Wednesday, November 24, 2010

Kiirettä?

Tänään on ilmeisesti kiireinen päivä. Aamupäivällä minun kiinanopettaja jätti ilmaantumatta ja iltapäivällä kuopuksen viuluopettajaa ei näkynyt tahi kuulunut. Sama meno melkein jatkui illalla keskimmäisen piano-opettajan saapuessa 40 minuttia myöhässä. No, hänelle se annattakoon anteeksi kun on viimeisillään raskaana.

Minun arkeni on pienistä palasista koottu, kaikella on aikansa ja paikkansa. Siinä on hankalaa pitää rytmistä kiinni jos muut alkavat liikaa sooloilla. Onneksi kansainvälisiin taiteilijakavereihin voi luottaa. He tulevat tunnollisesti tapaamisiimme, kuten tänään. Ehkä kyse on priorisoinnistakin. Ollaan ymmärretty jotain tärkeää: Kurinalaisuus ja säännöllisyys ovat perusedellytyksiä luovuudelle. Rytmissä on pysyttävä jotta syntyy tuloksia. Sen kun vielä saisi paukutettua näille meidän perheen opettajille...

5 comments:

 1. Hienoa umbraa kuvissa.

  Meillä lomautettiin lapsen huilunopettaja kunnan toimesta. Aika epäreilua, kun on maksettu jokseenkin pitkä sentti soittotunneista.
  Oikein soitin sivistystoimeen asiasta, ja siellä todettiin, että olisivat itsekin tuohtuneita, jos omalle lapselle tehtäisiin näin. Silti ei mitään toimintaa asian oikomiseksi, pelkkiä tyhjiä lupauksia.

  ReplyDelete
 2. Kuulostaa tutulta. Mä pääsin kans antamaan palautetta kotiopettajalle siitä, ettei sovittua aikaa voi vaihtaa tuosta vain koska meillä on päivisin tarkka aikataulu ja kun yksi siirtyy niin kaikki muukin menee pyllylleen :)

  Välillä tuntuu, että nämä paikalliset kuvittelevat meidän vain venaavan kotona milloin heille sopii tulla. Saatan sopia jonkun asian kenen kanssa tahansa sunnuntaille ja minä haluan tarkan ajan kun taas paikallinen sanoo tulevansa jossain vaiheessa.. Ei riitä mulle. Ei mulla ole aikaa täällä ketään päivystää.

  Tästä päästäis sulavasti toiseen mun lempiaiheeseen kun suomesta päin jatkuvasti kysytään, että "mitä sä teet kaikki pitkät päivät yksin kun et ole töissä?" Ihan niin kuin mulla olisi jotain vapaa-ajan ongelmia tässä härdellin pyörityksessä ja omissa opiskeluissa :)

  ReplyDelete
 3. Liivia, kato iPhotossa on sellainen Antiikki-työkalu... Harmi juttu tuo huiluopen katoaminen. Että ensin maksetaan ja sovitaan ja kunta vetää oharit. Ihan väärin lasta kohtaan joka jo luuli pääsevänsä sinne poliisiorkesteriin. Onneksi huilun voi aloittaa hieman myöhemminkin, jolleivät keksi kunnassa joka vuosi juuri sitä opettajaa lomauttaa.

  Mizyéna, tänään oli tosiaan liikaa turhaa odottelua. Keskimäärin täällä pidetään aikatauluista hyvin kiinni, mutta välillä näitä outouksia tapahtuu. Raa'asti kutsuisin tämän valtaväestön tapaa toimia koheltamiseksi. Ja se taas saattaa aiheuttaa suuriakin viivästymisiä ja yllättäviä peruuntumisia, joista ei sitten tule mieleen ilmoittaa. Vaikka ajoittain kovasti työelämään kaipaankin, niin ei tässä kokopäiväiseen työhön millään ehtisi repeämään. Ei näillä sairauksilla, harrastuksilla, läksyissä apua kaipaavilla, tässä maassa. Ainakaan juuri nyt.

  ReplyDelete
 4. Kyllä ne tunnit sitten taas jatkuu, lomautus on vain ajanjakso, mutta liikaa sekin.

  ReplyDelete
 5. Liivisa, hyvä! PIdetääs yhdessä ensi kesänä oikein marssiparaati! Äitteet voivat soittaa vaikka puukalikoita.

  ReplyDelete