Sunday, November 7, 2010

Olet mitä syöt...

eli tässä mitä olen.


Alussa muutama kulaus shampanjaa. Alkupaloiksi ehdotonta suosikkiani Cesar -salaattia sekä blinejä.


Kalalautasella jokunen herkullinen kalansiivu japanilaisittan.


Välipalaksi puolikas hummeri.


Välipalan jälkiruoaksi vitamiinipommina sekä krapulan estoksi ajateltu marjapirtelö. Ruokajuomana noin vajaa pullollinen shampanjaa - "free flow" eli en laskenut.


Pääruoaksi kaksi siivua paistettua hanhenmaksaa.


Juustolautasella valikoima ihanaisia valuvia ranskalaisia juustoja.


Ja lopuksi täydellinen valikoima mousseja, hyytelöitä, sorbetteja, mitä lie kielen mukanansa vieviä herkkuja.

Näinkin voi sunnuntainsa viettää. Aika monet viettävät, täällä Pekingissä, expatit. Halutessaan nautiskella mutkattomasti suuntavat kulkunsa luksushotellien brunsseille, notkuvien seisovien pöytien äärelle. Ruokaa ja juomaa joka makuun, palvelu toisinaan liiankin nopeaa, vessat siistejä, aina myös tuttuja paikalla. Levähdys ja hetken pako todellisuudesta, siitä jossa elämme. Toisaalta tällainen yltiöyltäkylläisyys on mahdollista meille vain täällä. Njam ja huh.

8 comments:

  1. Mulle kelpais pirtelö, juusto ja jälkiruoat. Muut olisi jäänyt syömättä :))

    Ei olekaan koskaan tullut mieleen, että voisi käydä jossain hotellissa brunssilla.

    ReplyDelete
  2. Mizyéna, tällä Westinin brunssilla on aivan huikeat valikoimat, jokainen löytää taatusti syötäväksi kelpaavaa, dietistä, uskonnosta, makumieltymyksistä riippumatta. Usein keskityn vain mereneläviin ja jälkiruokiin, mutta tällä kerralla laajensin menun siipikarjaan.

    ReplyDelete
  3. Shampanjabrunssi - mikä ihanainen nautinto, ja Äitien ruoanvalmistushuolet ovat siltä päivältä ohi, mitään ei pitkän kaavan mukaan nautitun herkkutuntien jälkeen vatsaan mahdu. Jos omaa pätäkkää, voi esm. Kalus Kurjessa, Hki, myös brassailla samoissa tunnelmissa.

    ReplyDelete
  4. Samaa harrastavat expatit Moskovassa, ainakin me. Joskus pieni ylellisyys on paikallaan...

    t.jaana

    ReplyDelete
  5. Oioioi!! Kaikki kelpaisi paitsi tuo hanhenmaksa, herkullisia kuvia, tosi herkullisia. En osaa sanoa mitään muuta, on NÄLKÄ.

    ReplyDelete
  6. Oui kaikelle muulle paitsi merestänostetulle. Sekin vaan allergiasyistä.
    Hanhenmaksa taisi olla oikein kokonaisesta leikattua eikÄ mistÄän paloista puristettua?

    ReplyDelete
  7. Oi hyvä ihme noita herkkuja :) Ja samppanjaa kyytipoikana, ei paha!

    ReplyDelete
  8. Hanhenmaksa jäisi väliin! Nimitttäin aika kauhealla tavalla tuotettua...

    ReplyDelete