Friday, July 30, 2010

Trastevere

Tällaisilla pienilläkin matkoilla on veikeää, kuinka löytää suurkaupungista sen "oman" paikkansa. Me satuimme sinne kolmantena päivänä ja palasimme siitä lähtien Trasteveren kotoisille, hieman hipahtaville ja eläväisille kaduille lounaille ja illallisille. Edullista ja aitoa, pitsapohjat läpikuultavan ohuita, sardiinialaisveljesten meriahven suussasulavaa...

Toisaalta oli hauska kontrasti asua hienosti vanhan kaupungin sydämessä Pantheonin ja senaatin naapurissa, sattumoisin nähdä kahden metrin etäisyydeltä herra Berlusconi lompostelemassa päivän lehteä lukien. Häntä saatteli tai oikeammin ympäröi kolme keskenään identtistä kaljua karjua. Niin, hehän minun huomioni kiinnittikin, eikä itse heppu. En valitettavasti ennättänyt keksiä huikata, että mitä mieltä on nykyisin suomalaisesta ruoasta. Muita yhteisiä puheenaiheita ei minulla hänen kanssaan varmaan olisikaan, sillä hän tuskin käy Trasteveren kansanpaikoissa.

4 comments:

 1. Lempialueeni Roomassa:) Ja siellä se kaupungin halvin kansankapakka, jossa on jokasortin sielua. Trastevere on kyllä muuttunut kymmenessä vuodessa, mutta ei se kapakka. Kävitteköhän just siellä, sen ison piazzan reunalla vähän varjoissa.

  ReplyDelete
 2. Trastevere on minunkin mielestäni ainoa ja oikea paikka asua, syödä ja nauttia illoista/aamuista Roomassa, samaa sanovat lapseni/sukuni,ystäväni, jotka ovat stipendiaatteina/tutkijoina 1-12kk Villa Lantessa:. ja niin Rooma - sinne kaikki tiet vievät edelleen, lopultakin. My favorite town. Onnellista oloa teille Roomassa.

  ReplyDelete
 3. Trasteverelàisten mielestà heidàn kotikulmansa ovat sità aitoa, alkuperàistà Roomaa ja on helppo olla heidàn kanssaan samaa mieltà. Toivottavasti turismi ei koskaan pilaa sità seutua. ja olen kanssasi samaa mieltà tuosta Mr B:stà: hànen elàmàànsà ei Trasteveren ns tavallinen elàmà sovi mitenkààn. ONNEKSI!!!

  ReplyDelete
 4. Siis nyt vasta luin, miten jäikin, tuon lopputekstin. Vai näitte itse B:n, oho! Olisit heittänyt karjalanpiirakalla (vaikka samaa mieltä hänen kanssaan, kyllä italialainen ruoka on pareempaa. Se onkin sitten ainoa asia josta olen samaa mieltä).

  ReplyDelete