Tuesday, March 26, 2013

Toosan inspiroimana

Tuolta Suomen toosasta tulee päivittäin kaikenlaisia kotien järjestely-, siivous- ja sisustusohjelmia. Ihan näin julkisesti myönnän, että minusta juuri ne siivous ja järjestyohjelmat ovat niin hauskoja, että haluaisin moiseen projektiin mukaan. En kohteeksi vaan ihan järjestelemään! Niinpä aloitin ihan näistä omista kotinurkistamme. Tilava eteisemme oli kaaoksen valtaama, mutta budjetin halusin pitää nollassa eurossa, joten työkaluina toimi karsiminen, järkeistäminen ja huonekalujen uudelleen järjestäminen. Yritin lisäksi kaunistaa yksityiskohtia. 
Ei pöllömpi, vai mitä? Tulenko teillekin?

15 comments:

 1. Tuletko myös tänne Keski-Eurooppaan? :D

  ReplyDelete
 2. Ei lainkaan pöllömpi, tervetuloa! :)

  ReplyDelete
 3. Mahtava lopputulos. Ja voin myöntää minäkin että ne ohjelmat kyllä inspiroivat ja innostavat. Hyvän näköisen eteisen sait aikaan ihan omin kätösin! :) "Vähemmän on enemmän" toimii,mutta välillä hommat pääsevät karkaamaan käsistä.

  ReplyDelete
 4. Juu, saa tulla vaikka heti. :D Hieno tuli. Pitäisi taas itsekin karsia eteisen naulakko, siellä heiluu vielä jopa pois muuttaneen lapsen vermeitä. :(

  ReplyDelete
 5. Hienoa, mutta minne ihmeessä sait lasten vaatteet kätkettyä. Vai puitko ne lasten päälle ja lähetit heidät pihalle? Kysyy Matti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lapset olivat kuvaushetkellä kirjavine takkeineen koulussa!

   Delete
 6. Tule! Ja tuo nuo ihanat pitsiverhot tullessasi!

  ReplyDelete
 7. Verhoidean sain Via Liiviassa olleesta kuvasta, jossa yhtenäinen pitsiverho oli hiutikulunut suikaleiksi. Näin sain käyttöön alle puolimetriset jäännöspalaset. Harkitsen edelleen nauhojen osittaista yhteen harsimista.

  ReplyDelete
 8. Vitsit, joo, heti palkkaisin, mutta kun pitäisi ensin siivota, että kehtaisi ketään tänne pyytää järjestelemään ;)
  Pitsiverhoidean käytän heti tilaisuuden tullen, yksinkertaisesti kaunis.
  helena

  ReplyDelete
 9. Alkoi naurattaa tuo "lapset kirjavine takkeineen olivat koulussa".

  Eräällä tuttavallani meni sisustus- ja järkkäilyinto niin pitkälle, että halusi miehensä kotona käyttämien vaatteiden sointuvan sisustukseen. Purki mieltään minulle, kun mies oli kieltäytynyt luopumasta harmaista lököhousuistaan ja raidallisesta aamutakistaan.

  Hienot on pitsiverhot ja napakka järjestys! Olen kade.

  Mulla on ongelmana se, että perheeni ei suostu laittamaan mitään mihinkään säilytyskoriin, kaappiin, työpöydän laatikkoon, vaateripustimeen, naulakkoon, pyyheripustimeen tai muuhun vastaavaan.

  Kaiken pitää lojua lattioilla, roikkua ovenkahvoista tai avoinaisten kaapien ovien yläkulmista tai velloa kaikilla mahdollisilla pöytätasoilla.

  Mulla on vaan huonoja vaihtoehtoja. Joko naputan ja kommennan ihan jatkuvasti ja kärsin ikävästä ilmapiiristä ja tuittuilusta.

  Tai järkkään itse ja olen vastuussa kaikkien kaikista tavaroista, kirjastonkirjoista, koulukirjoista ja kestän jatkuvat "mihin olet laittanut sen ja sen" vikinät.

  Tai annan olla - ja kärsin sotkusta. Kas noin, kiitos kun sain vuodattaa - heti helpotti :).

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 10. Siis noi pitsit. Mieletön idea. Sääli vaan kun mulla ei oo ikkunaa eteisessä, eikä ole edes eteistä, vaan pelkkä naulakko.

  ReplyDelete
 11. Lempi, juu kato, älä välitä, noin on meilläkin. Minä järjestä ja muut sen kun elävät. Kait se on vain meidän kohtalo johon on tyydyttävä. Välillä päätän, etten välitä kaikkialle viljellyistä vaatteista ja tavaroista, mutta sitten taas pimahdan. Silloin vain otan ison muovikassin, johon sullon kaikki lattialta löytyneet tavarat ja heitän portaanaluskomeroon. Sieltä lapset sitten hiippailevat aarteitaan etsimään. Jos muistavat niitä edes kaivata.

  ReplyDelete
 12. Tykkään kovasti teidän naulakosta! No kaikesta muustakin, mutta symppaan tuota naulakkoa, joka ehkä on vähän ihanasti vinossakin.

  Meidän eteinen on huhhei. Mutta rajat on tulleet vastaan, ei sitä järkevämmäksi saa menettämättä tunnelmaansa. En halua sinne mitään ikean lokerikkoja tai kaapistoja, joihin tietysti saisi pujautettua kaikki.
  Olkoon röykkiö!
  Ja lisäksi se on talvisin meidän jääkaapin jatke...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Naulakko on ilmeisesti aivan suorassa, lattia sen sijaan viettää huomattavasti ikkunakulmaan. Lattianpesu on tuossa huoneessa taitolaji ja yleensä kaikki vieraat huomauttavat asiasta kolmen ensimmäisen lauseen aikana. Sadassa vuodessa ehtii sieltä täältä alapohja pettää, mutta eipä tuo asumista haittaa.

   Delete