Tuesday, June 29, 2010

Laiskoilla kukkiiMeillä alkaa männyn kukinta olla jo ohi, mutta Hellun nurkkalautojen ja ikkunalistojen pirtsakka vihreä maali se kukkii riemurinnoin! Eikä loppua näy. Johonkin tarvitsisi ryhtyä, mutta sellainen vaatisi päätöksiä, kuten kauniimman värin valinnan. Siinä taas piilee vaara, että rujosta mökistä tulisikin soma... Koko luonne saattaisi muuttua ja Hellu-parka nähdessään itsensä kuvista kauhistuisi, että tuollainenko olenkin, hienohelma?

Ei auta tehdä hätiköityjä päätöksiä vaan kerään viisautta vielä yhden talven yli ja annan kukkia vielä tämän kesän rauhassa.

8 comments:

 1. Meilläkin kukkii sama "kasvi". On kukkinut jo monta vuotta...
  Minusta tuo hellunvihreä on ihan paras väri siihen kohtaan.

  Luin juuri jostain, että mänty tekee käpyä kaksi vuotta, kuusi vuoden.

  ReplyDelete
 2. Tuollaiset päätökset vaativatkin kypsyttelyä. Se väri tulee sinua vastaan varmaan jossain ihan yllättäen...
  Kuule, olitteko torstaina Itäkeskuksessa? Kävelin ohi ja 10metrin päästä vasta tajusin, että olitko se sinä ja kaksi tyttäristä Stockan edessä...

  ReplyDelete
 3. Tykkään tuosta häpeämättömän räikeästä vihreästä :) Täällä meidän lähellä on talo, joka on maalattu syvän petrolinsiniseksi. Ihan unelmaväri talolle.

  ReplyDelete
 4. Liivia, käpytiedossa voi olla perä, sen varran on männyn käpy vakkaa tekoa! Sä olet kyllä ensimmäinen ihminen joka on vihreästä tuota mieltä, taidat olla varsin suvaitsevaista tyyppiä. Mutta kaikkeen silmä tottuu, alkuun minusta tuo vihreä oli "järkky", nyt vain "pirtsakka" tai "riehakka".

  Aurinko ja kuu, meillä on kaksoisolennot! Torstaina kävin Porvoon Robin Hoodissa, Lidl:ssä ja vielä Cittarissakin, sekä Silmäasemassa. Huh, tulipa kierrettyä. Säästin muka pajon rahaa ja kuitenkin meni hirveästi, myös aikaa! Itiksessä olen käynyt viimeisten 12 vuoden aikana kahdesti, kerran tosiaan Stoccalla, toisen kerran lääkärikeskuksessa. Jotenkin jos kerran Porvoosta liikkeelle lähtee sitä mieluummi hurauttaa saman tien keskustaan.

  Pandice, petroolinvärinen talo kuulostaa Hellun serkulta. Terkkuja!

  ReplyDelete
 5. Olen seuraillut blogiasi! Nauti nyt tästä kauniista Suomen kesästä ennen Kiinaan palaamistasi! Toivottavasti kuulen sinusta vielä paljon, puuhiasi on ihana seurata :)

  ReplyDelete
 6. Viisas päätös. Meille tuli täysi stoppi kaikkien remontoimisien suhteen, loppui meinaan voimat ja virrat..minulta. Ensi kesänä uudelleen.

  Muuten meillä näyttää olevan samanlaisia puuhia, kierretään,säästetään, tuhlataan ja aikaa menee :).

  ReplyDelete
 7. Loistavaa! Minäkin olen aina ollut sitä mieltä, että parempi vain rauhassa miettiä ja kahtoa :) Sellainen on tämä huvikumpukin, että on katseltu ja suunniteltu, muttei ole tehty...no, kyllä se siitä sitten lutviutuu.

  ReplyDelete
 8. Helinä, kiitos kommentista ja tervetuloa jatkossakin seuraamaan touhuja. Kiinaan palaamiseen on vielä rutkasti aikaa, joten Suomi-juttuja tulee vielä monta.

  Pikkujutut, mutta teillä olikin oikein kunnon remppa. Täällä ei tehdä yhtän mitään. Paitsi joo, kannan pesuvettä talosta toiseen, juomavettä autolta taloihin, pyykkiä edes takaisin ja näin sitä on karissut jo kilo! Suurempia remontteja ja rakennuspuuhia odotellessa... Syksyllä sitten tapahtuu.

  Kirjailijatar, 1997-2004 Porvoossa 20-luvun talossa asuessamme pohdimme, että jos olisimme käyttäneet kaiken sen jahkaamiseen, sisustuslehtien selaamiseen ja "suunnitteluun" käyttämämme ajan remontoimiseen olisi tönö ollut kertaalleen läpi käyty jo ajat sitten. Mm. yläkerta tuli normaalien ihmisten mittarilla mitattuna asuinkuntoon vasta meidän muutettua ulkomaille, palkattujen taitavien käsien toimesta... Lutviutui siis sekin, tavallaan.

  ReplyDelete