Tuesday, June 16, 2009

Poimintoja kujilta / Picks from the alleys

Mitä tapahtuukaan kun kaltaiseni paatunut bloggaaja ei pääse purkamaan päivittäistä luovuustarvettaan?

Kun tällaiseen tilanteeseen Kiinan valtion toimesta kuukausi sitten jouduin olin ensin hyvin surullinen ja harmissani, ärsyyntynyt ja muutaman päivän sitä märehdin. Mutta sitten alkoi tapahtua. Ymmärsin voivani kirjoittaa pieniä pakinoitani muutenkin sekä voivani sortteerata kuviani ilman blogiajatusta. Ryhdyin tekemään kirjaa! Kirjailija Vilijonkka, kuulostaapa kivalta.

Ja siinä kolme viikkoa kuvia säädettyäni päätin järjestää taidenäyttelyn, yhteenvedon ensimmäisestä vuodestani Aasiassa. Edellisestä näyttelystä olikin kulunut jo yli vuosi, joten oli aika toimia, ettei kynnys kasva liian korkeaksi. Näyttelyn pituus oli suhteessa sen järjestelyaikaan, eli viime keskiviikkona Galleria Katartissa (kotonamme) oli vilskettä ja vilinää aamusta iltaan, sen yhden päivän. Minulla oli erityisen hauskaa valokuvataiteilijaa leikkiessä, yleisöä kävi neljäkymmentä ja suurin osa teoksista sai uuden kodin!

Tervetuloa näkemään parhaat palat!

Aluksi hieman tunnelmointia uuden vuoden koristeiden ja punaisen merkeissä.
Puikahdus hutonkiin, satoja vuosia vanhojen materiaalien lähettyville.
Ruokasalissa linssi tarkentui kujien toistuviin yksityiskohtiin, kuten kaivonkansiin ja ovenkolkuttimiin.


Yläkerran askarteluhuoneessa vilistivät kehätien ruusuaidat.
Onneksi olkoon, selvisit näyttelyn loppuun. Saat muistoksi käynnistäsi valita mieleisesi pinssin, kuten muutkin näyttelyvieraat tekivät. Vaihtoehtoina kattotiilenpää, kaivonkansi ja tähti ovennupista.Seuraava postaus onkin hieman toisenlaisista maisemista, sillä eilen saavuimme tänne kesäiseen (?) Suomeen. Olen viimeiset 12 tuntia yrittänyt miettiä kummasta aivan rehellisesti pidän enemmän, Pekingin 38:n asteen helteestä vai Porvoon vaakasuorasta kesäsateesta. Jään asiaa edelleen pohtimaan.

20 comments:

 1. Olet palannut! Tervetuloa kesä-Suomeen.
  Ehkä tapaamme tänä kesänä...

  P & T Poppelikujalta

  ReplyDelete
 2. Tervetuloa taas blogimaailmaa kirjomaan. Kaunis kiitos nayttelysta. Olen sita surffanut useamman kerran. Grazie mille. Ja (valokuva)kirjaa (?) odotan jo kovasti. Kurja keli siella. Suomen kesa on niin lyhyt ja vahaluminen.

  ReplyDelete
 3. Mahtavaa! Hurra.

  Tämä oli myös kammottava muistutus siitä, mitä kaikkea oikeasti saa aikaan, kun ei käytä aikaansa bloginpitoon.

  Olen koko menneet kaksi viikkoa taas pohtinut, miksi omistaa pihaa, josta niin paljon vaivaa, jollei siitä koskaan voi nauttia. Nyt mennään jo kolmatta kesää pihallisena, ja heikkoja ovat olleet jokikinen pihankäyttöprosentin suhteen.

  ReplyDelete
 4. Upeita kuvia tyylikkäässä asunnossa! Kiitos!

  ReplyDelete
 5. Kiitos upeasta näyttelystä :) Kuvat ovat mahtavia, aivan kuin kotisikin. Tuokaa lämmin mukananne Suomeen ja nauttikaa lomastanne ♥

  ReplyDelete
 6. Voi kun mukavaa, etta olet taas linjoilla.

  Hieno nayttely! Kertakaikkiaan. Totta on, etta joskus tama blogimaailma imaisee mukaansa niin, etta muut asiat jaavat vallan taka-alalle.

  Oikein hyvaa Suomi-lomaa ja eikohan ne ilmatkin siita... Ehka.

  ReplyDelete
 7. Upea näyttely :)

  Pakko sanoa et varmaan ainakin juhannukseksi ottaisin mieluummin sen +38 (jos olisin järven rannalla...), koska tää +11 ja se vaakasuora sade alkaa nyt jo pikkuhiljaa puuduttamaan...

  ReplyDelete
 8. Kivaa, minäkin olen vähän odotellut paluutasi :)

  Mukava käydä taidenäyttelyssä näin (venähtäneiden) aamujärjestelyjen lomassa!

  Ja tervetuloa vaan kummastelemaan tätä tämän kesän säätilaa...

  ReplyDelete
 9. Tervetuloa kotimaahan! Vau, mitä kuvia olet ottanut! Ei ihme, että taulut löysivät uuden kodin.

