Thursday, October 20, 2011

Huhuja
Slummihan tuo kyläpahanen on. Ihan rehellisesti kun asioita tarkastelee, niin aivan ala-arvoisissa oloissa ihmiset siellä ovat asuneet. Yksinkertaiset tiiliseinät, ikkunalasina toisinaan vain muovi, vuotavia kattoja ja kissanmentäviä reikiä siellä täällä. Kylpyhuoneen virkaa ovat toimittaneet katujen ulkohuussit kaduilla ja vesipisteet, kuten jokin yleinen viemärintapainenkin, joihin yöpottien sisällöt muiden jätevesien mukabna kaadetaan. Sähköviritelmistä en taida uskaltaa edes kertoa.

Mutta samankaltaisessa tilassa taisi Vanha Porvookin olla 50-vuotta sitten, vai? Rajuja korjauksia vaadittaisiin näiden asumusten nykyaikaistamiseen. Mutta olisiko se sittenkin ollut mahdollista?

Köyhyydestä kertonee se, että kuorma-auton lastia katsellessa täytyy oikein keskittyä, että ymmärtää onko kysessä muuto- vai roskakuorma.
Jotkut sinnikkäät vielä jatkavat tavallista arkeaan, viimeiseen päivään saakka kuulemman. Viihdykkeinään ulkomaalaiselle ei niin imartelevat huhut. Kylän paikalle laajentaa erilaisten väittämien mukaan joko meidän lasten koulu, naapurin englantilainen, tai jokin muu. Ulkomaalaisten vika joka tapauksessa. Kummallista kyllä päivän tiedustelujeni perusteella yksikään näistä kouluista itse ei tiedä laajennuksistaan mitään. Mitä tästäkin taas pitäisi ajatella?

6 comments:

 1. No onpa soppa! Minne kylän ihmiset lähtevät? Ihan kylmää ajatella, että heidän kotinsa (vaikka kuinka asuinkelvottomia ovatkin) puretaan pois. Tulee mieleen omat isotätini, jotka joutuivat jättämään kotinsa Viipurissa sodan alla. Miljoonakaupunkien nurjapuolia tosiaan tuollaiset asiat. Miten kyläläiset ovat yleensä suhtautuneet sinuun? Entä tällä hetkellä omituisten huhujen keskellä?

  ReplyDelete
 2. Lienee helpompaa panna liikkeelle huhu, että kaikki johtuu ulkomaalaisista, kuin myöntää että me paremmat kiinalaiset jyräämme teidän asumuksennen maille paremmille kiinalaisille rakennettavan XXX tieltä. :(

  ReplyDelete
 3. Tutun näköinen poika tuossa vikassa kuvassa?!Liekö sama,jonka kuvasin slummin muovitavarakaupan edessä vuosi sitten :)?Ihmeen "hyvin" tai siististi pukeutuvat ollakseen köyhiä!

  ReplyDelete
 4. Kai köyhätkin voivat pukeutua siististi ! Pitäisikö olla ryysyt päällä, että olisivat uskottavampia.

  ReplyDelete
 5. Ei vain pelkkää maissia, vaan muutakin kuivataan talven varalle. Hieno keksintö jääkaapittomille talouksille. Joko maissi on muuten kaduille levitetty?

  ReplyDelete
 6. Vaikka niitä kilometrejä välillämme on, tuntuu kuin puhuisit täkäläisistä asioista asumisten suhteen. Ja ne huhut- jos kaikkiin olisin täällä uskonut, olisin pakannut kassini välittömän sodan uhkan alla jo satoja kertoja. Eli huhuihin ei ole uskomista :).

  ReplyDelete