Saturday, August 21, 2010

Kiinapäivä

Paikallisten expatien suussa vilahtaa termi "huono kiinapäivä". Minä en siihen haluaisi alentua, että syyttäisin maata tai sen kansaa päiväni hyvin tai hyvin huonosti sujumisesta. On vain kiinapäiviä, jokainen. Yksikään täällä vietetyistä vuorokausista ei ole samanlainen kuin jossain muualla. Ei parempi, muttei huonompikaan. Tänään iltapäivään mennessä on sujunut seuraavasti:


Keskimmäisen silmälääkärivierailu meni ajoittaisesti ilmenevän kiinalaisen tehokkuuden ansiosta nopeasti. Suomalaisittain olimme paikalla hieman etuajassa, hoitajat heti valmiina tekemään esitutkimukset ja lääkäri tismalleen aikataulussaan. Niinpä poistuimme sairaala-alueelta jo 15 minuuttia varsinaisen vastaanottoajan alettua! (Sukulaisille: kaikki hyvin, siirrymme pelkkään kostutuskokeiluun, jihuu!!!)

Ihastuttava kesäinen sade on pessyt kadut ja nurmikot puhtaiksi, olen hengittänyt syvään ja kuvitellut keuhkojeni raikastuneen. Katuviemäreiden puutteellisuudesta johtuen keskimmäisen ja minun jalat olivat runsaasti huuhdellut jo ennen "reippauspalkintojalkahoitoa". Keskimmäisen kynsistä löytyvän kimalteen määrä lienee vakio... Täällä kimallelakat eivät onneksi heti kesken lopukkaan!


Kevään näyttelyn perusteella tilatut taulut menivät uusiksi - kehystäjien muistikuva taulujen paksuudesta eli "samanlaisesta kuin viimeksi" poikkesi 1,5 senttiä totuuden neljästä sentistä. Hmm, milloin oppisin sanomaan ääneen aivan kaiken, varmistamaan kolmesti ja kerrata vielä kerran. Olen vihainen lähinnä itselleni ja harmittaa tuleva viivästys toimituksissa.


Lauantaikierroksen kruunasi kalatorilla uudenlaisen keltaisen kalan bongaaminen. Kysyin sen nimenkin - ja unohdin. Jokin yu se oli. Kaunis kuin mikä ja ilmeisen herkullinen, kun kaikki kaverit olivat jo päätyneet toisten harvojen asiakkeiden muovikasseihin.

Päivän piheyskohtaus iski sateenvarjokauppiaan kohdalla. Ulkomaalaisen oletettiin maksavan sateensuojasta kaksinkertainen hinta. Hah, mieluummin annoin veden kostuttaa pellavapaitani kuin maksaisin kaksi euroa yhden euron arvoisesta ja pian hajoavasta sontikasta. Ja nyt on paita taas jo kuiva! Että mitä edes pysähdyin turhaan niitä sateenvarjoja katselemaan.

Illaksi meidät on kutsuttu ruotsalaisille naapureille kylään. Siellä saammekin nauttia puolestaan aimo annoksesta iloisuutta ja iloisuutta ja iloisuutta.

Ei pöllömpi kiinapäivä. Millainen päivä Sinulla on ollut? Empivä espoolainen, herkullinen helsinkiläinen, ronski roveniemeläinen, paras pariisilainen?

14 comments:

 1. Boheeni brysseliläinen. Ja jatkuu vaan!

  ReplyDelete
 2. BoheeNi????
  M piti olla.
  Taitaa olla sittenkin aika burleski päivä.

  ReplyDelete
 3. Ulkotyöpäivä täällä tänään. Kukkapenkkejä, mullan siirtoa ja pöllien halkomista kuivumaan, ennen kuin sade alkaa. Ihan hyvä päivä, sopivan lämmin muttei liian kuuma fyysisiin töihin. :) Muutenkin hyvä. pään sisäinen ajatus alkaa löytää ratkaisun.

  ReplyDelete
 4. Täällä paras pariisilainen: 30 varjossa, lojutaan ja lillutaan uima-altaassa. Pian katan eväät esille ja nautitaan lounaaksi herkkuja.

  ReplyDelete
 5. Olisikohan se hieno heinolalainen? Reilun viikon päästä vaihtuu kyllä gauniiseen guangzhoulaiseen.

  ReplyDelete
 6. Minä olen hukannut sateenvarjoni, juuri nyt, kun täällä ovat sateet alkaneet. Kohta lähdetään U2:n keikalle ja on luvattu rankkasadetta. No, siellä ei saakaan pitää varjoa, vaan pitää pukea sadetakki, sellainen minulla onkin.

  Toi kala on tosi hassu, ei osaa ajatella, että keltaisen kalan voisi syödä.

  ReplyDelete
 7. Lepsukka lättypäivä täällä.

  Ihailen, ihailen tuota ensimmäistä kuvaa!!

  ReplyDelete
 8. Sheit singapore. Jos tämä oli eilen. Taksikuski kaivoi pikkurillin pitkällä kynnellä nenäänsä jonka jälkeen pieraisi. Tms. Ihan peruskauraa ja ei mitään varmaan kiinaan verrattuna. Enk kk lontoo (lasten kanssa),kioto ja osaka(nada bambino). Yes,thank you very many. Ei tätä kamaa paljon jaksa.

  ReplyDelete
 9. Kaksi ronskia rovaniemeläistä laittoivat aamulla mökin ovet lukkoon ja toivottivat metsän poroille hyvää talvea. Niin jäi Posio uinumaan syys- ja talviuntaan. Ajeltiin Kajaanin kautta etelää kohti. Ensimmäiset kahvit juotiin rähjäisessä kuppilassa Paltamossa. Seuraava pysäkki Lapinlahdella. Tilatut kahvit juotiin Hartolassa Kummitätisi mökkityömaalla. Sitten kotiin matkalle pituutta pysähdyksineen 12 tuntia. Nyt nukkumaan.

  ReplyDelete
 10. Kaikilla kuulostaa olleen mukavaa, hyvä me!

  ReplyDelete
 11. Ihanaista eloa Espoossa kummityttömme perheen luona, jutustelua rakkaiden ystävien kanssa, lasten iloa ja leikkiä.
  Iltamyöhäisellä ajeltiin kaatosateessa takaisin tänne lounaisrannikolle omaan kotiin. Ihana viikonloppu!

  ReplyDelete
 12. Pitää muuten vielä erikseen mainita tuo hieno keltainen kalakuva!

  ReplyDelete
 13. Kiva kirkkonummelainen ;)! Naapurin koiranpentu kävi rokotuksilla,naapurien lapsia kylässä yhteensä 4 kpl eli meno on sen mukaista!

  ReplyDelete
 14. Tänään on täällä puolen palloa vietetty kiiminkiläinen kirkkopäivä - juhlittiin seurakunnan 250-vee juhlaa. Keltaisen kalan kuva pitäis näyttää ystäväni pojalle, joka pyysi äitiään onkimaan Kiiminkijoesta kultakalan :)

  ReplyDelete