Saturday, May 3, 2014

Takaisin juurilleOlimme vuosikausien tauon jälkeen suuressa partiotapahtumassa ja vieläpä oikein juhlallisesti Olympiastadionilla. Tunnelma oli perinteiseen tapaan katossa, lapsilla äänet käheinä lippukuntahuudoista ja yhteisten leikkien nostattama hymy kasvoilla. Minusta tietenkin oli hauskaa tarkkailla miltä 20 vuotta sitten suunnittelemani harrastusmerkit näyttivät partiolaisten hihoissa. Aika näyttää menneen ainakin tuon tietonikkarimerkin ohi, sillä tuskin nykynuoret tunnistavat mikä tuo korppu on!
Mutta ennen kaikkea olimme kannustamassa leikkimieliseen Partiomestari 2014 kilpailuun osallistuvaa keskimmäisen kisavartiota Fregattia. Kilpailu vaikuttaa kerrassaan mahtavasti organisoidulta ja jännittävältä kokemukselta, jossa 10 vartiota eli 30 nuorta ympäri Suomen saavat mediakoulutuksen lisäksi oppia kaikessa mahdollisessa alansa mestareilta suunnistuksesta kokkaukseen ja kiipeilystä musiikintekoon. Ja kuten partiossa on tapana, kaikki tapahtuu vapaaehtoisvoimin! Syksymmällä sitten olemme ulkoilun sijaan nenät kiinni televisiossa sarjan tullessa lastenohjelmissa. 

2 comments:

  1. Menoa ja meinikiä! Kiva, että keskimmäinen on löytänyt hauskan harrastuksen.

    Ja hienot on harrastusmerkit - onnittelut suunnittelijalle ajan hammasta kestävästä designista (korppukin menee muodikkaasti retro- henkisenä).

    Lempi Sveitsistä

    ReplyDelete
  2. Sinä se osaat kääntää asiat aina positiivisiksi, hehe, retroa tosiaan:) Partiosta tosiaan löytyy tuota menoa ja meininkiä, sellaista itsensä likoon laittamista kuitenkin vailla vakavamielistä kilpailua tai totisuutta. Yhdessä koheltamista, paljon naurua. Olen onnellinen, että kaksi nuorempaa ovat löytäneet mukavan lippukunnan jossa kasvaa.

    ReplyDelete