Thursday, August 26, 2010

Monta ihmeellistäHongluo vuoren juurella on temppeli. Oikein koristeellinen ja tyypillinen. Minun silmissäni samanlainen kuin kaikki muutkin täkäläiset temppelit... Mutta pusikossa temppelin lähistöllä on jotain hieman erikoisempaa. Männikön keskellä istua tönöttää oikein iloinen Buddha. Niin, kukapa ei kauniissa metsässä viihtyisi!Seuranaan suurella veijarilla on pienempiä Buddhia. Jokaisella erilainen ilme ja asento. Kuvitelkaa, 500 punaviittaista patsasta, joita riittää laaksosta toiseen, aina vain. Entä jos olisi hurahtanut ja haluaisi osoittaa jokaiselle kunnioitustaan kumartamalla ja suitsukkeita polttamalla. Huh, siinä menisi kyllä koko vuorokausi!

13 comments:

 1. Mielenkiintoinen paikka, lisää tekstiä löytyi googlaamalla. Millähän voimalla tarvikkeet on viety noinkin korkealle?
  Pakko kysyä eli tiesitkö paikasta etukäteen vai oliko sinne meno sattumaa?

  ReplyDelete
 2. OOOH, pyörtyisin! Ihan epätodellinen juttu. Hieno juttu.
  Suu auki vain katselen.

  ReplyDelete
 3. Marjatta, ihmisjärjellä ja muulien lihasvoimalla... Tai ihmisten lihasvoimalla. Tämä temppeli on oikein suosittu nähtävyys ja on päässyt useisiin Pekingin ympäristöstä kertoviin opaskirjasiin. Seikkailuun siellä silti helpostikin joutuu, sillä koko temppelialue on tieskuinkamonen hehtaarin kokoinen ja kyltitys polkujen varrella eri kohteisiin meikäläisen näkökulmasta sekava. Eli tiesin kaikesta, mutta edellisellä vierailukerralla en esimerkiksi löytänyt näitä 500 Buddhaa laisinkaan!

  ReplyDelete
 4. Liivia, suu taisi itselläkin loksahtaa auki. Olivat muuten kuin kotonaan nuo patsaat.

  ReplyDelete
 5. Eivätkö nuo hienot viitat mene sateessa pilalle? Vai onko jonkun homma pitää niille sateenvarjoja tai riisua aina sateella :D

  Onpa ihmeellinen paikka, en kyllä Suomeen osaisi kuvitella tuommoista.

  ReplyDelete
 6. Uskomatonta. Ja jotenkin tuli heti mieleen ne 500 muovista Lutheria siellä Saksassa Wittenbergin torilla (pronssipatsas on huollossa). Nämä on kyllä persoonallisempia.

  ReplyDelete
 7. Miolann, hetkinen, eikös jossain päin Suomea ole sellainen ITE-taiteilija, joka on täyttänyt laajan puutarhansa betonisista ihmisveistoksista. Niitä oli valtavasti, kun osuin kohdalle, mutten yhtään muista missä. Aika absurdi se piha oli. Noi viitat olivat sellaista halpaa tekokuitusamettia ja uusitaan varmaan vuosittain, kun sekä teettäminen etä materiaalit eivät maksa melkein mitään. Nyt näyttivät ihan uusilta. Sitä paitsi täällä sataa aika vähän, paitsi kesäisin, tosin vuoristosta en tiedä.

  Morso, muoviset Lutherit kuulostavat varsin koomiselta näyltä. Oliko se vitsiksi tarkoitettu?

  Morso,

  ReplyDelete
 8. Muoviset Lutherit olivat totisinta totta, nääs nykytaide tekee mitä ihmeellisimpiä/ihanimpia juttuja.

  HongKongissa puolestaan monien mutkien kautta löytyi tuhahansien kultaisten Buddhien vuori. Nekin olivat kaikki eri-ilmeillä katsovia ja erikokoisia veijareita, samoin mahtava pagodi, jonka sisällä seinissä ja katoissa istuu 10000! pikku-Buddhaa. Ja kaiken huipuksi metsään oli piiloutunut lukuisia valkoisia Naisjumalattaria. Vaivan arvoinen kiipeäminen huikene näköaloineen. Lämpimästi suosittelen sinne matkaaville, hyvä opaskirja on tosin tarpeen, ja tietysti aikaa enemmän kuin muutama päivä.

  ReplyDelete
 9. Tarkoitat ilmeisesti Etelä-Karjalassa Parikkalassa sijaitsevaa patsaspuistoa.
  Olen käynyt siellä pari kertaa ja hämmästellyt ITE-taiteilijan töitä.

  ReplyDelete
 10. Muoviset Lutherit oli ehkä hiukan koomisia, mutta totta. Ne oli oikein iltauutisissa tässä joku päivä. Kun se oikea on korjaamolla niin tori on täynnä pienempiä muovisia, jotka myydään myöhemmin. Aika moni saa kivan "koti-Lutherin". ;)

  ReplyDelete
 11. Minä taas, juttua löytyy mm täältä:
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5914268,00.html
  Tai googlettamalla martin Luther installation.

  ReplyDelete
 12. Onpa kertakaikkisen surrealistinen paikka! Aivna upea, haluaisin olla tuolla yksi Buddha päivän ajan, sitten taitaisin kyllästyä. Mutta ihan ihmeellinen juttu, olen sanaton.

  ReplyDelete
 13. Wow, tahtoo myös tuonne.

  Olen etsinyt pientä buddha-patsasta kirppareilta koko kesän muttei ole tullut kohdalle. No, nyt tuli sitten kuvina :).

  ReplyDelete