Friday, February 15, 2013

Kylmää taidetta

Piipahdimme imemeässä luovaa talvitunnelmaa Korkeasaaren Art meets ice -tapahtumassa. Kansainväliset ja suomalaiset jäänveiston ammattilaiset olivat laittaneet parastaan ja jokainen löysi oman suosikkinsa yksilöveistosten joukosta. Ryhmätyöt olivat viimeistelyvaiheessa. Porat, sahat ja silitysraudat pyörivät kovassa käytössä ja mekkala sen mukainen. Pääsimme myös itse kokeilemaan taltoilla jäänveistoa Kuusamosta saakka tuotuun jääseinään. Viikon uusi kokemus on siis jäänveisto, joka ei onneksi taida lukeutua ihan peruskansalaistaitoihin. Suomen kielen osalta viikon uudet sanat lapsilla olivat abi, vanhojentanssi ja Virtanen (että se on siis sukunimi, eikä esimerkiksi kaupunki tai ammatti). Slangissa puolestaan läppä ja kelata. Tästä on hyvä aloittaa hiihtoloma.

7 comments:

 1. Miten tämä postaus tältä näyttää??? Jotenkin tämä blogspot on minusta tullut vuosi vuodelta huonommaksi. Asetukset miten sattuu ja nyt näemmän heittelee kuvat ja tekstitkin ihan oman mielensä mukaisesti. Kuvakokokin muuttunut. Vinkkejä?

  ReplyDelete
 2. Minä huomasin saman kuvaongelman omassakin blogissa. Olen tähän asti kirjoittanut blogitekstit sillä html-moodilla, mutta jouduin vaihtamaan sen siihen "luo" näkymään, jossa voi mm.kuvien kokoa muokata (klikkaamalla kuvaa, jonka jälkeen kuvan alareunaan tulee työkalurivi).

  Mahtavalta näyttävät jääveistokset,tuollaisia olisi itsekin hauska nähdä ja kokeilla.
  Hih,en osaa kuvitella kuinka oudoilta sanat voivat kuulostaakin kun niihin ei ole tottunut. Läppä ja kelata, kuinka ne voi järkevästi selittää. Eikö teidän lapset ajattele että "eikö ne voi puhua normaalisti?!" ;D

  ReplyDelete
 3. Voi teidän perheellä on ihanan paljon kaikkea uutta elämässä. Miten eksoottiselta se Suomi vaikuttaakaan, ei yhtään tunnu siltä, että se olisi tylsä paikka tai jotenkin sellainen etteikö sinne voisi palata. Onhan siellä vaikka mitä! Nauttikaa kaikesta uudesta vanhasta :)

  ReplyDelete
 4. Olipa ihana uusi postaus :) En edes tiennyt tuollasesta :D

  Minä törmäsin tänään tälläiseen ja en voinut olla ajattelematta heti sinua, etenkin kiinassa.

  http://themetapicture.com/the-many-poses-of-a-photographer/

  Minä näen vaan joka kuvassa mielikuvittelemani version vilijonkasta joka kuvaan ;D

  Mustikka

  ReplyDelete
 5. Hirmu hieno heppa!

  Tuo Hietzun mainitsema 'luo' näkymä on joustavampi blogspotissa.. muistaakseni. Itse en enää siellä bloggaa niin vaikea muistaa niitä asetuksia.

  ReplyDelete
 6. Hietzu ja Merja, lämmin kiitos vinkeistänne, onnistui heti paremmin tuo ulkoasu! Itse en edes ollut huomannnut tuota luo-vaihtoehtoa.

  Uusi Aamu, Suomi on totta tosiaan ihan varteen otettava paluupaikka. Ja vaikka välillä tulisi tänne seikkailemaan niin tylsyyden iskiessä on "maailma" vain pienen lautta- ta lentomatkan päässä.

  Anonyymi, hih mainioita kuvia. Appeni on ottanut minusta vastaavan kuvasarjan, joskus taisin sen postatakin, mutta voisinpa joku kerta uudestaan tulemaan.

  ReplyDelete
 7. Metsä on niin ihana paikka! Siellä sielu ja mieli rauhoittuu.

  Hyviä olivat myös kuvasi jäätaiteesta!

  ReplyDelete