Tuesday, January 10, 2012

TulkintaerojaLuin juuri suomalaisesta mediasta näkyvyyden olleen aamulla kiinalaisten viranomaisten mukaan peräti 200m. Minusta se oli enintään 10 metriä. Lapsia kouluun viedessäni ei tullut mieleenkään hurjastella lavamopolla tavalliseen tapaani 15km/h, vaan vajaan kymmenen kilometrin tuntivauhti tuntui mukavalta. Koulun parkkipaikalla en nähnyt edes koulun ääriviivoja. Mistä tätä posketonta positiivista asennetta täkäläisissä oikein riittää? Vaikka autot matelevat hätävilkut välkkyen ja kurkkua kirvistää, niin juu, ei meillä ongelmaa ole, pikku sumu vain.

Täytynee ilmeisesti noudattaa joululomalla tapaamani silmälääkärin ohjatta hankkia uudet lasit. Jospa minäkin alan taas nähdä pidemmälle, kuten paikalliset viranomaiset!

9 comments:

 1. Aamulla kuulin radiosta, ettei lentokoneet pääse laskeutumaan Pekingiin saatesumun vuoksi, ja paikalliset viranomaiset olivat kommentoineet, ettei ilmanlaadussa ole mitään ongelmaa. Jos toiminnan lähtökohta on ongelmien lakaisu maton alle, ei mikään koskaan muutu. Toivottavasti jotain kautta alkaa taphtua heräämistä sielläkin.

  ReplyDelete
 2. Kuulostaa hurjalta. Taitaa olla joku aasialainen geeniperimä tuo positiivisuus, muistelen vain mitä silloin keväällä täällä kerrotiin ja mikä sitten olikaan ilmeisesti todellisuutta... Koittakaahan jaksaa!
  Miten muuten siellä noiden hengityssuojaimien käyttö? Onko yleistä? Siis ihan yleisestikin...

  ReplyDelete
 3. Voi kiesus mikä saastepeitto! Täytyyhän tuolle jo alkaa pian tehdä jotain. Kyllä saa olla onnellinen suomalaisesta raikkaasta talvisäästä.

  ReplyDelete
 4. Morso, en usko heräämisen tapahtuvan omaehtoisesti, surullista kyllä. Pitää olla jokin ylpeyteen liittyvä syy, kuten olympialaiset. Silloinhan oli hyvä ilma viikkoja!

  Uusi Aamu, hengityssuojaimia näkee yllättävän vähän. Ei missään nimessä siinä määrin kuin ymmärtääkseni Japanissa. Talvisin tosin mopoilijoilla ja pyöräilijöillä on paksusta kankaasta valmistettuja hengityssuojaimia, mutta enemmänkin suojaamaan viimalta kuin saasteilta.

  Miolann, Suomeen tullessa tuntuu kuin saisi happimyrkytyksen, tai että joku olisi varastanut ilman. Sitä kun ei näe, haista eikä tunne!

  ReplyDelete
 5. No voi hurja.. Mexico Cityssä näki mopoilijoilla, (niillä muutamalla uhkarohkealla) pyöräilijällä ja liikenteen keskellä pyörivillä kaupustelijoilla hengityssuojaimia. Tuo maton alle lakaisu-asenne on ikävää ja uskon, että siinä tuntee itsensä varmaan niin voimattomaksi, kun vastassa on koko Kiina. Oletko puhunut kenenkään paikallisen kanssa saasteongelmasta? Muistan, kun kerran aloin keskustella erään kiinalaisen naisen kanssa Pekingin ilmansaasteongelmista ja hän oli (ainakin olevinaan) hyvin hämmentynyt ja kysyi "Do you really think so?". Vastasin, etten ole käynyt Kiinassa, mutta että ystäväni saastereportaasit puhuvat vahvasti puolestaan. Sen jälkeen piti vaihtaa puheenaihetta, kun vastapuoli vaikeni täysin.

  ReplyDelete
 6. Oho. Edelleen: kyse on kuitenkin yhteisestä ilmakehästä. On jännä, ettei se sumu ole siellä edes "olemassa" paikallisille.

  Japanissa hengityssuojaa, niitä kevyitä maskeja, käytetään flunssassa, ettei tartuttaisi toisia.Voisiko Kiinassa käyttää maskeja, jotta ilmanlaatua koskeva ajattelu tarttuisi.

  ReplyDelete
 7. No eipä näy raketit vaikka vieressä ampuisivat. Tekisivätköhän ne reikiä saastepilviin? Ainakin toivon niin. Ihmeellistä kuinka sopeutuvainen paikallinen ihminen on.

  ReplyDelete
 8. Raketeistahan tulee vain lisää savua... Kuulostaa tosi hurjalta tuo saastesumu! Kuinka siellä edes pystyy hengittämään?

  ReplyDelete
 9. Ohoh, miten sankka sumu. Ei tuo kyllä näytä sadan metrin näkyvyydeltä ;D Meilläkin täällä suomessa on ollut sumua välillä, mutta ei sentään noin paljon.

  ReplyDelete