Thursday, February 17, 2011

PUM

Niinhän se oli, uuden vuoden juhlinta huipentuu kahden viikon putken jälkeen eli tänään. Olin unohtanut. Hirviö hätistetään lopullisesti pois - tauottomalla ilotulittamisella. Paukuttelu alkoi kuuden kieppeissä ja jatkuu vain. Eikä mitään suomalaista pikkupossauttelua siellä täällä, vaan sellaista mitä Pohjolan suurkaupungeissa nähdään uuden vuoden aattona puolen yön jälkeen viiden ensimmäisen minuutin aikana. Sillä erotuksella että Kiinassa on monin verroin komeampaa. Lisukkeena monimetriset paukkumatot.

Samanaikaisesti minua huvittaa kansan loistava leikkimielisyys tämän paukuttelun suhteen, toisaalta ihmetyttää hurjan rahamäärän laitto moiseen ilakointiin, mutta valitettavasti myös ärsyttää kun aina vain mekkaloidaan eikä rauhallista iltaa ole ollut kolmeen viikkoon. Ja sitten taas toisaalta on elämä kohtuullisen rankkaa näillä kulmilla. Hienoa kun ihmiset jaksavat juhlia, vaikka tehdastyöläisellä vapaapäivä on kerran kuussa ja niin edelleen.

Jos jollakulla on himo punaiseen paperisilppuun niin täällä olisi tarjolla, paljon! Kadunlakaisijat aloittanevat urakkansa aamulla kahdeksan jälkeen eli jos ennen sitä rahtaudut Yu Yang kadulle lupaan loistovan saaliin!

2 comments:

  1. hyvää kiinalaista uutta vuotta!
    meillä täällä afrikan päässä uusi vuosi vaihtui muutaman paukun säestyksellä -ihmeen hiljaisesti. meno siellä kuulostaa varsin suureelliselta mutta toki kiinalaiset tietävät volyymin merkityksen!

    ReplyDelete
  2. Minä en välitä räiskimisestä yhtään. Joten toivottelen hyviä hermoja vaan..

    ReplyDelete