Tuesday, April 30, 2013

Uusi sivu


Viime päivät olen ommellut. Luonnollisesti suuri suunnitelma kokonaan uusista asukokonaisuuksista kutistui vanhojen retkujen lyhentämiseen, kaventamiseen tai muuten vain muokkaamiseen, mutta hyvä edes niin. Jotain uutta ja raikasta oli nimittäin saatava huomiseksi.


On aika palata sorvin ääreen! Edellisestä säännöllisestä kodin ulkopuolisesta kokopäivätyöstä onkin kulunut melko tasan yhdeksän vuotta. Ja silloin olin aikuisten parissa tyystin eri kouluasteella, kun nyt vuorossa ovat peruskouluikäiset.


Kieltämättä hieman jännittää. Itse opetuksen kanssa tunnen olevani vahvoilla, mutta mielikuvitukseni tekee jatkuvasti kepposia juoksuttaessa ajatuksiani paniikinomaisiin hetkiin, joissa sählään tietotekniikan kanssa ja että olen väärässä paikassa väärään aikaan väärien tehtävien kanssa.  

Alku on kuitenkin pehmeä. Yksi päivä opetusta, seuraavaksi vapaapäivä, loppuviikoksi takaisin kouluun ja sitten onkin jo viikonloppu. Että kunhan muistan vappuna töiden sijaan kiirehtiä piknikille!

-----

Lasten päivän kysymykset: "Miltä maistuvat tippaleivät?" ja "Mistä lähtien munkit ovat kuuluneet vappuun?".  Ensimmäiseen en muistanut itsekään vastausta, toiseen en tiennyt. 10 comments:

 1. Onnea työmaalle! Tippaleipien makua en minäkään juuri muista.. harvoin niitä olen syönytkään..

  ReplyDelete
 2. Onnea onnea! Ihanaa ja tsemppiä! uskon kaiken lopulta menevän ilman ongelmia! Tippaleivät ei kai oikein maistu millekään...en silti koskaan niitä halua, koska pelkästä ajatuksesta tulee vähän miten sen nyt sanoisi...ei niin hyvä olo. Munkit ovat kuuluneet vappuun aina;)

  ReplyDelete
 3. Uuden ajan alku tosiaan! Jännittävää ja hienoa. Kiva, että saat kevyen aloituksen. Onnea uuteen työhön!

  ReplyDelete
 4. Tervetuloa kuvisopejen iloiseen joukkoon! Toivotan sinulle mukavaa työtä ja hienoja hetkiä nuorten ihmisten parissa! Annat vain taiteen tehdä tehtävänsä itsesi ja oppilaidesi kohdalla - kivaa siitä tulee!

  Munkit ja tippaleivät maistuvat uppopaistetulle vehnäjauholle ja ylenpalttiselle sokerille. Syntinen maku!

  Mukawaa wappua! T2

  ReplyDelete
 5. Tervetuloa vaan peruskoulumaailmaan!
  Itse tulin juuri yläkoulun vappugaalasta, jossa opettajat esittivät apinoita ja oppilaat yrittivät istua paikoillaan.

  Enkä minäkään tiedä miltä tippaleipä maistuu, enkä välitäkkään...

  Voi miten suloisia he ovat tuossa edellisessä postissa!

  ReplyDelete
 6. Oi, onnea matkaan! Pärjäät varmasti loistavasti.

  Minä muistan liiankin selvästi, miltä tippaleipä maistuu.;-)

  ReplyDelete
 7. Tsemppiä uuteen alkuun, ja tietysti hauskaa vappua!

  ReplyDelete
 8. Työniloa!

  Olenkohan porukan ainoa, joka tykkää syödä tippaleipiä. Maku aika mitäänsanomaton, mutta muoto sitäkin veikeämpi. Enpä ole kyllä vuosiin tippaleipiä murustellut. Täällä niitä ei tunneta, enkä itse osaa/viitsi tehdä.

  Vappu ja juhannus jää minulta ulkomailla juhlimatta. En vaan pääse täällä muualla tunnelmaan, vaikka muuten perheemme juhlatraditiot aika paljon suomalaisia perinteitä noudatteleekin.

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 9. Kiitos kannustavista kommenteista. TÖISSÄ OLI IHANAA! Ja tippaleipiäkin ollaan syöty (vähän tylsän makuisa minusta).

  ReplyDelete
 10. Huih! uskon että jännitti, minä jänskäsin jo paluuta 1 v 10 kk poissaolon jälkeen ja mm siksi, että oli tekniikka vaihtunut, salasanat unohtuneet...ne ei armahda kuten ihmiset, niille ei voi sanoa, että hei, anna mun tämän kerran tehdä lomailmoitus näillä tunnareilla, olen vielä vähän pihalla...

  Onnea! äkkiä se taas soljuu.

  ReplyDelete