Wednesday, May 13, 2009

On tää kans touhua.


Yritän kuumeisesti muistella mitä kaikkea olen talven kuluessa ajatellut "hoitavani sitten kesällä Suomessa". Voisi luulla ammatinvaihdon osuneen kohdalle, että sihteeriksi näin keski-ijän kynnyksellä.

Olen ryhtynyt jopa toimeen ja varannut:
-kolme lastenlääkäriaikaa
-kaksi silmälääkäriaikaa
-kolme puheterapeuttiaikaa

Käynyt tauolla itsekin tohtori Wangin vastaanotolla hakemassa antibioottikuurin.

Ja ollut sähköpostiyhteydessä reumalääkärin kanssa sekä keskustellut puhelimitse puheterapeutin kanssa.

Vielä pitäisi saada vuokrattua kuntosalikortti sekä varata:
-silmälääkäriaika
-gynekologiaika
-fysioterapeuttiaika

Ja ihan varalta voisi varata ajat kardiologille ja vaikka urologille. Jottei kesällä tulisi tylsää, istua nyt vain mökkirannassa ja katsella ulapalle joutsenten tavallista elämää.

13 comments:

 1. mina olen jotenkin typertyneen onnellinen ja ehka vahan petturimainen olo. ei
  menna suomeen tana kesana. ei ollenkaan.
  se helpottaa etta kaikki lahimmat sukulaiset kavivat taalla juuri
  ja koska ei ole sita omaa mansikkapaikkaa ei hutsita muiden nurkat.

  ReplyDelete
 2. Kyllä ne vähän semmosia työmatkoja tuppaa mullakin oleen vaikka mieluusti näenkin vanhempiani ja ystäviä. Mutta erityisemmin ne Suomen-lomat ei ole lepoa.

  Ja on aika monta -logia jonka luona munkin tarttis käydä, täällä tai muualla, ja listojen kirjoittamista pitäisi kans jo aloitella.

  ReplyDelete
 3. Eikö Kiinassa ole hyviä lääkäreitä? Vai onko se kieli kysymys vai ihan muuten vain kulttuurijuttu?

  Meillä ei ole Kela-kortteja suomessa enkä viitsi maksaa kiskurihintoja yksityisistä. Onneksi täällä on hyvät lääkärit niin voi hoitaa halvemmalla kaiken. Tänne päin tehdään ihan turistimatkoja lääkärille tullessa. Moni suomalainenkin käy lomalla täällä hoitamassa hampaat ja tiedän kauneusleikkauksissakin käyneitä. Puhumattakaan naapurimaista, joista tulee paljon potilaita meidä rajojen puolelle.

  ReplyDelete
 4. Kuinka pitkään aijotte viihtyä Suomessa? =)

  ReplyDelete
 5. Nohuhhuh...onpa lista.
  Kyllähän Suomessa lääketiede on varmaan vähän eri kantimissa ja kielikin voi olla este...
  Puheterapeutilla ainakin voi olla hankala käydä siellä Kiinassa =D

  ReplyDelete
 6. Meidän Suomen reissut tuppaavat myös aina mennä enemmän tai vähemmän huollon puolelle - veneen huoltoa, hampaiden huoltoa (kaksikymmentä vuotta samalla hampilääkärillä käyneenä on vaikea vaihtaa täkäläiseen...), viime käynnillä pienen miehen mahapahkuran poistoa ym. ym. Kuten Violet totesi, Suomen matkat eivät ole varsinaista lomaa! Siksi me koukkaammekin tänä kesänä Pohjolaan Italian kautta.
  Bisous, toivottavasti antibiootit alkavat tehota!

  ReplyDelete
 7. Samoissa puuhissa ja antibiootit aloitettu itselle tanaan.Lisaksi etsin kadotettuja rokotekortteja, jotka olisi loydyttava.

  Listalla myos reittikartan tekoa ja aikatauluja kalenterista. Eipahan tule aika pitkaksi.Ei nyt eika kesalla.

  ReplyDelete
 8. Hihii, *reps* :-D. Tylsyys ei tosiaankaan ole hyvästä! Ja hyvä kun muistutit - minunkin pitäisi varata muutama lääkäriaika... tai oikeastaan pitäisi alkaa tehdä listaa asioista, jotka pitää tehdä Suomessa käydessä. :-)

  ReplyDelete
 9. Aurinko, en voisi kuvitella olle menemättä kesäksi Suomeen. Minä tarvitsen sitä rauhaa ja ilmaa ja ystäviä siellä, lapsille se on ehdottoman tärkeää suomenkielen sekä sukulaisten näkemisen vuoksi. Pääasia tietenkin on että jokainen tekee mitä itse haluaa lomillaan, eikä jotain mitä muut haluavat hänen tekevän. Ja toisten nurkat viikkoa pidempään, huh. Joten nauti sinä muualla, minä nautin pohjoisessa.

