Friday, October 10, 2014

Siivousta
Nyt seuraa tunnustus. Olen tullut "uskoon". Kaikki alkoi oikeastaan jo kesällä, kun keksin pitää kirpputoria mökillä. Siivouksen nimissä. Syksyn tultua myyntipöytäni muutti itsepalvelukirppikselle, jonka pitäjä muistaa minut nähdessäni pöytänumeroni usean sadan joukosta, sillä onhan miellyttävä suhteemme on jatkunut jo yli kuukauden. Olen luopunut ja siivonnut elämästäni pois tavaroita, jotka huolella pakattiin mukaan Porvoosta, Pariisista ja Pekingistä. Silkkaa roinaa, kenties kaunista tai mielenkiintoista mutta turhaa kodissamme. Kuinka paljon vähemmällä pärjäisimmekään?

Olen tullut tulokseen, että vähemmän tavaraa on enemmän elämää. Sen ovat monet muut ymmärtäneet jo kauan sitten, minä vasta nyt.


Tähän samaan kulutustottumusanalyysiin kuuluu toinen puoli, jonka mieheni on sisäistänyt ehkä liiankin hyvin eli käytetään loppuun se mitä jo on: Monsieur aamusella nosteli yöpaitana toiminutta Marimekkoaan arvioiva katse silmissään: "Voisikohan tästä luopua?". Joku toinen olisi laittanut paidan lumppukeräykseen jo kaksi vuotta sitten, mutta hyvinpä tuo on toiminut. Tai mistäpä tuota tietää kun yöunien laita on viime vuosina ollut vähän niin ja näin. Reikiä oli laskujeni mukaan 63...

Karsiminen jatkuu ja on leviämässä hyvää vauhtia  monsieurin Marimekosta rutkasti suurempiin kohteisiin. 

Hyvä olo.


11 comments:

 1. Viime kesänähän tuo saattoi olla just tarpeeksi ilmava helteitä ajatellen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, niin se varmasti olikin. Ja aitoa Suomi-miestyyliä!

   Delete
 2. Varmasti vapauttavaa päästää irti tavarasta! Meilläkin on onnistuttu luopumaan tässä muuton yhteydessä edes jostain, joistain rikkinäisistä vaatteista muun muassa, mutta itse antaisin tai myisin pois enemmänkin, mies ja lapset haraavat vastaan. Noita reikäisiä t-paitoja löytyy meiltäkin... Ja edelleen ovat käytössä. Ehkä sitten kun muutetaan tästä valtavasta talosta johonkin normaalimpiin oloihin joissa turhalle romppeelle ei ole niin tilaa tulee mieskin vielä järkiinsä?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinhän se tuppaa menemään, että jos tilaa on niin se täyttyy. Vasta kun tulee ahdasta alkaa karsiminen. Näin ainakin minulla. Mutta nyt alkoi muutos!

   Delete
 3. Meillä on talo myynnissä, ollut jo jonkin aikaa. Pikkuhiljaa on karsittu tavaraa jonakin päivänä koittavaa muuttoa silmällä pitäen. Jollain tavalla koen tilanteen kovasti puhdistavana! Tosin hamsteriluonteen omaava siippanen ihmettelee ajoittain, miten onnistun kaikki hänen "jonakin päivänä tarpeellisten" tavaroidensa piilot löytämäänkin!
  t:Tiitiäinen

  ReplyDelete
  Replies
  1. Talon myynti onkin aivan mahtava syy siivoukseen. Ja jos ei vaikka heti menekään kaupaksi niin saa sitten itse aikaa nauttia raikastuneesta kodista! Oma mies teki viime viikonloppuna historiaa: heitimme 150 kirjaa POIS. Niiitä ei divarit olisi huolineet edes ilmaiseksi, eikä kukaan muukaan. Ja jäi niitä kontolemme vielä pitkälti toista tuhatta....

   Delete
 4. Tavaroista luopuminen on parhaimmillaan todella terapeuttista! Meillä on hyvin vähän säilytystilaa, mutta pitäisin sitä hyvänä asiana koska se pakottaa laittamaan kaiken turhan kiertämään ja harkitsemaan uusia hankintoja. Lisäksi tavaroiden myynti on ollut minulle hyvä tapa tasapainottaa hoitovapaa-ajan niukkaa taloutta.

  ReplyDelete
 5. Tervetulleita ovat nuo minunkin kirpputorista syntyneet voitot. Kaikki näemmän menee kaupaksi jos hinta on riittävän alhainen. Näin sekä myyjä että ostaja ovat tyytyväisiä. Yksi löytää aarteen ja toisen elämä yksinkertaistuu.

  ReplyDelete
 6. Eihän teillä vaan ole mitään turkiskuoriaisia ta vastaavia? Meillä oli eräässä asunnossa ja juuri trikoovaatteisiin tuli tuollaisia pieniä reikiä. Jouduin heittämään pussikaupalla vanhoja trikoovaatteita roskiin ja kuoriaisten hävittäminen oli valtava työ. Eikä sitten onnistunutkaan, koska koko kerrostaloa ei käsitelty kerralla. Nyt kus asuntoa on veaihdettu useampaan kertaan ja asutaan omakotitalossa, tilanne on kuta kuinkin hallinnassa. Anteeksi tämä ikävä viesti, mutta kuva herätti huomioni.

  ReplyDelete
 7. Ai hitsi, tuo onkin hyvä idea... Meillä on iso remontti tulossa kesällä ja haaveilen, että saisin talon tyhjennettyä kaikesta ylimääräisestä. Siis itsepalvelukirppiksien etsintään... Kaivarin Kanuunassa mulla oli vuosi sitten pöytä. Se oli mielestäni aika kallis se vuokra ja sinne ei käsittääkseni voi viedä tavaraa.

  ReplyDelete