Talossamme on leipomo, lähitienoon paras sanoisin. Ja mikä parasta, se palvelee joka päivä 07-20 paitsi keskiviikkoisin, siis sunnuntaisin ja kaikkina mahdollisina pyhinäkin saa tuoretta purtavaa ellei satu olemaan keskiviikko. Aamiaiselle kroisantit, lounaalle tavallinen patonki ja illalliselle haemme lämpimän maalaispatongin. Herkullista luksusta.
Lounasaikoihin kertyy piiitkä jono, kaikki haluavat tuoretta ja ovat valmiita sen vuoksi jonottamaan, toki myös tilaisuuden tullen kiilaamaan...
Kaksi vikkelää myyjää sekä omistajatar palvelevat asiakkaita ristiin rastiin, auttavat valitsemaan juuri sen oikean sävyisen patongin.
Sunnuntailounaalle ostetaan herkullinen kakku kruunaamaan aterian. Valinta ON vaikeaa!
Vai ottaisiko lajitelman leivoksia?
Leivät kainalossa kiiruhdetaan kotiin. Eilen etenkin, kun syystuuli riepotteli lehtiä ja hameenhelmat olivat nousta korviin. Tämä pieni kuvaussessio riitti päivän ulkoiluksi!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Aivan valtavan kauniita kuvia - vaikkei tuosta aiheesta rumia saakaan!
ReplyDeleteMulle käy usein niin että leipä on melkein puoleen väliin syöty ennen kuin olen kotona, vaikkei meidänkään lähin leipomo kaukana ole. Tuossa lähellä on aukio jonka varrella on 4 eri leipomoa. Se onkin hyvä, sillä siellä missä on
hyvät patongit eivät taas kroisantit ole kummoisiakaan (ja päin vastoin).
MEillä oli eilen kans aivan valtava tuuli. POjat eivät käyneet ulkona ollenkaan.
iik. Meillä on vaan kamala suttuinen K-Ekstra, josta saa sunnuntaisin vain kumista muovipussileipää!
ReplyDeleteTunnen nenässäni teidän alakerran tuoksut. Saako sieltä vielä niitä suklaisia siilikakkuja?
ReplyDeleteIhanat kuvat! Tuore leipä lähileipomosta on sitä, mitä aina odottaa matkoilta - meillähän ei sellaista kulttuuria valitettavasti ole edes kaupungeissa..
ReplyDeleteEipä ole, ei. Aivan ihme juttu sekin.
ReplyDeleteOnkoos muuten niin että Suomessa ei ENÄÄ ole sellaista kulttuuria? Miten minulla on sellainen muistikuva että kun olin lapsi niin mekin ostettiin viikonloppuna leipomosta leipää ja leivoksia?
Meillä on keskustassa vain yksi leipomo,jossa paikallinen leipä parasta,sitten pitääkin ottaa auto alle ja mennä toiseen hakemaan sämpylät ja toiseen sitten muut. Croisantit löytyvät myös kävelymatkan päästä mutta parhaiden juustokakkujen tekijä muutti Qatariin,joten sinne onkin pitkä matka.
ReplyDeleteLeipäreissuihin saa käytännössä kulumaan koko päivän kun missään leipomossa ei ole tiettyä tarkkaa aikaa milloin on uunituoretta tarjolla.
Olette perin onnekkaita!
Pensastasku, totta kai siilejä löytyy. Kuvasinkin yhden, mutten tullut laittaneeksi sitä kuvaa esille, kun sen iso punainen nenä ei olisi sopinut muuhun väriskaalaan...
ReplyDeleteVoi ei mitä luksusta, leipomo omassa talossa. Minulle postauksesi oli pieni ulkomaanmatka keskellä lumipyryä.
ReplyDeleteIhanaa ihanaa, tälläisiä pariisikuvatuksia lisää!
ReplyDeleteAlin kuva on erityisen hieno!
Ja tuore pariisilainen leipä, sitä söis ja söis, ja söin ja söin, ja silti tulin laihenpana kotiin!