Saturday, May 2, 2009

Verkkaista asettumista

Hätähousuus on valitettava luonteenpiirteeni. Kaiken pitäisi tapahtua heti ja vikkelästi. Usein jää tarvittava ajattelutyökin tekemättä, kun on niin hoppu. Mutta nyt olen kerrankin harkinnut, kokonaisen vuoden, nimittäin taulujen paikkoja! Eilen vihdoin koitti se suuri päivä jolloin kutsuin työmiehet kiviporineen jyrryyttämään ruuveja seiniin.Olohuone sai seinälleen tämän ensimmäisen Kiinan vuoden valokuvasatoa.Pala kaukaista Helsinkiä päätyi flyygeliä vastapäätä. Kangas oli Pariisin kodissakin monta vuotta luomassa kotoista tunnelmaa, meidän kodin ryijy.Näiden kultakalojen maalamisella aloitin valmistutumisen Kiinan muuttoon puolitoista vuotta sitten. Nyt kalaparvi pääsi uiskentelemaan portaikkoon, tylsään ja persoonattomaan välitilaan, jossa viiletetään seuraavaan tilaan. Kalatkin lienevät matkalla.

Asunnosta tuli jälleen astetta enemmän meidän koti.

10 comments:

 1. kaunista vilijonkka kaunista!
  sankykuva on vielakin suurentamatta mutta nain siita unta viime yona. ehka pian?
  puhuinkin siita tanaan taalla.
  niin ja teidan lattia nayttaa mielenkiintoiselta.

  ReplyDelete
 2. Aurinko, sänkykuvakin siis odottaa sitä oikeaa hetkeä ja harkinnan valmistumista. Alakerran lattia on kiveä ja kuviointi hyvin suurta. Onneksi on lattialämmitys, muuten olisi puolet vuodesta kohtalaisen kalseaa.

  ReplyDelete
 3. Näytä ihmeessä lisää noita valokuvatauluja! Haluaisi nähdä lähempää... hienolta näyttää.

  ReplyDelete
 4. Olipa kiva nähdä kotianne enemmän. Tyylikästä!

  ReplyDelete
 5. Ihana koti. Selkeästi on emännällä sekä taitoa että silmää! Upeita tauluja!

  ReplyDelete
 6. Kun tauluja saa seinille, sitä ihmettelee lähes samantien, että kuinka on voinutkaan asua paljaiden seinien kanssa...Kodin ne tekevät erityisesti kun jokaisella on tarinansa, paikkansa ja merkityksensä.
  Tyylikästä, sanon minäkin!

  ReplyDelete
 7. Kauniita tauluja, todella. Huolisin milloin vain omaan kotiini.

  Taulujen seinälle saatteleminen on pitkällinen prosessi. Kun muutin pari vuotta sitten, en edes kaivannut seinille mitään, piti ikäänkuin saada nauttia uudesta tilasta ihan sellaisenaan. Nyt olen kaivanut taulut kaapeista ja janoan niitä näkösälle. Paikkojen valitseminen on vain niin kovin vaikeaa...

  ReplyDelete
 8. Nuo kultakalat ovat aivan lumoavia, tahtoo myos...

  ReplyDelete
 9. Aivan ihanat kultakalaset!

  Jonkinlainen kalakausi meneillaan, kalat maalauksissa kiehtoo!

  ReplyDelete