Thursday, November 25, 2010

Raikastavia tuulahduksia


Mopoilin asioilla, näin kaikenlaista. Harmaata ja pöyristyttävää optimismia. En minä näistä maisemista välitä vaikka mielenkiintoisia tapahtumia täynnä onkin. Tarkalleen en osaa sanoa missä eniten viihtyisin. Onneksi, sillä silloin tulisi pakonomainen tarve päästä juuri sinne!
Mutta myönnettäköön hinku hypätä kalenterissa kolme viikkoa eteenpäin tuntui välttämättömältä toimenpiteeltä nämä kuvat mökkirannastamme nähdessäni. Uuden tönön rakentamista säännöllisesti seuraava lanko oli dokumentoinut puurakenteiden ja tuulensuojalevyjen lisäksi myös maisemaa. Oi oi oi. Kiitos hänelle. On siellä vaan hienoa!

Sininen on niin puhdas. Tuuli lempeä. Eikä hurinaa tai hölinää missään.

9 comments:

 1. Oi mitä kuvia. Mutta tuuli ei ole lempeä, se on pureva viima, joka menee toppatakistakin läpi. Valitettavasti. Mutta siitä huolimatta on kaunista. Talven sininen valo ja harmaa hämärä. Onneksi meillä on vuodenajat.

  ReplyDelete
 2. Morso, älä viitsi, kyllä Suomenlahden tuuli on muistoissani niiiiin lempeä! Ainakin edes kostea, toisin kuin tämä mongolialainen sukulaisensa. Kuopuksen kädet on jo nyt kuivuudesta haavoilla, vaikka rasvaamme joka välissä ja elämme vasta marraskuuta. Eikä ilmankosteuden kerääjän käytöstä ole kuin reilu kuukausi! Mannerilmastoon sopeutuminen vie suomalaiselta näemmän monta vuotta.

  ReplyDelete
 3. On hienoa, kun saa nauttia (no, nauttia ja nauttia :)) elämästä kahdessa näin erilaisessa maassa kuin Suomessa ja Kiinassa! Kauniita kuvia nuo mökiltänne otetut, rakastan talven sinista hetkeä...

  ReplyDelete
 4. Lumimyrsky on parhaimmillaan kun sitä voi ihalla sisältä lämpimästä tarvitsematta mennä tuiskun keskelle. :) Mutta oikeasti, otan mielummin tämän viiman ja lumen kuin sen marraskuisen loppumattoman pimeyden ja kuran. kesätuuli onkin sitten ihan toinen juttu.

  Kuivat kädet on kurja juttu. Oletteko kokeilleet kalaöljykapseleita (sisäisesti)? Jollakin se on auttanut ihon vointiin. Itsekin kuivun pakkasilla, mutta pärjään sentään apteekin kosteusvoiteilla.

  ReplyDelete
 5. Pandice, sininen hetki löytynee ainoastaan pohjoisesta? Aivan ihana. Muualla onkin muut ihanat. Pekingin erikoisuus lienee 99% pilvettön taivas. Niitä ei täällä jotenkin ole. Siis jos ei ole saastepilveä... Eli tuulisina päivinä on taivas täysin kirkas ja heleä, eikä todellakaan tarvitse pelätä. että iltapäivällä sataisi. Suomessa ei koskaan tiedä mitä tunnin päästä taivaalta satelee.

  Morso, ei olla kokeiltu kalaöljykapseleita, paitsi me aikuiset syödään niitä muuten vain. Nyt pääsi vähän tuo käsien kuivuus yllättämään, täytynee petrata edelleen rasvauksessa. Suomesta ollaan rasvat tuotu, silloin nääs tietää mitä purkissa on oikeasti sisällä, heh.

  ReplyDelete
 6. Yhdyn morson sanoihin. Täällä Keski-Suomessa pakkasta on noin 10 astetta, mutta kylmä viima puhaltaa niin voimakkaasti että asteet lähentelevät varmasti -20. Pidän talvesta ja runsaasta lumipeitteestä, mutta tuulesta en ole koskaan talvella pitänyt. Kuitenkin, nyt paistaa kauniisti aurinko ja luonto näyttää puhtaalta pienen valkoisen hunnun alla.

  ReplyDelete
 7. Ei pelkästään pohjoisessa, nytkin on ulkona aivan sinistä, ja Etelä-Suomessa ollaan :)

  ReplyDelete
 8. Ihmettelen aina noita kuormia. Miten polkupyörä oikein pysyy pystyssä?

  ReplyDelete
 9. Aina on kolikossa kaksi puolta. En kaipaa Kiinan melua, saasteita saatika ihmismassoja, mutta eilen nakkisoppaa keitellessä huokailin että saisipa vielä kunnon wonton-soppaa joskus, tulisena kiitos!
  Maisemat täällä on nyt kuin postikortista. Toivottavasti säilyy pitkään...eli koko talven!

  ReplyDelete