren Chengdua ja sen sichuanialaisia patoja. Ja jos tuolloin saatuamme annokset pöytään suljemme silmät hetkeksi voimme kuvitella olevamme takaisin kotona Pekingissä tai vierailulla Dandelion koulussa!

No comments:

Post a Comment