Friday, June 20, 2014

Juhannuksen punainen
Juhannus ja joulu, oma viehätyksensä molemmissa. Herkkuja, leppoisuutta, sään ihmettelyä, saunaa. Juhannus vie kahdessa asiassa kuitenkin voiton: ei lahjapähkäilyä ja näkee eteensä. 


Tyyntä juhannusta toivottaen, Vilijonkka. 6 comments:

 1. Tyyntä juhannusta... Kiitos!
  Kuvia katsoessa huomaan, että minun juhannuksen värejä ovat valkoinen, lupiinin vaaleanpunainen ja tumma sininen tai violetti, niittyleinikkien keltainen, juhannusruusut, valkoiset ja vaaleanpunaiset. Näiden kuvien tumma punainen on aivan uusi juhannusväri, kaunis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tyyntä toivottelin, kun tässä yhtenä päivänä tuuli heitteli aurinkotuolitkin hujanhajan! Ei tuo punainen varsinaisesti minunkaan juhannusväri ole, vaan roinat ovat jäljellä näyttelystä ja uskomattoman kiinalaistyylinen kukkakimppu syntyi näyttelyyn eri ihmisten tuomista kukista.

   Delete
 2. Suloista keskikesän juhlaa! Juhannus on se juhla, jota en ainakaan minä osaa viettää missään muualla kuin Suomessa. On täälläkin kesä ja vihreää, mutta ei se vaan ole sama...

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lempi! Ranskassa asuessa vietimme juhannukset siellä, eikä ne tosiaan juhannuksilta tuntuneet, mutta mukavaa peruslomailua kuitenkin. Kyllä ilman juhannustakin päräjää :)

   Delete
 3. Toki ilman juhannusta pärjää :). Siitä on vaan niin ihania lapsuusmuistoja. Koivut mummolan ovenpielissä, juhannusruusut, sireenit, sauna ja vastat. Kotiseutulaulu ja Karjalan kunnailla yhteislauluna. Mummo teki aina pehmeää juhannusrieskaa, syötiin savukalaa ja juotiin kotitekoista sekamarjamehua. Myöhään illalla katsottiin kokkoa ja sen jälkeen syötiin vielä täytekakkua ja kilistettiin Pommacilla. Ja se taianomainen luonto ja valo
  . Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 4. Minäkin todellakin näin juhannuksena eteeni, kun aurinko paistoi pohjoisessa läpi yön. Tosin juuri juhannusyönä oli pilvistä.

  Minulle taas juhannus on aina ollut aika merkityksetön juhla, ehkä siksi, ettei siihen ole vuosiin liittynyt mitään perinteitä, kun ei ole esimerkiksi mökkiä, jolle mennä aina juhannukseksi. Mutta sellainen on kyllä hyvä juhannus, luonnon rauhassa, veden äärellä.

  ReplyDelete