Thursday, March 21, 2013

Ohraisia unelmiaAloitin ruohonkasvatuksen kerrankin oikein ajoissa, nyt kun pääsiäistarvikkeet olivat helposti saatavilla. Unelmoin täydellisen tuuheasta ja terhakkaasta, hyvin suuresta ohraruohosta. Itäminen alkoi lupaavasti, mutta vain osassa siemeniä. Lopputuloksen jo arvaattekin: ruohikosta tuli aneemisen harva ja horisko. Upeasta aidosta ruohomatosta ei ole tietoakaan ja yritelmän pitäminen pöydällä herättäisi lähinnä sääliä.Niinpä saksin pikemminkin multa- kuin ruoholevyt suikaleiksi ja asettelin olohuoneen ikkunalautadalle. Näin nurmea katsellaan vain kauempaa sivulta ja harvakin näyttää lähes tuuhealta. Olen sittenkin tyytyväinen, etenkin jos se säilyy hengissä pääsiäiseen saakka! Millainen sinun pääsiäisruohosi on?

10 comments:

 1. pääsiäisruohoni on yhä ostopussissaan... Mitenlköhän tässä taas käykään.

  ReplyDelete
 2. Kuule ei minkään sortin ruohoa vielä.. ehkä tänään laitetaan lautaselle kasvamaan..

  ReplyDelete
 3. Hienolla näyttää ruoho noin!

  Mulla ei ole muutamaan vuoteen ollut enää ruohoa kun pojat eivät ole pyytäneet - enkä ite ole muistanut.

  ReplyDelete
 4. Pelkäänpä, etten löydä siemeniä täältä Kiinasta. Maanantaina tosin lähdemme ystävämme kanssa yrittämään. Taitaisi olla ensimmäinen pääsiäinen lasten syntymän jälkeen ilman pääsiäisruohoa, jos emme onnistu. Täällä kaupungissa kun ei myydä edes oikein nurmikon siemeniä...

  ReplyDelete
 5. Ou wau tuohan on tosi hieno! Kerrassaan mahtava idea. En ole oikein rairuohon/pääsiäisruohon ystävä. Toisin sanottuna unohdan (vahingossa?) joka vuosi laittaa ruohoa tulemaan.
  Lapset kasvattavat koulussa nyt herneitä! Niistä minäkin vähän innostuin, voidaan sitten syödä herneen versoilla koristeltua sapuskaa, kuin ravintolassa konsanaan. Pikkuiset pallurat ovat jo vedessä likoamassa ja huomenna sitten multaan.
  Pakko vielä mainita, että teillä on upeat palmut/ viher ihanuudet siellä.
  Olen lääpälläni. Huokaus.

  ReplyDelete
 6. Oioi, tästä muistin taas pääsiäisruohot ja aina liian myöhään. Vai ehtisiköhän ne vielä? Minulle käy niin usein näin. Nuo teidän vihreät ovat ihanan näköisiä.

  ReplyDelete
 7. Meillä ei olla ihan niin pitkällä, mutta hyvin itää jo: http://parauls.wordpress.com/2013/03/23/parfym-och-bananblad/

  Ihanat muuten nuo teidän palmut sohvan molemmin puolin!
  /Mari

  ReplyDelete
 8. Hyvät ystävät, monenmoisia versioita ruohoista siis. Kukin tyylillään, ruohon kanssa tai ilman.

  Parauls, nyt vasta tajusin kuka olet, anteeksi hitaat hoksottimeni!

  ReplyDelete
 9. Ihana tunnelma ruohikossa! Ja tykästyin kanssa palmuihin ja muuhun tunnelmaan, tuli talvipuutarha-fiilis. Multa menee pääsiäiset taas ohi, en ikinä tajua täällä mitään juhlapyhiä kun säät ei vastaa mielikuvaa :-) jotain kiiltäviä pupuja tosiaan oli kaupassa..

  ReplyDelete
 10. Onpas teillä siellä uudessa pesässä kaunista!

  Minun ruohoni näyttää olevan tänään sentin mittainen ja kasvaa kirppikseltä ostetussa, jonkun omin kätösin tekemässä savivadissa-näyttää joltain koulun kuvitunnin tekeleeltä ja passaa mainiosti tähän hommaan.
  Lapsi laittaa sekaan varmasti vielä monen kertaa uitetut ja kauhtuneet tiput, joita tuskin enää tipuiksi tunnistaa...

  ReplyDelete