Thursday, October 17, 2013

Työhuone!


Syysvaatteiden hakureissu varastolle inspiroi sisustamaan työhuonetta. Maaseutuvarastossamme oli kaikkea ihanaa, enemmänkin mitä yhteen työhuoneeseen tarvitaan tai mahtuu, suuri rautainen Kärpäsen koulun kello ei mahtunut edes kuvaan! Vanhan kellosepän sivutyöpöydän päälle tulee kahvinkeittopiste. Roskakorin on hyvä olla riittävän suuri, jotta pohjalle hylättyjen ja jo unohtuneiden luonnoksien pariin voi tehdä argeologisia retkiä. 50-luvun rulokaappiin sysään kaikki toimistossa välttämättömät tympeät virallisten papereiden mapit sekä sen reistailevan printterin. Valurautasänkyyn istutan vieraat oikaisemaan jalkansa ja nauttimaan kahvikupposen, toisinaan otan itse rennosti. Yhden seinän tapetoin tummaksi, lautalattiat saavat lähes valkoisen maalipinnan tai päinvastoin. Rue Fourcroylta pelastamani hieman futuristisen pöydän ääressä kirjoitan ja käyttäydyn siististi,  varsinaisen suuren työpöydän nappaan kotoa kuopuksen huoneesta, ehkei sen katoamista kukaan huomaa? 
Työhuoneessa näkymä selkiytyy, ajatukset pääsevät hurrigaanin matkaan, syntyy uutta, ikuistan ja tuotan. Tämän työhuoneen seinät vain vielä puuttuvat. Kodin yhteydessä tai välittömässä läheisyydessä sen pitäisi olla, en vain ole vielä ratkaissut miten ja missä. Kiinassa sijainti oli täydellinen: makuuhuoneen ja saunan välissä, kolmannessa kerroksessa kaukana ensimmäisen kerroksen eteisen ja keittiön hälinästä. 

Taitaa olla Vilijonkan unelmalomaviikko meneillään...


6 comments:

 1. Nyt kuulostaa ihanalta flow-tilalta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. No niin on! Tässä vaiheessa parasta on se, kun kaikki on mahdollista, ilmaista eikä vaivaa ketään. Flow on paras lomanviettotapa!

   Delete
 2. Kuulostaa ihanalta tosisaan! Ja näen sen jo ihan toteutuneena :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, niin minäkin. Ja juuri tajusin, ettei kyse edes ole oikeastaan TYÖhuoneesta vaan pikemminkin MINUNhuoneesta. Kun sitä nimittää työhuoneeksi on sen tarve muka enemmän perusteltu.

   Delete
 3. Oi mikä työhuone! Kuulostaa täydelliseltä ja näyttää myös. Ihailen ihmisiä, jotka osaavat piirtää ja joiden luonnoslehtiöt näyttävät tuolta.

  Minulla ei ole koskaan ollut työhuonetta, joten olen vähän kade :) Nytkin istun ruokapöydän ääressä, mutta ei se mitään. Rakennan työhuoneen sisälleni.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, tiedän että huoneesta tulisi täydellinen. Laskin tässä, että erilaisia työhuoneita on minulla aikuisijällä olleen peräti viisi. Muutamassa olen ollut alivuokralaisena muutaman kuukauden kerralla ja "työhuoneeni" on ollut vain työpöytä ja neliö tilaa sen ympärillä osana suurempaa taideopiskelijakommuunia, hulppein oli ehkä tuo viimeinen 25m2 Pekingissä, tunnelmallisin sijaitsi Porvoossa pihasaunan yläkerrassa, hauskin Vanhan Porvoon ostoskujalla. Onhan noita siis ollut. Mutta joka välissä olen ollut pitkänkin tovin ilman ihan omaa tilaa. Ainoana lapsena olen lapsuudessa tottunut olemaan useita tunteja yksin kotona, kaipaan omaa rauhaa ja reviiriä ja siksi ilmeisesti ei minulle keittiönpöytä oikein kelpaa. Työhuoneeseeni toki ovat kaikenlaiset vieraat aina tervetulleita, mutta tärkeää on se tunne, että tätä tilaa hallitsen minä. Huh, olenpa itsekeskeinen.

   Delete