Thursday, July 1, 2010Luulisi tässä vaiheessa jo ihmisen tietävän mitä pian kohta kuusi vuotiaan päässä liikkuu. Mutta ei, olen ihmeissäni ja hän yllättää minut käänteissään viidesti päivässä.

Sen toki tiedän, että hän on SUURI eläinten ystävä, isona hänestä tulee "hevostyttö", vaikkei nykyisellään hevosta viittä metriä lähemmäksi uskallakaan. Mutta silti, nukkumaan mentäessä sain taas pöllistä päähäni.

Kuopus: "Äitiiii, täällä on muurahaisia, seinässä, sängyn vieressä!!!"
Totta tosiaan, kulmassa ravaa kokonainen armeija pieniä ruskeita viikareita, ylös ja alas, 20 sentin päässä tyynystä ja tulitikunmitan verran Fanny-pehmokilpikonnasta. Pikaisen pohdinnan tuloksena päätän lapsen voivan nukkua silti sängyssään yönsä ja lohdutan: "Huomenna ostetaan kaupasta myrkkyä." Mutta mitä vastaa kuopus? "Eiiii, murahaiset ovat ystäviäni!"

No, pitääkö minun ostaa sitä myrkkyä vai ei? Ainakin tänne toiseen mökkiin voisin salaa hieman myrkkyä ripotella, sillä nämä hevosmuurahaiset mekkaloivat öisin vietävästi. Ei siis ole yksinäinen olo, vaikka mies tuhansien kilometrien päässä onkin!

6 comments:

 1. Vedä liidulla viiva, sen yli muurahaiset ei mene, ei ainakaan saksalaiset, suomalaisia en ole testannut.

  ReplyDelete
 2. Voi ei!Meidän viime kesän mökkeily Tammisaaressa sai myös muurahais"käänteen" -lasten ollessa uimassa imuroin seinät lykkäsin sinne raidia ja suolaa..siis kamala äiti..ja tuuletin hupsunlailla käryä ulos.Kuopus on nyt kertonut että oli pelottanut nukkua murkkujen kanssa- ja että oli hyvä kun menivät takaisin kotiinsa..

  ReplyDelete
 3. Onpa hän kasvanut! Kaunis tyttö, ihanat kuvat.

  ReplyDelete
 4. Asenne paikallaan...sekä äidillä että tyttärellä.

  ReplyDelete
 5. Tuo liitujuttu kuulostaa jànnàltà. Voisikos pikkuinen piirtàà rajat muurahaisille? Viisaus asuu pienten aivoissa.

  ReplyDelete
 6. Yksi aine josta eivät pidä muurahaiset on kaneli, jos sitä laittaa reitille niin kiertävät kaukaa, on liian hienojakoista ja menee kaikkialle, olen testannut, toimii. Ainoa on että jos imuroi pölynimuriin niin sitä vanhan kanelin hajua ei siitä vekottimesta sitten saakaan enää pois ... Hevosmuurahaisista en tiedä, ne ovat talon tuholaisia, toivottavasti pääsette eroon!

  ReplyDelete