Monday, June 22, 2009

Ihmeitä


Tuntuu niin juhlavalta saada poimia tuulen pitkin pihamaata riepottamia pyykkejä. Illan hämyssä, juuri ennen kosteuden laskeutumista, nostan valkoiset maasta - ne ovat edelleen puhtaita, raikkaita, valmiita päälle puettaviksi.


Pekingissä on ollut viime päivinä ongelmia ilmanlaadun kanssa. Virallisen tiedotteen mukaan ilmansaastetaso oli 100, vain hieman heikkolaatuista ilmaa. USA:n suurlähetystön katolla on myös mittauslaitteisto - asteikko oli loppunut lauantaina kesken, sillä saastetaso oli kohonnut yli 500:n. Mitä uskoa?


Juuri nyt taidan luottaa silmiini. Suomessa kuiva pyykki on vielä illallakin raikasta ja vitivalkoista, vastapäinen saari näkyy, ei vain häämötä. Meri kimmeltää, lapset pulikoivat, leipovat hiekkakakkuja. Hengitän syvään ja ihmettelen keveyttä.

7 comments:

 1. Oi, nauti Suomen kesän raikkaudesta! Ulkona kuivanut puhtaan raikas pyykki on ihmeellisen ihanaa. Pariisissahan on myös ajoittain hyvinkin huono ilmanlaatu; minä allergisena kyllä kärsin siitä. Nyt on ollut pidempään raikkaampi ilma, mikä johtunee siitä, ettei huippuhelteitä ole päästy vielä kokemaan. Meillä hyvä ilmanlaatuindeksi (virallisemman Airparifin lisäksi) on linnapuistomme terassi. Silloin kun Eiffel-torni sekä La Défensen pilvenpiirtäjät näkyvät kirkkaasti, on Airparif 3 (hyvä), jos taasen ovat keltaisen usvan peitossa indeksi on vähintään 7 (välttävä), eikä silloin kannata lenkkeillä. Bisous Pohjolaan! :)Kaisa

  p.s. onhan Suomi-nrosi yhä sama? Pirauttelen, kun sinne rantaudumme heinäkuun lopussa.

  ReplyDelete
 2. Taas yksi asia jota ei koko elämänsä Suomessa asunut osaa arvostaa tarpeeksi. Eipä ole koskaan tullut mieleenkään, että ulkona kuivatut valkoiset pyykit voisivat olla jotain muuta kuin valkoista.

  Nauti kesän ihmeistä :)

  ReplyDelete
 3. Kaisa, sama vanha numero toimii!

  Tirlitta, Lähelle on vaikeaa nähdä. Minulta vaati asua pari vuotta, että aloin nähdä enemmän Suomen hyviä ja huonoja puolia. Ja haluan painottaa, että molempia on kuta kuinkin yhtä paljon! Vaan niitä kielteisiä seikkoja ei auta sanoa ääneen, paitsi oman miehen kanssa suljetuin ovin, ihmiset kun ottavat huomiot niin henkilökohtisesti.

  ReplyDelete
 4. Viimeinen lause; kuin minun suustani.
  Sitäkin ihmettelen että Suomessa asuessani kun marmatin asioista niin se ei haitannut. Kun marmatan edelleen niistä samoista niin joitakin haittaa. Ulkosuomalainen odotetaan toisinaan vain kaipaavan ja rakastavan.

  Tuo mitä sanot ilmasta ja mitä Tirlitta kommentoi...Olen huomannut saman. Sitä EI huomaa ellei ole mihin verrata.
  Normaalipäivänä Brysselissä en huomaa ilmanlaadussa mitään valittamista. Sitten menen SUomeen ja huomaan eron. Kun tulen takaisin se on vielä suurempi.
  Eritysesti tämä päti Pariisiin.

  ReplyDelete
 5. Violet, taidan muistaa jonkun aikaisemman keskustelun sun blogissa juri tästä aiheesta. Mielenkiintoista. Ja osa niistä kielteisistä jutuista on niin jopa niin suuria, että jarruttelevat paluumuuttoa.

  Pariisin ilmaan olin aina varsin tyytyväinen..

  ReplyDelete
 6. Puhdas, raikas pyykki ja puhdas ilma on kyllä ehdottomasti kärkipäässä hyvien asioiden listalla. Niihin ei tunnu kyllästyvän koskaan ja paluun jälkeen niitä osaa arvostaa ihan toisella tavalla. Ihanaa :-)

  ReplyDelete
 7. tanne melbourneen kun tulimme lomalle ihmettelin ensimmaiset paivat tata kirkasta sinista taivasta. ja miten voi puut ja nurmikko tuoksua. singaporen ilma ei ole kovin huonoa noin niinkuin yleensa mutta erilaiselta siella tuoksuu ilma.

  ReplyDelete