Wednesday, February 19, 2014

"Indeed, I would really like..."

Hiihtoloman käynnistyttyä alkoi lattianrajasta kuulua papatusta. Lähes vuoden tauon jälkeen keskimmäisen ja kuopuksen Barbie-patoumat lähtivät purkautumaan ja nuket hepenineen, rojuineen ja satoine kenkineen pääsivät jälleen korista päivänvaloon. Grace Kelly aloitti ottamalla kauneusnokoset baldakiinin alla, Vapaudenpatsas ystävättärineen kokoontui salonkiin kahvittelemaan.  Suloinen leikki  jatkui lähes tauotta kaksi vuorokautta. 

Hupaisa erityispiirre tyttärien leikissä on kielivalinta. Vaikka muuten kotona pitäydymme kahdessa kotimaisessa puhuvat Barbiet meillä englantia. Evoluutiotakin on tapahtunut, sillä Kiinan ajoista on aksentti muuttunut kansainvälisen koulun yleisamerikkalaisesta puheenparresta Poiroteista ja Pottereista napattuun brittienglantiin!


Kaikki nuket tosin eivät enää sano mitään, kun lienevät huonossa hapessa. Auton alle jääneen hepun tunnistatte varmasti helposti, mutta arvaatteko kuka tämä viimeinen naikkonen onkaan?

Lomanjatkoja kaikille lomalaisille! Muille hyvää viikkoa muuten vain. Kuvitelkaamme olevamme ihanassa auringossa, vaikka viimeisen Barbien kotisaarella Sumatralla! 7 comments:

 1. Ihana kuulla että siellä edelleen Barbiet kiinnostavat. Luin jonkin lehtijutun jossa nykylapset eivät enää leiki tavallisilla leluilla, nukeillakaan, kun kiinnostus on siirtynyt konsolipeleihin. Ja miten ihania kuvia! Mikä prinsessa on tuossa viimeisessä kuvassa? Myydäänkö jossain noin upeita Barbie-nukkeja? Minäkin olisin tuon alimman Barbien kelpuuttanut itselleni :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Konsilipelit lienevät enemmä poikien juttu, ei meillä sellaisia harrasteta. Mutta saa noita tyttöjäkin vahtia ruudun ääressä istumisen kanssa. Etenkin keskimmäinen on aivan koulussa amerikkalaisiin askartelusivustoihin ja niiden videoihin. Toki hän hakee sieltä vinkkejä miten tehdä nukeille sitä sun tätä, mutta saattaa oman tekemisen sijaan liimautua tuijottamaan tunteja kuinka joku muu askartelee... Nuo hienoimmat Barbiet ovat ns. keräilynukkeja, joita valmistetaan hieman pienempiä eriä ja ovat selkeästi insiroituneet tietystä henkilöstä, kansallisuudesta tai teemasta. Niitä myydään aina silloin tällöin lelukaupoissa, mutta maksavat usein monikertaisesta tavallisiin verrattuna, joten niiden hannkimiseksi keskimmäinenkin saa säästää usean kuukauden viikkorahojaan. Nyt huomaankin postauksesta puuttuvan minusta hienoin typy, Sumatra. Täytyykin mennä se lisäämään.

   Ja tuo viimeinen kaunotar on Mona Lisa! Hiukset tosin ovat jo hieman rastottuneet.

   Delete
 2. Meilläkin on kiehtovaa tarkkailla kielivalintoja. Pääasiallisesti esikoisen kommunikointi tapahtuu suomeksi, mutta esimerkiksi taisteluleikit legoukkeleilla käydään (amerikan)englanniksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin se lasten monikielisyys toimii, että papattavat sitä mikä missäkin tilanteessa on luontevinta.

   Delete
 3. Ihanat barbie-leikit! Kelly hermolevolla ihan paras!

  ReplyDelete