Friday, November 2, 2012

Törpöt liikenteessä

No onhan tämä, kuin ulkomailla olisi! Joku on viljellyt pitkin maita ja mantuja punaisia marjoja ja katujen talotkin loistavat puhtautta ja kauneuttaan! Päivän kommellus sattui yrittäessämme nousta paikallisbussiin. Asetuin kiltisti oven kohdalle odotellen sen avautumista, ihmettelin kuskin viittelöimistä. Painoin oven vieressä olevaa kuminappia, mutta se ei edelleenkään suostunut avautumaan. Kuski alkoi suorastaan ilmehtiä. Kunnes viisas keskimmäiseni arvaili, että seisomme liian lähellä ovea. Väistyimme takavasemmalle, ovi avautui ja kuski ei enää jaksanut edes tervehtiä... Ylpeänä vilautin kuukausikorttiani. Olenhan aito kaupunkilainen!

3 comments:

 1. No, täällä et pääse edes siihen oven aukasu- vaiheeseen, kun yritys tyssähtää jo lippuautomaatille. Vaihtoivat automaatit kummallisiksi hipaisunäppäinsysteemeiksi, jossa tosi epäselvät symbolit ja sanalliset selostukset vaan ranskaksi.

  Olen itse myöhästynyt jo useamman kerran bussista, kun olen jäänyt auttamaan turisteja ja vanhuksia, jotka tappelee lippuautomaatin kanssa. Jotkut kiltit bussikuskit odottaa, mutta tosi monet läppää ovet mahd. nopeasti kiinni ja kaasuttaa vino hymy huulillaan pysäkiltä. Argh...

  Lempi Sveitsistä

  ReplyDelete
 2. Ihania syksyisiä kuvia Suomesta!
  Ja hauska kokemus! :D

  ReplyDelete
 3. No tästä tulikin mieleeni kun muinoin Hesaan muutin, niin kävelin pitkätkin matkat ensimmäisen kuukauden ajan kun uskaltanut ratikkaan, syystä että en tiennyt miten oven saa sisäpuolelta auki, ellei muita ulosmenijöitä ele. Kerran sitten kaverin kanssa rohjettiin ja oikea nappula löytyi, sitten minusta tulikin ratikoiden rakastaja.
  Tuolla teidän uusilla kotikulmille tapasin tehdä ainakin kerran viikossa kävelylenkin kun elämä Sörkassa kävi liian meteliseksi. Asuin ensimmäisen Hesan vuoteni aika railakkailla kulmilla...

  ReplyDelete