Tuesday, October 18, 2011

Tänään


Viileät aamut ja kylään ilmestyneet toppatakkipajat enteilevät jo lähestyvää talvea. Mannerilmastossa ei kannata jäädä odottamaan syksyä talvitakin hankinnassa, sillä kesästä talveen siirrytään viikossa.

Nopeatahtista on myös maan kehitys ja uudistusinto. Lähikylämme lähtölaskenta on nyt tosiaankin alkanut. Kuun loppuun mennessä alkaa jyräys. Vielä viime viikolla oli tunnelma tyyni, nyt kaduilla vilistävät lavapyörien päälle kootut muuttokuormat, viikonloppuna järjestäytyneesti ryöstettiin useita varakkaiden koteja, kotiapulainen ei ennätä töihin uuden kodin etsinnältään, rakennusmiehille ei kuulemma olla maksettu palkkoja koska kotien mentyä he eivät kohta enää ole täällä mitään vaatimassa...

Tuntuu niin epätasa-arvoiselta. Me uudessa hulppeassa kodissamme pohdimme vietämmekö takkaillan vai pujahtaisimmeko taas saunaan puhdistautumaan tai kuten nyt, menisinkö joogaan vai zumbaan.

Tänään jooga voitti. Ja sitten pyyhin lattiat Pekingin hiekkapölyistä itse.

7 comments:

 1. Ehkä olisikin mukavampaa siirtyä suoraan kesästä oikeaan talveen. Tällainen vähä vähältä siirtyminen on kuin hidasta kidutusta. Päivät lyhenevät ja kohta eletään hämärästä hämärään. Lumi toisi sentään valoisuutta.

  ReplyDelete
 2. Varmasti todella erikoinen maailmanlopun tunnelma... Mihin ne kaikki ihmiset lähtevät??

  ReplyDelete
 3. Varsin epämukavalta näyttää tuon miehen kököttäminen tuossa betoniaidan reunalla.
  En tiedä kestäisinkö noin nopeita muutoksia,kesästä talveen.Nautin niin paljon syksystäkin.
  Hieman surettaa myös tuollaiset kylien raivaamiset.

  ReplyDelete
 4. Aikku, juu, oikeaan talveen! Täällä talvi valitettavasti tarkoittaa vain pakkasviimaa Mongoliasta ja sellaista kuivuutta, että kämmenselät haavoilla viiletetään. Lunta on tullut viimeisten kolmen talven aikana kahdesti kunakin ja se ei suinkaan sula pois, vaan haihtuu (!) muutamassa päivässä.

  Aurinko ja kuu, monet menevät "lähelle" ja tämän päiväisen galluppini kakkoseksi nousi vastaus "kotiin" eli kauaksi toisiin provinsseihin. Lähelle tarkoittaa noin 1/2 - tunnin ajomatkan päähän, joko pyörällä, mopolla tai busilla. Kauemmista kylistä löytynee lisää epämääräisiä vuokrahuoneita, jotka puretaan vasta muutaman vuoden päästä.

  Hietzu, mukavaa se vissiin hänestä oi, sillä ei hievahtanutkaan viiden minuutin aikana! Tottumiskysymys. Itse pysyisin ehkä 25 sekuntia noin. Kyllä minustakin suomalainen syksy on aika hieno, väreineen, hitaine muutoksineen, sienineen ja kosteine päivineen. Itse asiassa vähän salaa siellä juuri piipahdinkin laittamassa vanhan kotitalon myyntikuntoon, ensimmäisen kerrran Suomessa syksyllä kuuteen vuoteen! Erityisen upea oli se pärskyvä meri.

  ReplyDelete
 5. Ai kauhee tuota eka kuvan nukkea! Nyt tulee painajaisia, se on varma.

  Samaa mietin kuin Aurinko ja kuu.

  ReplyDelete
 6. Aika hurjaa ja säälittävääkin. Mutta toivottavasti voitte kuitenkin nauttia siitä oman kodin tunnelmasta... joko laatikot on kaikki purettu?

  ReplyDelete
 7. Ekan kuvan nuken jalat kammottavasti eri paria.

  Hyvä, että muutto takana ja toivottavasti auvoisat ajat uudessa. Jos pystytte olemaan täysin masentumatta naapurin tapahtumista. Kehitys on ollut kovaa myös meidän naapuristossa, ihan hirvittää. Muutimme puutaloympäristöön, nyt olemme ainoa puutalo tässä. Kuin museo muiden keskellä. Ei kiva.

  ReplyDelete