Monday, July 27, 2009

Voi hyvät hyssykät


Menen Taideteollisen korkeakoulun yhteydessä olevaan taidetarvikeliikkeeseen. Nykyisin kiinalaisten pyörittämässä putiikissa on kovin hämärää, liian pimeää ostoksia suorittaakseen. Säästävät sähkölaskussa, pihejä kun ovat koko kansa. Jatkan tyhjin käsin keskustaan.

Kaupungilla kahvilassa ystävättäreni yrittää iskeä vanhaa lääkärituttuani. Minua ihmetyttää, mutta rohkaisen silti mieleni, lähestyn heitä, haluan kysyä neuvoa vanhalta tutulta, että kannattaisiko minun tosiaan vaihtaa alaa ja ryhtyä teologiksi. Ja haittaakohan kouluaikoina ortodoksiseen uskonnon opetukseen osallistumiseni, jos nyt ryhtyisinkin luterilaiseksi papiksi.

Mistä ihmeestä nämä unet oikein tulevat??? Ihmetyttää.Päiväsaikaan näen unta Porvoon talomme maalausurakan valmistumisesta. Näen sieluni silmin uuden raikkaan maalipinnan vaikutuksen, se on hyvä. Pari viikkoa vielä pitäisi malttaa odottaa valmista, oi oi.

7 comments:

 1. novoi herttinen setään...
  monen mutkan kautta uneksi...
  ensimmäistä tarinaa luulin todeksi ja ihmettelin ,että miten nyt kiinalaiset yhtäkkiä siihen ovat lähteneet?

  ReplyDelete
 2. Unet voivat tosiaan olla ihan outoja. Ensimmäistä juttua minäkin luulin todeksi :)
  Teidän talonne näyttää tosi viehättävältä, mahtavat ikkunat!

  ReplyDelete
 3. No kyllä minäkin jo ihmettelin... :D Unet ovat välillä ihan kummallisia, todellakin. Ja välillä varsin valaiseviakin. Onpas herkullinen talo! Ja Porvoo on i h a n a ...

  ReplyDelete
 4. No minä taas luulin toista juttua todeksi :-D Unethan ponnaavat ilmi-ilmoille sielun syvistä syövereistä. Näin luulin vielä eilen illalla, mutta aamulla heräsin painajaiseen jossa suustani tuli ulos läjäpäin muovisia henkareita - ja suussa, posken sisäpuolla oli siihen puraisemani haava. Mitä tästä voisi päätellä?

  ReplyDelete
 5. Mutta eikös jotkut muinaisen antiikin filosofit olleet sitä mieltä, että unemme ovatkin totta, ja todemme on vain unta! Kukas asioista voikaan olla ihan varma?

  ReplyDelete
 6. Aurinko ja kuu, kiinalaiset kyllä ryhtyvät ihan mihin tahansa, jos rahaa on luvassa, sinnikäs kansa, ja siis pihi, noin rankasti yleistäen.

  Annika, talossamme on monen moisia ikkunoita, aika hassua sinäänsä. Toisella seinustalla on yksi puoliympyräkin.

  Satu, ja koska talo on meistäkin niin herkullinen olemme todella onnekkaista kun meillä on hyvä vuokralainen. Kun asutaan jo kuudetta vuotta ulkomailla on tärkeä tietää, että taloa jatkaa elämäänsä hyvissä käsissä kunnes palaamme.

  Maahiska, että pidät muovista ja jännistä aterioista. Ginnesin ennätysmuseossa Kööpenhaminassa oli vahanukke mies, joka söi metallia. Oli pistellyt poskeen elämänsä aikana jopa pienlentokoneen!!!

  Lissu, Ei voinut olla totta, juuri tuo ystvättäreni ei flirttaile kyllä kenenkään kanssa! Olivat filosofit väärässä. Vaikka aika usein sitä toivookin, että olisivat olleet oikeassa.

  ReplyDelete
 7. hah! luulin myos alkua todeksi!
  eli lomailu Suomessa jatkuu? onko ikava Kiinaan?

  ReplyDelete