  Violet, lupasin juuri pyhästi itselleni, että tästä lähin kirjoitan listaa pitkin vuotta, tällainen paniikkimuistelu on älytöntä.

  Mizuéna ja Aurinko ja kuu, on täällä ihan kohtuulliset peruslääkärit kansainvälisessä sairaalassa, oikein kansainvälistä sakkia, puhuvat vaihtelevilla aksenteilla englantia. Mutta spesialistit puuttuvat, kuten suomalaisiin perinnöllisiin silmäsairauksiin erikoistunut lääkäri, puhumattakaan puheterapeutista joka osaisi tutkia kielenviivästymää ja lukihäiriötä. Ja liittyy tähän myös tietty luottamuspula - onko oikeasti jokin ongelma vai halutaanko tutkia tutkimisen riemusta ja yanin kuvat silmissä. Ja kun on kyse lasten kehityksestä, tuntuu että suomalainen osaa havainnoida paremmin suomalaisen lapsen skolioosit, lättäjalat yms. Haluan suoria ja rehellisiä vastauksia, suomeksi, piste.

  Ei olla mekään kuuluttu kelaan enää viiteen vuoteen, mutta miehen töiden kautta on onneksi kaiken kattava vakuutus. Lääkärissä käynti on sekä täällä että Suomessa lähes yhtä hintavaa.

  Humu, lähes kaksi kuukautta olen lasten kanssa. Siinä ajassa ehtii onneksi monen moista!

  Kaisa, kyllä tuntuvat auttavan nuo lääkkeet. Tunnollisena ihmisenä ajoitan omat sairastumiseni vapaapäiville! Niin, teillä se vene tuottaa monta huoltoreissua lisää. Toisaalta sitten on missä keikkua, ihmishuoltojen välillä.

  Pikkujutut, minä olen vuosien mittaa niin laiskistunut ja menneistä oppinut, että me yritämme olla mahdollisimman paikallaan kesän ja toivon niiden muiden jaksavan tulla tapaamaan meitä. Lapset erityisesti kärsivät jatkuvista paikanvaihdoista.

  Hippu, kynä äkkiä sauhuamaan. Suomalaiset lääkärit tuntuvat olevan kaikki lomalla koko kesän, aikoja saa lähinnä pöydän alta ja elokuun lopulle...noin kärjistetysti.

  ReplyDelete
 10. Joo, mulle nuo erikoislaakarin tarkastukset valahtaa mieleen yleensa vasta siella Suomessa paikan paalla ,laiturilla aamukahvia horppiessa ja sittenhan sita metsastetaan kissojen ja koirien kanssa vapaita aikoja ( ai miten niin koko Suomi menee kiinni heinakuussa ! ) JA saadaan just joku perahikia aika samalle paivalle kun on paluulento!

  Koska lahdette? Me vasta kesakuun lopussa :-( Olisin niiiiiin valmis jo!

  Satu naapurista

  ReplyDelete
 11. Sihteerin koulutuksessa uskoisin (en tieda) olevan paljonkin puhetta muistilistoista. Kokemuksesta olen oppinut pitamaan jatkuvasti listoja: Suomessa, Suomesta, Suomeen, Italiassa, Italiasta, Italiaan. Ongelma on vain siina, etta osa listoista on jossain loytamattomissa. Olenkin nyt avannut tahan lappariin oman muistiosaston. Pitaisikohan tehda varmuuskopio jonnekin - hukattavaksi. Onnellista oloa Suomessa. Nauti joutsenista (vaikka niilla onkin kamala aani, minun mielestani.) Lissu

  ReplyDelete
 12. Ymmärrän. Toki puheterapeutti taitaa olla parempi suomessa :D En edes ajatellut asiaa siltä kannalta :) Meillä kun ei ole vain suomalaiset lapset eikä kieli on muuri niin ei ole ollut mitään tarvetta hoidattaa suomessa missä se vielä tulisi kalliimmaksi.

  Sinulle on muuten blogissani jotain minkä saat hakea pois! :)

  ReplyDelete
 13. Kesä on täällä tosiaan korvaamattoman ihanaa aikaa, en minäkään ymmärrä heitä jotka tykkäävät juuri kesällä matkustaa täältä pois, mutta tottakai silloin on kesä myös monessa muussa paikassa :)
  Tuossa on kyllä listaa kerrakseen, mutta kun sen on suunnitellut noin valmiiksi, voi kaiken muun ajan käyttää ihanasti vaikka juuri siihen ulapalle tuijotteluun. Voi kun olisin yhtä järjestelmällinen, olen jostain kumman syystä kadottanut sen jonnekin pään sisälle, jos se löytyisi sieltä pian, toivotaan.
  Niin, ja erittäin mielenkiintoinen blogi, olenkin usein käynyt kurkkimassa ja ihan höpönä vain katsellut mutten kommentoinut :)

  ReplyDelete