Tuesday, June 23, 2009

Mökkeilyn alkeet


Nautinnollisen yksinkertaista elämää. Linnun laulua ja niin edelleen.


Eilen taidettiin uutisoida kuinka urbaaneille suomalaisille puulämmitteisen mökkisaunan lämmittäminen on koko päivän projekti, jopa hellan sytyttäminen tuottaa vaikeuksia. No mutta eikös se ole aivan luonnollista, jos missään muualla ei harjoittelemaan pääse?


Minun heikko kohtani on leipominen. Enkä voi edes syyttää harjoitusmahdollisuuksien puuttetta! Mutta toisaalta, Henricssonin leipomon omenapiirakka katosi pikkusuihin ennen kuin ehdin edes harkita kuvaamista. Jätän jatkossakin leivonnan suosiolla sen hyvin taitaville.


Ja keskityn mökkeilyyn. Kuljen kori kädessä tönöltä saunalle, vien ja haen tavaraa, kannan koria rannalta huussille, autolta toiselle tönölle... Siten ne päivät sujuvat, vaikkei saunaa lämmittäisikään!

8 comments:

 1. Osaat selvästi keskittyä olennaiseen!
  Kori lanteella kulkeminen on oikein hyvä harjoitus. Menee siinä, keskittyy olemiseensa eikä muuhun.
  Tulee ilta ja tulee toinen päivä ja kaikki taas uudestaan vaikkei tekisi mitään muuta kuin kantaisi koria rannalta huusille.

  ReplyDelete
 2. Osaat selvästi keskittyä olennaiseen!
  Kori lanteella kulkeminen on oikein hyvä harjoitus. Menee siinä, keskittyy olemiseensa eikä muuhun.
  Tulee ilta ja tulee toinen päivä ja kaikki taas uudestaan vaikkei tekisi mitään muuta kuin kantaisi koria rannalta huusille.

  ReplyDelete
 3. Heavenly!
  Tuosta saunan lämmittämisestä muistui mieleen kerta kun olimme miehekkeen kanssa veljeni mökillä ja mieheke yritti saada saunanuuniin tulta: sytyttämällä yhtä halonpuolikasta!
  Samalla kun hän touhusi sen kanssa laitoin sopivan määrän puita uuniin (alle pieniä syttyjä) ja kas kummaa tuli syttyi... vaikken minäkään kovin usein uunia ole sytyttänyt, mutta tarpeeksi usein kuitenkin vierestä katsonut :-)

  ReplyDelete
 4. toivotan jatkossakin rentouttavaa mokkilomaa...
  mika ihme siina on, etta mokilla kelpaa elella ilman kaikenlaisia kaupungin mukavuuksia vaikka sataisi ukkoja taivaalta
  mutta
  kun tullaan kaupunkiin pitaa kaikki olla vimpan paalle...onko se juuri nuo vastakohdat ja kun on aikaa touhuta yksinkertaisten asioiden aaressa, kuten esim. saunan tai veden lammittamisessa?

  ReplyDelete
 5. Violet, yritystä ainakin on!

  Paevi, tuohon muistan vanhan sanonnan:"Ei puu yksin pala."

  Blogitse, varmaan on kyse juuri vastakohdista ja niiden tuomasta tasapainosta. Vaikkei mua yhtään harmittaisi jos täällä olisi juokseva vesi!

  ReplyDelete
 6. Italialaiset ystavat eivat oikein ymmarra meidan suomalaisten mokkikulttuuria. Tai kylla sitten, jos samaan mokkiin saa ahdettua kymmenkunta muutakin italialaista. Voe kauhistuksen kanahakki! Mina vietin tuollaista 'mokkilaiselamaa' koko lapsuuteni, kesat ja talvet. Sita aikaa muistelen kaihoten. Toisaalta ymmarran, etta aitini varmaan joutui aika koville raahatessaan talvella vetta avannosta ylos jyrkkaa makea tai teki veden lumesta yms.

  ReplyDelete
 7. voi en ole kaynyt sinun ihanaa blogia lukemassa aikoihin. olette siis lomailemassa! me olemme australiassa ja olin jotenkin urheasti ajatellut etta en mene kesalla suomeen. nain kuitenkin
  kuvan sisko pojasta isani mokilla ongella ja nyt on suuri palo paasta suomeen ongelle. on tama expat ihmisen elama. pitaa matkustaa pallon toiselle puolelle hyttysten syotavaksi kalaan.
  kai sita on vaan kaivettava kuvetta ja lennettava sinne suomeen elokuuhun. varsinainen maapallon saastaja, mina lentokonesuhari, oikein havettaa.

  ReplyDelete