Tuesday, August 28, 2007

Elossa, sivistyksen äärellä

Miten kului tyypillinen lapsuuteni kesä? Aurinkoa, hyttysenpuremia, paljon ihmisiä, useita vuoteita - siis paljon leirielämää. Partioleiri, musiikkileiri, seurakunnan leiri, luontoleiri tädin mökillä, kansainvälinen lastenleiri. Bromarv, Porvoo, Juva, Loppi, Tuusula, Posio, Hampuri...

Ja aikuisuuteni kesä, tarkalleen kesä 2007? Paratiisileiri, toimintaterapialeiri, parisuhdeleiri, kädentaitoleiri, ylenykkönenradioleiri, luontoleiri, kuurausleiri, aarteenetsintäleiri. Porvoo, Borgå, Porvoo, Borgå, Porvoo...


Kävipä nähkääs niin, vastoin todennäköisyyttä, että löysimme MÖKIN! Kolme vuotta on ollut haussa punamullattu mummonmökki kalliolla. Löysimme kuitenkin jotain jota emme edes ymmärtäneet etsiä: pariskunnan Hellu (s.1951 os. Villa Helena)) & Håkan (s. 1988, ent. Honkarakenne). He ovat vaatimattomia, merituulessa viihtyviä, originaalikuntoisia kesätaloja. Kantovesi, ulkohuussi, kangasmetsäpuutarha, hiekkaranta, neliöitä yhteensä 65 ja sauna. Aivan uskomatonta ja ihanaa. Vain netti puuttuu... Huikea määrä mäntysuopaa on kulunut huonekaluja kuuratessa, jopa niin etteivät piirongin laatikot mene enää kiinni, tekevälle sattuu.


Myöskin ennalta suunnittelemattomasti meille siunaantui tilaisuus mieheni kanssa viikon kahdenkeskeiseen parisuhdelomaan. Olipa mukavaa puhua ja puuhastella yhdessä ensimmäistä kertaa oikein putkeen useamman päivän ajan elämästä, unelmista, menneistä, tunteista. Lorvimme aamuisin vaikka väenväkisin sängyssä kymmeneen, pidimme lakisääteiset välitunnit, iltasella mies grillasi pihvejä, kuuntelimme hepokattien siritystä. Ja tässä mainittakoon ja tunnustettakoon aivan julkisesti, ettei yhtäkään tytärtä ollut kertaakaan ikävä koko viikon aikana!


Opin myös kesän kuluessa itsestäni lisää. En ehkä kovin yllätyksellistä tai uutta, mutta vanhat epäilykset vahvistuivat: Olen rojumaterialisti ja ylpeä siitä! Rakastan, ihannoin, kohtelen melkein paremmin kuin lapsiani noita vanhoja tuoleja, vateja, petroolilamppuja, paperinarumyttyjä, peltirasioita, pyyheliinoja, pyykkinaruja, polkupyöriä. Ja niitä kaikkia oli Hellu pullollaan. Voi mikä Onnela. Ja näistä elämyksistä lisää tulevissa postauksissa.

Huomenna lennättää ytävämme Finnair meidät kotiin Pariisiin, ylihuomenna alkaa lasten koulu, minulla ensimmäiset tunnit kuvista ja kässää nuorisolle maanantaina. Keskimmäiseni, Alva, jo totesikin viime viikolla, että hänellä on niin ikävä kotiin Pariisiin, mutta siellä on taas ikävä tänne kotimaahan...

10 comments:

 1. Oikein paljon ONNEA uudesta mökistänne! Hyvää kannatti varmasti odottaa. Meilläkin lapset ovat samoissa tunnelmissa. Itse mietin riittävätkö nämä lomat juurruttamaan lapsia kotimaahan vai onko meidän perhe matkalaukkuperhe..

  ReplyDelete
 2. Onneksi olkoon uudesta mökistä..ja omasta hiekkarannasta! Kai ehdit pötkötellä hiekalla ja valutella hiekkaa vatsalle?

  ReplyDelete
 3. Löysittepä kyllä paratiisin!

  ReplyDelete
 4. No nysse sitten löytyi. Onnittelut.
  Kauhean kiva lukea taas sinuakin.
  Kaihoisana kaipailen minäkin mahdollisuutta olla oman mieheni kanssa viikon (tai edes muutaman päivän!) aivan kaksin. Se tulisi tarpeeseen, mutta sitä ei voi juuri nyt(kään) järjestää.
  Kesän aikana minäkin opin itsestäni uutta ja kertasin vanhaa. Yksi asia on minullakin tuo rojumaterialistisuuden tunnustaminen. Minulla on myös uusi rakkaussuhde. Kohteena uusi kotimme. Siitä meinaan rustata lisää blogiini kunhan aikaa tulee paremmin.

  ReplyDelete
 5. Ihanaa että olet palannut! Oli jo aivan ikävä postauksiasi. Ja suunnattomasti ONNEA Hellulle ja teille, uskomaton helmi!

  ReplyDelete
 6. Nyt on taas arkirytmi palannut, kun voi taas lukea näitä mainioita postauksiasi. Tosin olisin minäkin ollut hiljaa vaikka kaksikin kuukautta, jos olisi tuollainen mökki missä voi harrastaa noin monenlaisia asioita. Vielä on onneksi asioita ja tilanteita, jotka voittavat netin!

  ReplyDelete
 7. Onpa mukava, etta Vilijonkka on palannut netin aareen. JO ehdin huolestua, etta missa Vilijonkka luuraa, kun sitten sain vihjeen, etta jotain mukavia uutisia olisi odotettavissa. Jaanpa siis odottamaan mokin nakemista. Ehka, jonain paivana, jos olemme molemmat kotimaassa samaan aikaan...!

  ReplyDelete
 8. Hienoa, että kesäparatiisi löytyi! Ja juu, rojulöydöt on ihan parhaita. Muusta ei saa samanlaista riemua.

  ReplyDelete
 9. Onneksi olkoon sekä sympaattisen kuuloisesta mökkilöydöstä että upeast parisuhdeviikosta kaksin miehen kanssa! Täällä kaivattaisiin molempia...

  Tervetuloa takaisin kotiin!

  ReplyDelete
 10. Minähän vallan häkellyn ihanista kommenteista, kiitos! On mukavaa myös tulla teidän pariinne. Naputtelemisiin.

  ReplyDelete