Sunday, April 20, 2014

Boheemit vs. tavikset


Perheessä on kriisi. Itsepäiset kokeilunhaluiset vanhemmat sisustavat ja lapsien mielestä idea on a) vaarallinen b) ruma c) outo d) liian boheemi f) kaikin puolin hirveä. 
Vanhempien mielestä lapset ovat mielipiteissään kaavoihinsa kangistuneita taviksia, sillä kesähuvilan "uusi" sohvapöytähän on värikkään taiteellinen, kuin suoraan Tuusulan Rantatien kulttuurikodeista lainattu sekä laareineen käytännöllinen. "Jokaisesta marmatuksesta pöytä on paikoillaan yhden viikon lisää",  tuumaavat vanhemmat. 

Jo yli kesän mennään näin. Sori vaan, lapsoset. 

Edit. Esikoinen haluaa huomauttaa, että sisustuksellisesti pöytä on ihan hyvä, mutta vain epäkäytännöllinen!

11 comments:

 1. Hieno - eikä yhtään epäkäytännöllinen! Jos vaikka tarvitsee liimata jotain niin avot, puristimeen vaan ja kuivumista odotellessa voi istuskella mukavasti ja juoda vaikka kahvit?

  Kaunis tila kaikkineen!

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tai tarvittaessa kahvittelurauhan saavuttamiseksi lapset voi ruuvata hetkeksi paikoilleen! (Ai kamalaa, mitä mä oikein horisen, kohta tulee viranomaiset ovelle.)

   Delete
 2. Upea, juuri teidän näköinen! Ja kyllähän tuohon reunalle saa hyvin laskettua aperitiivilasin. Kaisa

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meidän näköinen, koksa meillä on aina nämä samat rojuongelmat, joissa tavaroille täytyy keksiä useampia käyttötarkoituksia, koska tilaa ei ole jokaisella asialle erikseen: suuresta matkalaukusta vauvansänky, vanhasta rautaisesta mankelista vauvan hoitopöytä, miksei siis myös kansakoulun matalasta kahdenhengen höyläpenkistä sohvapöytä.

   Delete
 3. Tuosta lasten ruuvauksesta paikalleen sain kyllä hyvät naurut! (vois olla meilläkin tarpeen)

  Muuta huomioitua: teidän kumpparit näyttää sopivan erittäin hyvin sisutukseen ja tuolle laverille ikkunan alle voisin tulla erittäin mielellään makoilemaan..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Saatte tulla tänne kokeilemaan lastenruuvausta, ennen oman höyläpenkin hankintaa!

   Tuo laveri on kaikkien suosikki, siinä ottaa ihanat päivänokoset ja on muutenkin hyvä köllötellä, pelata korttia tai naputella blogia. Laveri löytyi muinoin rantasaunan takaseinää vasten lojumasta ja uuden talon valmistuttua keksin tällaisen päivävuodeidean ja päällystin patjan miehen enon jäämistöstä löytyneellä vanhalla Aallon Artekin kankaalla. Ja kas sitten huomasin Artekilla olevan lähes identtinen päivävuode myynnissa, kangas vain hieman modernisoitu.

   Delete
 4. Aina kun näen vilauksia teidän kodista, mun tekisi mieli vain jotenkin etsiä teidät käsiini ja ilmaantua kakku kainalossa päiväkahville kotia ihmettelemään ja imemään oppia ja inspiraatiota juhlien järjestämiseen.

  Hieno pöytä! Hieno kuva!

  PS. Oon ihan normaali, joten en oikeasti etsi teitä käsiini ja ilmaannu kakku kainalossa oven taa. Että ei tarvitse huolestua. Vaikka mun kakut onkin kyllä herkullisia. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kakku kainalossa meille saa aina tulla, mutta tietty kannattaa varmistaa paikallaolo ennenkuin lähtee kaupungista meille ajelemaan! Joskus sitä miettiikin, että jos oikein haluaisi ei varmaan olisi temppu tai mikään kaivaa esiin jonkun bloggerin nimi ja osoite. Minäkin kun aika avoimesti asioitani täällä kerron.

   Delete
 5. Nuoriso on joskus ylläättävän konservatiivista. Onneksi vanhemmat edes joissakin perheissä ravistelevat vähän kaleidoskooppia. ;) Hieno se on, ja sopii paikkaansa. Tietty, jos juoksee kilpaa ton ympäri, niin noihin ulokkeisiin voi jäädä kiinni, mutta mökillä lienee riittävästi ulkotilaa juoksemiseen.

  ReplyDelete
 6. Niinpä, ulos juoksemaan, sisällä leikitään sivistyneitä. Josta muistuikin mieleeni kuopuksen mainio kommentti pukeuduttuaan pääsiäisenä aavistuksen arkea siistimmin, että on nyt sivistynyt kesäneiti.

  ReplyDelete
 7. Nuo pienet munat ovat ihania, ailahtaa lapsuustunnelma, lämmin.

  ReplyDelete