  ReplyDelete
 10. Hieno nayttely!
  Tervetuloa vaan Suomen kesaan...mina jaahdyttelen itseani taalla viela (ainakin) 2 viikkoa...

  ReplyDelete
 11. Jumankekka! Hienoja juttuja! Toiset tekee sillä välin kun muut nyhvää.
  Ihailen tuota että teet mitä mieli tekee.

  Oli varmasti kaiken päälle hauskaakin.

  ReplyDelete
 12. Hieno näyttely, kunpa olisin saanut nähdä paikan päällä!
  Internet ja blogista ovat huumausaineita, joista voi tulla riippuvaiseksi. Itsellenikin tekisi ihan hyvää olla jonkin aikaa ilman...
  +38 vai vaakasuoraa sadetta, vaikea valinta, kallistun ehkä kuitenkin tuon +38 puolelle.

  ReplyDelete
 13. Matkaamme mekin kenties Porvooseen tän(kin) kesänä - olisi kiva tavata :) hieno näyttely sinulla!!!!!

  ReplyDelete
 14. Jee kiva kuulla taas sinusta! Ja aivan mahtavia tauluja - saanko vielä udella, että miten nuo taulut oli tehty?

  ReplyDelete
 15. Kaunis näyttely!
  Lämpötilojen keskiarvo on aika sopiva...

  ReplyDelete
 16. Anonymous, palattu sekä linjoille että kesä Suomeen. Hauskaa olisi tavata. Olen vain niin toivoton liikehtijä. Onkos teillä asiaa tänne suunnalle?

  Lissu, kiito itsellesi sekä käynnistä että kommentista. Kirja tulee näillä näkymin olemaan yhdistelmä pakinoita ja yhden (salaisen) teeman mukaisia kuvia Kiinasta. Vaikka kaikkihan voi vielä tässä vaiheessa muuttua!

  Liivia, kammottava huomio toisaan. Toisaalta, on tämä vain niin mukavaa taas täällä roikkua. Olen suoraan sanottuna tuntenut itseni hieman yksinäiseksi viimeiset viikot, vaikka kiireinen olenkin ollut.

  Eija, kiitos!

  Tirlitta, kiitos käynnistä! Joo, 10 astetta olisi voinut tuodakin, muttei sellaista tullissa varmaan olisi hyvällä katsottu.

  Elena, on tosi kivaa olla "täällä" taas. Suomi-lomalta en onneksi odota sen kummempaa kuin lempileipää ja ystävien tapaamista, ja vapaata nettiä! Ja saunomista. Ja säällä ei niihin ole mitään vaikutusta.

  Leena.Mari, mutta tänäänhän satoi rankasti vain aamupäivällä, ja aurinkokin vilautti itseään!

  Pilvitarha, kiva kun kävit!

  Jonna, kiitos.

  Vekarus, kiitos. Tuntui kieltämättä kivalta kun ihmiset alkoivat haluta niitä omiin koteihinsa.

  Blogitse, no nautihan nyt, tää on säästöä kun ei tarvitse käyttää deodoranttia!

  Violet, kiitos vain. Sitä tässä yritän opiskella, että tekisin sitä mitä haluan, enkä vain mitä odotetaan. Jotain edistymistä on alakanut tapahtua, kiitos osittain kuuluu miehelleni, joka muistuttaa asiasta säännöllisin väliajoin.

  Paevi, tule matkalle Kiinaan, niin ei tarvitse paljoa roikkua netissä, kun se on niin hankalaa salareittien kautta.

  Maahiska, Porvooseen vaan, täällä on kaupungillinen luonnonlapsia ja herkullisia renttapellejä - huomasin tänään katsastuskonttorilla.

  Visualisti, kuvat teetin Kodakilla, jotka liimasin 3mm paksulle konepahville, jonka reunat maalasin kultavärillä, jonhonka kiinnitin metallisen roikottimen. Pahvin naulasin puisiin taustakappaleisiin, jotka olivat valmiin maalauspohjan kankaan toisella puolella. Jokaisessa mahdollisessa välissä oli superliimaa ja taustakankaat maalasin akryylimaaleilla haluamani sävyiseksi.

  Neili, no niin olisi!

  ReplyDelete
 17. Upea näyttely, tuolla kävisin jos Suomessakin olisi! Hyvä vieroituskeksintö blogille :) Mukavia kesähetkiä Suomen kamaralla, toivottavasti tulisi uudelleen keskiarvokeliä näiden kahden vaihtoehdon välillä, leppoisaa 25 + ja kumpupilviä.

  ReplyDelete
 18. Mielettömiä kuvia! Eikö näitä voisi myydä blogissakin, kun nyt (ainakin Suomessa) blogaus toimii?! Olisin ensimmäinen asiakas :)

  Ja paljastatko vinkkejäsi kehystyksestä muillekin, vai ovatko yrityssalaisuuksia patentin takana? Ideat olivat mielestäni hyviä, ja haluaisin kokeille tulevaan uuteen kotiin jotain samantyylistä.

  Mervi

  ReplyDelete
 19. Kiitos näyttelystä! Oli ihana päästä kierrokselle. Pidempäänkin olisin viihtynyt.
  Nautinnollista Suomi-lomaa. Raitista ilmaa ja kotimaan herkkuja. Akkujen latausta, kenties.

  ReplyDelete