Sunday, February 13, 2011

Sunnuntaisäätöä

Kylässä oli hiljaista. Taitavat olla vierastyöläiset, ne 4/5 kylän asukkaista, edelleen kotipaikkakunnillaan käymässä. Puolisoitaan ja lapsiaan tapaamassa, sen ainoan tai jopa toisen kerran vuodessa. Hyvä niin, sillä oli kovin kalseaa noin säätilan osalta.

Oikein niin palelin, että päätimme lähteä miehen kanssa sunnuntai-illan kunniaksi klubitalolle saunomaan. Kyllä vain, ihan kohtuulliset saunat siellä on. Mutta kuka lie pösilö säätäjä on sinnekin töihin päässyt, sillä viimeisen puolen vuoden aikana on naisten saunan lämpötila säädetty vakituisesti 37 asteeseen. Ja kun taas, nyt kahdeksannen kerran, pyydän henkilökuntaa nostamaan lämpötilaa saa tyttöparka koko ohjauspaneelin sekaisin ja saunan kokonaan pois päältä. Ja kuuntelen sen tavallisen virren: "Oh sorry, I call worker...maybe you go white..." osoittaen limaista höyryhuonetta. Kiitos ja ei kiitos. Kirjoitin toistamiseen pitkän kirjeen klubitalon johtajalle. Tarjouduin siinä kaiken valituksen lisäksi konsulttipalvelujani saunan oikean olemuksen sekä puhtauden saavuttamiseksi.

Painelin lähikauppaan ja ostin purkillisen alkoholitonta saunaolutta. Sopii illan vaisuun teemaan.

Huomenna onneksi päivä uusi. Pitää varmaan mennä tekemään jotain tosi kiinalaista, josta en tiedä millaista sen oikeasti pitäisi olla. Silloin pysyn tyytyväisenä.

9 comments:

 1. Anteeksi, mutta saunajuttua ei voinut nauramatta lukea. Pösilö säätäjä!

  Kun on lunta vähän, on lumiukkokin pieni.

  ReplyDelete
 2. Tuli etäisesti mieleen yksi göteborgilainen sauna. Siellä oli lämpö säädetty sentään viiteenkymppiin.
  Parasta oli seinällä oleva kyltti:
  (löylytilassa siis) Ät gärna frukter men inte här, tack!

  Läsähtänyt lumimies on ihana. Ehkä hänkin on käynyt saunassa.

  ReplyDelete
 3. Minua tuttavat houkuttelee silloin tällöin saunomaan, kun tuossa lähellä on saunallinen uimala. Pari kertaa kävin, mutten enää pitkään aikaan.

  Täällä on kyllä ihan puhdasta, mutta eipä kiinnosta istuskella jossain 40 asteisessa saunassa, jossa ei saa heittää löylyä. Parinkymmenen minuutin välein verkkapukuinen saunanhoitaja käy liruttamassa napollisen vettä kiukaalle.

  Paras saunajuttu minusta on kylläkin yhdellä kaverilla, joka oli ajettu ulos luxembourgilaisen kylpylän saunasta! Syynä se, että kaveri oli jutellut lauteilla ystävänsä kanssa. Saunamestari oli suivaantunut moisesta käytöksestä - saunassa pitää olla HILJAA! - ja heittänyt Suomi-neidot pihalle.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 4. Marjatta, lumiukko on tosiaan pieni, mutta eikö aika hienosti muotoiltu!

  Violet, hedelmien syöminen saunassa kuulostaa, no, hikiseltä ja löllöltä. Hyh niitä jöötteporilaisia.

  Anonymous, ei sitten ymmärtänyt saunan perimmäistä ideaa se saunaemäntä. Ainakin meidän parisuhteen ja ystävienkin kesken parhaimmat keskustelut käydään sanunassa. Ja pienten lasten vanhemmille se ainoa paikka missä saa olla rauhassa!

  ReplyDelete
 5. "Pitää varmaan mennä tekemään jotain tosi kiinalaista, josta en tiedä millaista sen oikeasti pitäisi olla. Silloin pysyn tyytyväisenä."
  - Mainiosti sanottu! Terkkuja sinne pakkaseen! Lähetimme juuri lapsemme Pohjolan pakkasiin, mies jää hoitamaan minua ja keuhkojani. Onneksi jo hieman parempaan päin täällä.

  ReplyDelete
 6. Kaisa, olisi tosiaan aika jo parantua! Nyt varmasti se onnistuu, miehen helliessä ja saadessasi todella levätä. Tsemppiä.

  ReplyDelete
 7. Eih! Eikö ne vieläkään ole korjannut sitä :-D Mul on hyvä vinkki, pyydä se naapurin saksalainen Anja sinne huutamaan, niin johan alkoi pösilöpöksyt juoksemaan! Olen eräänkin kerran joutunut punastelemaan myötähäpeää kun Anja laittoi ranttaliksi ja sai koko klubitalon henkilökunnan viikoksi tutisemaan!

  ReplyDelete
 8. Kamalaa, 37-asteinen sauna. Se on varmasti suomalaiselle koettelemus. Eihän se edes lämmitä.

  Tuo lumiukko on aika lutuinen.

  ReplyDelete
 9. Satu, pahus, en tunne saksalaista Anjaa! Ja juu, ei ne sitä saa koskaan enää kuntoon. Ja koska siellä ei kukaan enää luonnollisesti sauno, niin kohta varmaan purkavat tarpeettomana pois... Niinhän se toimii.

  Kirjailijatar, pukuhuoneessakin oli lämpimämpää! Tuota "saunaa" voisi kutsua myös haalean ilman varastointitilaksi.

  ReplyDelete